כיפות

TJSBZ

New member
על פי חוקת האוניברסיטה

(שבה אני לומדת), סטודנטים נדרשים לחבוש כיפה בשיעורי יהדות, מרצים נדרשים לחבוש כיפה כל הזמן. לגבי שיעורי יהדות, עם הזמן זה נעשה תלוי במרצה. רוב המרצים מעדיפים לא להיכנס לעימותים על כך. לגבי המרצים, זה חוק בל יעבור. מעניין מה היו אומרים אנשי בר אילן אילו היתה מוקמת כאן אוניברסיטה שאוסרת חבישת כיפה בשטחה...

TJSBZ

New member
בבקשה, במיוחד בשבילך

הלכתי וחיפשתי את ההודעות שלי בנושא. כאן וכאן.

ואם כבר מדברים על כיפות...

הזכרתם לי... מכירים ת'כיפה שזה חצי כיפה סרוגה (דתיים) חצי שחורה (חרדים) ואז רשום כולנו אחים???

eitangn

New member
ולמען הדיוק

בצרפת מדובר על איסור ענידת כל סממן דת בולט, לא רק כפה אלא גם צלב, ובעיקר רעלות מוסלמיות. אין כל מניעה לבוא עם כובע קסקט, למשל - וזה כשר לא פחות, נכון?

מתנדב

New member
אפשר להגיד שאני מכיר די טוב

את אונברסיטת בר אילן, ואין שם שום חיוב לחבוש כיפות, ויש לי גם חברים שעובדים שם, וגם הם אישרו את דברי שאין חיוב לחבוש כיפות בבר אילן...

כנראה שזה נכון, וגם מה

ש TJSBZ כתבה נכון. כלומר, מרצים חייבים סטודנטים לא חייבים. פשוט קראתי בפורום אחר שיש חיוב, והאמת, זה היה נראה לי מאוד מוזר, אז שאלתי.

TJSBZ

New member
אני אחסוך לך, ידידי

שאלתי מרצים שלי בבר אילן. אמרו לי שיש חיוב. במו עיני גם ראיתי כמה מהם מורידים את הכיפה בשער, וחובשים אותה בשער. גם הייתי במשרדי המרכז למרשם, ואמרו לי ששם ובמקומות ייצוגיים אחרים (לא מזכירויות חוגים, אלא מקומות ייצוגיים יותר), מחייבים גם נשים לבוא בחצאית/שמלה.

למעלה