כיצדלשתוף שני מחשבים ל-ADSL?

• פותח הנושא micc
  • פורסם בתאריך

micc

New member
מישהו כאן קנה מודם-ראוטר של אלקטל?

דרך הפורום הזה? איך המודם הזה? אמרו לי שעם אלקטל משודרג אי אפשר להוריד קבצים מה MIRC, אבל אמרו לי שגם עם המודם שמציעים בלוחות של הפורום הזה אי אפשר, זה נכון? דרך אגב מה זה פורט 1 ופורט 4? איך אני יודע מה אני אצטרך אם אני אקנה?

huey

New member
אגב

אגב, אני לא רואה סיבה שזה לא יתן להוריד קבצים מהמירק

dov98

New member
בכל ראוטר

יש firewall מובנה. צריך לפתוח פורטים בשביל לעבוד עם יישומים מסויימים בכל FIREWALL , וזה גם נכון לגבי FIREWALL שבתוך ראוטר.

micc

New member
אני לא מבין בפיירוולים ופתיחת פו

פורטים... אז מה אני אמור לעשות? אבל אם אתה אומר שאפשר (?) אז למה שבמשודרג לא יהיה אפשר אם זה רק עניין של פורטים? המודם עולה 130-150 דולר לא הבנתי משהו, זה כולל מע"מ או לא כולל?

mekd

New member
כיצדלשתוף שני מחשבים ל-ADSL?

אני מחובר בחדר העבודה במודם ALCATEL לנטויז´ן. בני (בן 9) בחדר סמוך מציק לי שאחבר גם אותו כדי שיוכל לשחק עם חברים דרך האינטרנט. אני מבין קטן מאוד אבל נראה לי שהדרך היעילה ביותר היא להתקין ROUTER. האם נכון? האם ROUTER מאפשר לשני המחשבים לגלוש ללא ירידה במהירות? (אגב, האם חיבור כזה יאפשר לי גם להפעיל רשת ביתית, למשל להעביר קבצים ממחשב למחשב?) האם יש המלצה למישהוא על ROUTER ספציפי? אני מודה לכם מראש.

יש לך כמה אפשרויות.. ../images/Emo16.gif

היי, יש לך כמה אפשרויות (אם הבנתי נכון ובאמת מדובר ב-2 מחשבים בלבד). 1. תוכל להתקין כרטיס רשת נוסף אצלך במחשב בחדר העבודה, ולחבר אותו לכרטיס רשת במחשב של הבן שלך, בכבל רשת מוצלב (CAT5), ובמידה ויש לך על המחשב בחדר העבודה WIN98SE ומעלה, להשתמש ב-ICS לשיתוף אינטרנט. באפשרות זו המחשב בחדר עבודה חייב להיות פתוח כל הזמן. תוכל לקבל הסבר על אופן הקינפוג בלינק הירוק למעלה ("לאתר פורום רשתות ופס רחב"). 2. האפשרות היותר יקרה: להכניס כרטיס רשת למחשב של בנך, ולקנות נתב (ROUTER), את שני המחשבים אתה מחבר לנתב, ואת המודם אלקטל גם. הנתב יציב יותר ממחשב, וגם אף מחשב לא יהיה צריך להיות פועל כל הזמן, ובמידה ותצטרך לחבר עוד מחשב לרשת, תוכל לעשות זאת בלי בעיה. סקירות של ראווטרים יש בלינק הירוק- אתר הפורום. ב-2 האפשרויות אתה יכול לשתף קבצים, מדפסות ואינטרנט.
ניר

micc

New member
מה עם האב??

רשמת לחבר את שני המחשבים לראוטר, קודם צריך לחבר אותם להאב שגם צריך לקנות ואת הראוטר להאב ואת המודם לראוטר, לא??

dov98

New member
בראוטר

שהזכרתי יש switch מובנה ל4 מחשבים, שזה יותר טוב מHUB ובכל מקרה הוא בפנים כך שמלבד כרטיסי רשת במחשבים ומודם חיצוני שמתחבר לאתרנט כמו אלקטל, לא צריך כלום.

micc

New member
על מה אתה מדבר?

על זה: PHEENET Broadband Internet Router model: BIG-01/4PS כולל שרת מדפסת וRS232 למודם גיבוי התשלום בשקלים לפי שער $ יציג ביום הוצאת החשבונית,לא כולל מע"מ: 108 $US ? או על הראוטר אלקטל?

shaichor

New member
אפשר עם SWITCH?

יש לי מודם כבלים שמחובר לכרטיס רשת. האם במקום לקנות נתב אני יכול לקנות SWITCH ולחבר אליו את המודם (ע"י כבל רשת) וכן את המחשבים שלהם אני רוצה לשתף את האינטרנט? בעצם צריך להגדיר להם את כתובת IP של המודם כ- DEFAULT GATEWA לא?

dov98

New member
הSWITCH

יאפשר שתוף , נכון. אך ללא ראוטר תוכנה או חומרה לא תוכל לשתף אינטרנט. הראוטר החינמי מבוסס תוכנה האפשרי הוא הICS של מייקרוסופט שמדריך בשבילו יש באתר שלנו או לינוקס.

shaichor

New member
אז בעצם

אי אפשר לבצע זאת ע"י חיבור המודם לSWITCH אלא רק לאחד המחשבים? ICS- ראיתי אותו באתר.. תודה..

dov98

New member
יש גם אפשרות כזו

אך היות והמדריך באתר לא תומך, ובנוסף יש לעמוד בתנאים נוספים ויתרנו על זה כדי לא לסבך וגם בכדי להתאים אותה למודמים שאינם אתרנט.

dov98

New member
לא קונים , כי אי אפשר

לעבור אתו לכבלים . אבל PHEENET יעבוד.

RIPPER

New member
למה עם מודם של אלקטל הרגיל

אפשר להישתמש איתו גם בכבלים

למעלה