כיף לגלות את הפורום הזה

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
כיף לגלות את הפורום הזה

ועוד יותר כיף שהוא מתייחס לבאר שבע.
אנחנו מתאמנים עכשיו בהליכה בשביל סובב באר שבע (לקראת שביל סובב עולם כמובן
).
הקטע הראשון מאנדרטת חטיבת הנגב עד תחנת הדלק פז בכניסה הצפונית הוא קטע מומלץ עם אתרים ארכאולוגיים וגם קצת צל. היער לא ממש יער ונראה שהוא זקוק לטיפול דחוף במיוחד במפנה הדרומי. גם ניקיון לא יזיק. לא יאומן מה שאנשים משליכים ברשות הרבים.
הקטע השני מתחנת הדלק עד כביש 25 באזור חוות נחל עשן מאכזב מאוד ורובו עובר בנחל כובשים שהפך למזבלה של פסולת בנייה. בהסבר לשביל כתוב שהעירייה מתכוונת לפנות את הזבל ובכן היא עדיין מתכוונת. בכל זאת הצלחנו לצפות בדורס אחד וגם בשועל יפה זנב. זה קטע שממש אפשר לוותר עליו.
בקרוב נעשה את הקטע השלישי ונראה מה הוא שווה.
בסה"כ רעיון חביב לראות את העיר מזווית אחרת ובמיוחד את הממשק של עיר ומדבר. האם לעטוף את באר שבע בנטיעות שיגנו מעט מפני האבק או להשאיר מפגש דרמטי? האם השביל מגדיר את גבולה הבנוי של העיר?אין לי תשובות אבל אלה חומרים למחשבה כשמדובר בפיתוח אורבני. האם יש שבילים סובבים בערים נוספות?

סובב באר שבע

ברוך הבא לפורום, אך השאלות מתאימות יותר ברוחן לפורום טיולים וידיעת הארץ.

השביל סומן ביוזמת החברה להגנת הטבע (ולא ביוזמת העירייה) במטרה לתחום את גבול העיר בתקווה שהדבר יסייע לשמור על שטחים פתוחים סביב באר שבע.

השביל הדומה ביותר לשביל סובב באר שבע הוא שביל ירושלים, להלכה מסומן כמסלול רציף (שחלקו הגדול ברחובות עירוניים), בפועל הסימון בתוך העיר לקוי ביותר, וצריך להתבסס על תיאורים ברשת ובספרים, ולא על איתור בשטח.

בערד יש רשת אינטנסיבית במיוחד של שבילים, אם כי מה שמכונה "שביל סובב ערד" עובר רק בצד אחד של העיר.

בקריית טבעון יש מסלול סובב המיועד לרוכבי אופניים ואינו מסומן ע"י הוועדה לשבילי ישראל.

אינני יודע כרגע על "סובבים" בערים נוספות, למרות שמתבקש במיוחד ליצור "שביל סובב חיפה".

ש מים

New member
עמית, תודה. (+שאלות)

1. מה הקריטריונים של חל"ט לפתיחת "שביל סובב"? (אגב, גם בנופית יש איזה "שביל סובב", אבל הוא יוזמה מקומית, להנצחת והד זך ז"ל).
2. האם קק"ל מתקצבת הכל, או שהיא מבקשת/זקוקה לסיוע כלכלי מבחוץ?
3. האם נדרש שת"פ עם משרדים נוספים (משרד התיירות למשל?)
4. האם ידוע לך על מידת שת"פ/קשיים מול משרדים אחרים (ממ"י/משרד הפנים/רשות הניקוז...)?? אם ידוע לך, אשמח ליותר פירוט בנושא זה.

תודה!
שבוע טוב ונעים!

ש מים

New member
הגהות...

1. אוהד זך ז"ל.
2. חל"ט, כמובן... (אם כי בהחלט מעניין אם גם קק"ל ששותפה
).

ביקשתי מנציג הוועדה לשבילים להגיב לשרשור

אני מקווה שיסכים לכך, ובינתיים אנסה לענות ממה שידוע לי.

הקשיים העיקריים הם הצורך בתוואי לשביל (אם נדרשת "פריצת מסלול" - צריך מתנדבים שיעשו את העבודה, למשל תנועות הנוער) והצורך במישהו שיקדם את הנושא. כמובן שאין עניין רב בסימון נתיב שצפוי לעבור פיתוח בטווח הזמן המיידי (גם אם שבילים לא מעטים סומנו כחלק ממאבק נגד יוזמות פיתוח - למשל הר חרת, מצפה נפתוח וכאמור שביל סובב באר שבע).

בערד סומנו שבילים רבים בעשור האחרון הודות לפעילותו הנמרצת של תושב העיר, דב פוניו. ברשויות אחרות אני חושב שלא היו אנשים שידחפו לקידום העניין. אם הזכרת את שביל סובב נופית, יש גם שביל סובב מכמנים (גם כן מיזם הנצחה) ונדמה לי שגם בצורית יש/היה שביל סובב יישוב.

לשבילים המסומנים אין מעמד סטטוטורי, כך שלמיטב ידיעתי אין צורך באישורים של ממ"י ומשרד הפנים (וכפועל יוצא מכך, יש לא מעט שינויים בתוואי שבילים כתוצאה מעבודות פיתוח, ולעיתים אף ביטול שבילים). יש צורך באישור של רשות הטבע והגנים אם השביל עובר בשטחיה, קק"ל נוהגת פעמים רבות לסמן שבילים משל עצמה (לעיתים יש שיתוף פעולה).

ש מים

New member
יצאת גדול!!

אשמח לשמוע (ולקשר) עם נציג הוועדה לסימון שבילים.

כמה תשובות לגבי תהליך יצירת שביל סובב

היוזמה לשביל סובב באה או מהחלהט או מהרשות המקומית, בכל מקרה הרשות המקומית היא שממנת את הפרויקט.
החלטה על אופי השביל כתוצאה מכך גם על תוואי השביל במשותף, מצד אחד הרשות המקומית ומצד שני הועדה לשבילי ישראל. הקרטריון המרכזי לפתיחת שביל הוא קודם כל עניין לציבור, במידה והבשביל לא ארטקטיבי הוא לא יסומן. יש קרטריונים נוספים כגון מאבקים סביבתים שהשביל הוא חלק מהם (כמו בסובב כנרת), הנגשת הסביבה הטבעית במערכת אורבנית ( כגון השבילים בנחלי חיפה).
קקל מתקצבת רק כאשר מדובר בשטח קקל.
בחלק מהשבילים יש שת״פ עם משרדים נוספים לרוב בתיווך הרשות המקומית.
לרוב יש שת״פ טוב עם רשויות ניקוז כגון בסובב כנרת, אזור הירקון ועוד, אין קשר ישיר למשרד הפנים.

מקווה שקיבלת תשובות...
שי

ש מים

New member
יצירת קשר?

לאן/עם מי אני צריך ליצור קשר עמ"נ לקדם שביל?

תבורך.

למעלה