כיס מרה- חזרה מניתוח

s h e l l y 2 4

New member
כיס מרה- חזרה מניתוח

שלום לכולם ביום שני האחרון עברתי ניתוח להסרת כיס המרה. מעבר לכך שהניתוח (לפי דברי הרופא) עבר בהצלחה,, וקיבלתי את האבנים שייצרתי (אך אם הן היו יהלומים..) רציתי לברר מספר תופעות ראשית, אני סובלת מכאבים עזים מאד בסביבות הבטן התחתונה מצד שמאל בעיקר וכן, סובלת מאוד מהחתך בטבור (דקירות של ממש). שנית, אני סובלת משלשולים חריפים (שהחלו רק אתמול מפאת העבודה שרק אתמול חזרתי לאכול) שלישית, אני סובלת משיעול כבד, מלווה בליחה שמקשה עליי מאוד (כשאני משתעלת מאוד כואב לי באיזור החזה והבטן ובעיקר בטבור) אז מה קורה לגופי? האם זה שגרתי?

החלמה מניתוח כיס מרה

כאבים בדופן הבטן ובעיקר מחתכי הניתוח הם בהחלט צפויים. שיעול מלווה בליחה יכול להיות משני להרדמה הכללית שעברת. כאבי בטן תחתונה ושלשולים לא שכיחים אחרי ניתוח כזה ויש צורך בבדיקה האם מדובר בתופעה שמלווה סיבוך כלשהוא של הניתוח או במצב שאינו קשור כלל לניתוח. מומלץ לפנות ולהבדק על ידי המחלקה\הכירורג המנתח. בברכה

s h e l l y 2 4

New member
../images/Emo2.gifשאלה נוספת!!!

אחרי כמה ימים של התאוששות נגמרו השלשולים אבל עדיין סובלת מאוד משעול עם ליחה וכן המדאיג ביותר: כאבים חדים בצד ימים התחתון של הבטן. העלתי את הסוגייה בפני המנתח והוא אמר שזה נראה לו בסדר ושאני משתקמת מהניתוח. אלו כאבים חדים שמופיעים אחת לכמה דקות, בעיקר אם אני עומדת הרבה. (יחסית למצב השכיבה שהייתי בו הרבה בימים האחרונים).

כאבים אחרי ניתוח

ההחלמה מניתוח שונה מחולה לחולה ולעיתים ארוכה יותר. החשוב הוא שאת נמצאת במעקב והשגחה של הכירורג המנתח והמגמה הכללית היא של שיפור הדרגתי. בברכה

למעלה