על כיסוי ראש
פעם מישהי שאלה אותי את זה בפורום שאני מנהלת ואלו התשובות שכתבתי לה. אני חושבת שזה יכול לענות גם לך על השאלה שלך: "ברגע שאשה מתחתנת אסור לאף גבר חוץ מבעלה לראות את שיער ראשה. לכן אשה נשואה חייבת לכסות את שיער ראשה תמיד! כשהיא יודעת שיהיה מי שיראה את שיער ראש. למה זה ככה? מכיוון ששיער זה דבר יפה ומושך." עוד תשובה שלי: "שיער זה אחד הדברים שמושכים את הגבר אצל אישה. לכן, ברגע שהאישה מתחתנת היא מצווה לכסות את שיער ראשה מכיוון שאסור לאף גבר אחר חוץ מלבעלה לראות את שיער ראשה. חוץ מזה, שחכמינו מנסים כאן בנוסף לזה ללמד אותנו הנשים בעלות השיער היפה את מידת הצניעות (הפירוש הזה הוא לדעתי בלבד). את חושבת שלי לא היה שיער ארוך ויפה? לי היה בתיכון שיער ארוך, חלק שכל מי שראה אותו אמר לי: יוווו איזה שיער יפה יש לך...קרה לי כמה פעמים שאנשים זרים לחלוטין התחילו ללטף את השיער הארוך שלי. את יודע למה זה גרם לי? לגאווה! זה ידוע שמי שיש לה שיער יפה תתקשה לכסות את שיער ראשה. את יודעת מה גרם לי באופן סופי את ההחלטה שאחרי החתונה אני שמה כיסוי ראש ללא שום היסוס? הסיפור הבא: יום אחד הייתי אצל הספרית שלי, אני חושבת שזה היה חצי שנה בערך לפני שהתחתנתי...היתה שם עוד אישה שהתספרה אצלה. אישה לא דתייה. הספרית שלי שידעה שאני דתייה אמרה לי: "את יודעת, הרבה דתיות באות להסתפר אצלי אחרי החתונה. גם את תבואי? את לא מתכוונת לעשות קרחת נכון? זה יהיה חבל עם השיער היפה שלך". אמרתי לה: "אם יהיו פה רק נשים ולא גברים בטח שאני אבוא. צריך לכסות את שיער הראש אבל בשום פנים ואופן לא כתוב שצריך לעשות קרחת." האשה השנייה שבאה להסתפר פתאום באה מאחורי ואמרה לי בתקיפות: "מה פתאום שתספרי שיער כזה יפה? בשום פנים ואופן שלא תעשי את זה". את יודעת מה, באותו הרגע "נפל לי האסימון". באותו הרגע הבנתי שזה היה היצר הרע שבא להגיד לי: "תראי איזה שיער יפה יש לך, מה את הולכת להחביא אותו עכשיו אחרי שתתחתני?" באותו הרגע הבנתי שיש לי הרבה מה לעבוד על מידת הגאוה שלי בנושא השיער. לכן אמרתי לו ליצר הרע: "באת להפריע לי? לא יעזור לך. כן שיער יפה לא שיער יפה חכמינו אמר שצריך לכסות אז צריך לכסות. ובגלל שבאת אלי סימן שיש בזה גם משהו מן הגאווה וסימן שאני נגועה בזה ולכן גם אם אני אצטרך לעשות קרחת אני אעשה את זה העיקר שאני לא אהיה נגועה בגאווה. חכמינו מנסים לחנך אותנו להיות צנועות. לדעתי, כיסוי השיער אחרי החתונה יש בזה גם פאן של צניעות ושבירת הגאווה." ולגבי החלק השני של השאלה שלך, תשובה אפשר
למצוא כאן ולגבי החלק הראשון את יכולה לראות את התשובה
גם כאן