כיף שיש פה כזה פורום!

my song

New member
כיף שיש פה כזה פורום!

אז ככה.. שמי שירי.. בת 22, ואני נמצאת בשלב שאני אחרי פסיכומטרי, אחרי צבא, אחרי עבודה מועדפת, וסופסוף סגורה על מה ואיפה אני רוצה ללמוד. כמעט כמו המסלול של כולם.. בחצי שנה שיש לי זה נראה לי התזמון הכי טוב לטוס, כשאין שום מחויבויות. המליצו לי על דרום אמריקה.. ואני באמת לא יודעת מאיפה להתחיל. איפה נוחתים, כמה עולה טיסה, מהן ההוצאות הכספיות שם, מה בדיוק יש שם שאתם חברי הפורום בוחרים לטוס לשם?? אין לי שום מידע, ואני אשמח אם תעזרו, או תמליצו איך לנצל את השישה חודשים הקרובים. תודה רבה רבה, וחג שמח. שירי.

natyh

New member
קנית אותנו בכותרת הזו

ללא ספק דרום אמריקה מדהימה אך לא נכון לומר סעי ותיהני יש כמו כל דבר אחר בחייים שיעורי ביית להכנה לפני .... לצורך הכונה הקמנו את הפורום. לאלות שלך יש תשובות או במאמרים או בשאלות הנפוצות או במעבר אחורה על כל הפורום. אז ההמלצה שלי : תתחילי מקריאה ונסחי שוב את השאלה מהסוף מה יש שם שגר לנו לנסוע לשם על כך השתדלנו לענות באירוחים ונשמח לענות שוב , אחרי שנעבור את השלב הזה שלב המהות ואכן יהיה ברור שאלו אכן הדברים שאת מחפשת נעבור לשאלות האיך לטייל שם, רק דבר קטן נוסף אחרי שתחליטי תאריך היציאה יקבע את יעד הנחיתה המועדף , הרצוי והמצוי לפי עונות השנה ואת זאת כבר תראי במאמרים..

lala land

New member
../images/Emo24.gif

היי, מזל טוב! גם את סיימת פסיכו במועד האחרון ? בכל אופן הנה התכנון שלי... תבחרי אם לאמץ או לא :) אני טס חמישי הזה ללימה (פרו) דרך אירופה, הכרטיס עולה בסביבות 1400$ (חזור מבואנוס איירס). לי יש רק 4 חודשים כי אני מתחיל מכינה בספטמבר... אנחנו רוצים לראות, לעשות, ולספוג כמה שיותר, מבלי כמובן לפגוע באיכות הטיול, ולבזבז יותר מדיי זמן על נסיעות, אז התכנון שלנו הוא להקצות כחודש למדינה (מה שאני מאמין ישתנה רבות לפי מה יש לכל יעד להציע...) כאמור, אחרי פרו נמשיך לבוליביה, ומשם לברזיל ודרך האיגואסו לארגנטינה, ונסיים בבואנוס איירס. כמובן שיכול מאוד להיות שהתכניות יישתנו.. אולי במקום ברזיל נחליט לחתוך דווקא דרך צ'ילה. המסלול הנ"ל התאים לנו לפי לוחות מזג האויר (תחפשי באתרים השונים) כך שאנחנו מסיימים בארגנטינה באוגוסט.. ובעצם משתדלים להיות בכל יעד בעונה היבשה שלו לטיול תקצבתי כ35K, ואני מקווה שאסיים בהרבה פחות. למה בחרתי בדרא"מ ? האמת, שאני לא חושב שיש כזה דבר "יעד הכי טוב" אני מת גם לנסוע לניו זילנד, אוסטרליה, מרכז אמריקה, וכמובן תאילנד וארצות המזרח.. אבל מה לעשות שהייתי חייב לבחור... לדעתי בדרום אמריקה יש שילוב מנצח של הכל - ספורט אתגרי, נופים, טרקים, תרבויות שונות... וכמובן, בהשוואה לאוסטרליה וכאלה, זה יעד זול... שיהיה בהצלחה !

my song

New member
ללה

תודה רבה על המידע, זה תרם ועשה לי איפשהו סדר במיוחד אחרי שישבתי שעה על האטלס, להבין מה הכיוונים של שמות המקומות שהוזכרו. הרבה ממה שהתייעצתי מתכננים לנחות בלימה-פרו. לא ברור לי עדיין על ענייני מזגי האוויר. מבחינה של ספורט אתגרי הבנתי שיש שם אפשרות מגניבה של רחיפה, מבחינת נופים הייתי רוצה מפלים/קרחונים, וירוק בעיניים, ולא נוף מדברי (במיוחד לא אחרי שחייתי בחצי שנה האחרונה באילת). זה הכיוון בגדול.. טראקים ואתגר, רק לא ברור לי באיזה מקומות, ועניינים של עלויות. תודה שוב.. שירי.

lala land

New member
../images/Emo207.gif פרו ותודות!

קודם כל תודה לנתי ולכל חברי הפורום שסייעו והציתו בי את הזיקה ליבשת :) כאמור ביום חמישי אני טס ללימה, שם חברים שלי כבר מחכים לי (טסו כמה ימים לפניי בגלל הפסיכומטרי) נכון לעכשיו באכסניה בית סבבה. טיפה יקר אבל הם סגרו את זה עוד בארץ בשביל שתהיה נחיתה רכה. יש לכם אכסניות מומלצות באיזור ? (עלות מול תועלת כמובן...) טיפים איך להעביר את הימים הראשונים ? תודה !

natyh

New member
בכיף

שיהיהנ בהצלחה ואל תשכח לעדכן משם. זכור כי בימים הראשונים כדאי לשמור על פרופיל נמוך במיוחד בלימה המקום חדש השפה והמנהגים לא מוכרים . אל תסתובב לבד בהתחלה , לפחות עד שתתפוס את השפה , בשדה התעופה כנס לטוריסט אינפו בקש מפה של לימה ובקש הדרכה על המפה הראה להם את האכסניה ובקש הכונות איך להגיע ממקום למקום יש מיקרובוסים מאד נוחים . קח איתך פנקס קטן ומספר לך מסלולים סמן מספרים לפי המפה האתרים האטרקציות ממוספרים שם במפה . לימה מחולקת לרובעים ההתמצאות שם קלה מאד בשל הכיוון צפון דרום הכל בעיקרון קרוב לים : אך משדה התעופה כשאתה מצויד בקש שיראו לך את הקומבי מן טקסי יקר אימים למקומיים אך עדיף על שוד שיקח אותך על ציודך עד לאכסניה שם נעל את הציוד וצא להסתובב בעיר . הימים הראשונים קשים ומפחידים קח את הזמן לכולם קשה בהתחלה אחר כך מתרגלים . תיהנה ואנחנו פה .

למעלה