כיס מרה

כיס מרה

שלום לפני כ4 חודשים התגלה אצלי אבן בכיס המרה הכאבים הם לסירוגין זה יכול לבוא פעם בשבוע או פעם בשבועיים לפעמים פעם ב שלושה שבועות ואלו כאבים ממש קשים, חלק מרופאי הכירוג אומרים שאין מה למהר עם ניתוח וחלק אומרים שיש לגשת לניתוח , אני לוקח לוסק ופפברין ושומר על דיאטה שומנים, אני מאוד מפחד מהניתוח ומההרדמה (אגב זה ניתוח של ה4 חורים) אגב פעם ב... יש לי בעיות שינה האם זה יכול להשפיע על ההרדמה? כיצד ארגיע את עצמי כדי שלא אפחד מהניתוח ומההרדמה? האם יש בניתוח זה סיכון חיים חלילה? כי אף פעם לא עברתי שום ניתוח. אשמח לקבל תשובה תודה

ניתוח כיס מרה

לאור הסבל שלך וההתקפים החוזרים אין מנוס אלא מהמלצה על ניתוח להסרת כיס המרה. הניתוח כיום מבוצע בגישה אנדוסקופית וההחלמה ממנו מהירה. החשש מניתוח ברור ונורמלי לחלוטין, אולם במידה ואין לך מחלות רקע משמעותיות, הסיכון בהרדמה וניתוח כזה הוא מינימלי. תוכל לפנות למרפאה לכירורגיה אנדוסקופית ולקבל הסברים נוספים והערכה מדויקת יותר על הסיכון הניתוחי בהתאם למצבך הרפואי הכללי. לתאום תור במרפאתינו 03-6974000. בהצלחה

עוד שאלה

שלום אני מאוד פוחד מההרדמה עצמה בדרך כלל מעבר לכיס המרה יש לי אי ספיקה קלה בלב שאמרו לי שזה לא משמעותי ויש לי כאבי גב האם זה יכול להפריע? תודה

הרדמה

לפני ניתוח מתקיימת פגישה עם רופא מרדים שבה מתבצעת הערכה לגבי הסיכונים בהרדמה ובמידה ויש צורך בברור נוסף לגבי בעית הלב שלך, הרופא המרדים יבקש הערכה נוספת במידת הצורך. כאבי הגב לא אמורים להשפיע על ההרדמה- מדובר בהרדמה כללית ולא בהרדמה אזורית שכרוכה בהזרקה לגב. בהצלחה

עוד שאלה

שלום לגבי ניתוח כיס מרה אני מאוד מפוחד מההרדמה שיש אומרים חלילה שיש סיכון בה לגבי התעוררות ואני מנסה לחשוב אם לדחות את הניתוח מה לעשות? בכאבים באים 1 בחודש אין תחליף תרופתי או טיפול סיני לזה כתוב שיש לי אבן אחת מה לעשות? תודה

כיס מרה

אין כיום טיפול יעיל באבנים בכיס מרה, פרט לטיפול ניתוחי. עדיף לעשות את הניתוח (במידה ואכן יש הצדקה רפואית) בצורה מתוכננת ומבוקרת מאשר להקלע לסיטואציה של התקף חריף וניתוח דחוף. בהצלחה

שאלה נוספת

שלום שוב יש לי כאבים שבאים כל 3 שבועות כל חודש כאב חזק חזק ואז אני לוקח פפברין לוסק או טיפות אופטלגין ואחרי זמן מה זה נרגע פניתי למנתח פרטי שקבע לי מהר למרות שבציבורי אני עדיין מחכה לתשובה לתור כבר חודש האם אני צריך למהר לניתוח אני מאוד מפחד כל יום ובוכה לקראת הניתוח ולא יודע אם לדחות זאת אני מאוד מפחד מההרדמה המלאה מה לעשות? אני בחור צעי יחסית 30+ תודה

ניתוח כיס מרה

אין מישהו שיכול להחליט במקומך. עליך להתמודד עם ההחלטה ולבחור במנתח ומוסד רפואי שאתה נותן בהם אמון. הסיכון בדחיית הניתוח הוא בעיקר סיכון בחוויה של התקפי כאבים חוזרים מהסוג המוכר לך. בהצלחה

שאלה אחרונה

שלום האם יש אפשרות לניתוח כיס מרה הסרתה עם הרדמה אזורית? ולא מלאה? ואם האבנים הן קטנות ואני לא אמהר לניתוח אז יכול להיווצר צהבת שזה סיכון גבוה לחיים? ועוד שאלה האם אי ספיקת לב קלה יכולה להיות בעיה בניתוח? תודה

למעלה