כיצד אמורים להתנהג באהבה???

אתיופית

New member
כיצד אמורים להתנהג באהבה???

שלום לכולם, אני שואלת את השאלה הזו מפנה שאני מנסה להבין דרך זווית ראייה של אחרים - איך בדיוק אמורים להתנהג בזוגיות!! אני יודעת שכל אחד מבין את האהבה לפי מה שנראה/מתאים לו, אבל בכל אופן, אני רוצה שאתם תבהירו לי אם המקרה הזה אבסורדי או נורמלי: יש לי חבר כ-8 חודשיים, וכמו שאומרים: 'הסיר מצא את מכסו'! אני אוהבת אותו, לי ולו יש הרבה מין המשתוף... בקיצור, בשיחתנו שאנו מנהלים לפעמים הוא אומר שבזוגיות צריך לתמוך הרבה... התמיכה שאני מדברת אליה היא שכאשר הצד השני מתקשה/חושש לבצע משהו מסויים, אותו אהוב שיש לו כוח לבצע דברים ולא חושש ממשברים צריך אז שיהיה הכי קרוב לחלש... לא פעם אחת החבר אומר לי - שכאשר אני לידו אני נותנת לו מוטיבציה לעשות דברים שהוא לא חשב לעצמו שיעשה, כמו לשאוף להצליח בשבילו ובשביל העתיד... לא יודעת אם זה נשמע תלותיות, אבל הוא אומר שלעצמו הוא לא היה עושה את זה, שאלתי - "למה"? הוא ענה: "כי לעצמי אין לי סיבה להתאמץ, אחרי שהכרתי אותך יש לי למה להתאמץ וזה מפנה שאת האחת בשבילי שאיתה אני רוצה להצליח באמת"!!! אני מבינה את העיקרון שבזה, גם לי כאשר הייתי בגיל-טיפש עשרה (אני והוא בשנות -20 לחיינו) אמרתי לעצמי שאם אני אכיר מישהו שאני באמת אוהב וארצה עתיד איתו, אז המחשבה הזו לגור איתו יתן לי מוטיבציה ודחף מאוד גדול לזרזר את התהליכים/המטרות על מנת לממש אותם יחד איתו... עדיין יש לי את המחשבות האלה, שאם יש סיבה אז עושים הכל. נכון שהדבר העיקרי שצריך לחשוב זה - לעשות משהו לעצמך בלי קשר לצד השני... ואני כזו גם בלי קשר. אז פה השאלה שלי, מה אתם אומרים? איזה חשיבה יש להם בנוגע לזוגיות אמיתית?? תודה מראש למגיבים יום נעים

זוגיות

הי אתיופית, כפי שכתבת לאנשים שונים יש צרכים שונים ודרכים שונות להניע את עצמם לפעולה. חברך מרגיש שאת גורם משמעותי בחייו וזה גורם לו לרצות ולהשתפר ולהשיג מטרות שלבד הוא היה מתקשה להשיגן מפאת חוסר מוטיבציה. את כותבת שהסיר מצא את המכסה שלו- מה יש בזוגיות שלכם שהופכת אותה לזוגיות כזו? אם ננקה את הכל מסביב- מה בעצם מפריע לך? בברכה אילת לבנון

אתיופית

New member
היי אילנתי...

תודה על התגובה, מאוד התחברתי למה שענית לי בשורה הראשונה... כאשר ציינתי - 'שהסיר מצא את מכסהו' - התכוונתי בכך שלי ולו יש הרבה מין המשותף: מחשבות, שאיפות, חוכמת חיים, תחביבים, אופי קשה על עקרונות שחשובים ועוד... אם ננקה את הכל כפי שציינת- מה שמפריע לי בו זה שאני חושבת שאיפה שהוא הוא טועה בגישה שלו. אני יודעת שבן אדם צריך סיבה כל שהיא, אור תקווה איפה שהוא על מנת שיניעה את עצמו להגשמת המטרות.. אין בן אדם שיגיד - שיעשה משהו אם אין לו על מה... הוא אומר לי - שאם אני לא אהיה חלק מחיו אז לא תהיה לו סיבה. זה קצת מפחיד האמתי, אבל אני מנסה להבין מאיפה זה בא לו. שאלתי אותו על זה, אבל הוא ענה לי - שזה לא קשור לתלותיות, זה קשור פשוט לסיבה שהיא מיוחדת לו מבחינתו; לשאוף לחיות איתי ולהגשים את המטרות שהציב לו כאשר הכיר אותי. מבחינתו, אני המניע שלו. תמיד אומר לי את המשפט הזה שהוא דוגל בה ודרכה הוא מנסה להסביר לי: "אחרי כל גבר מצליח, עומדת אישה חזקה"... משהו בסגנון... דרך זה הוא אומר לי - שאם אני איתו יום יום, או גרה איתו אז הוא יעשה את כל המקסימום על מנת לשמח אותי ועל מנת להגשים את השאיפות שלנו: להתחתן ולהקים בית ומשפחה - בעתיד. בשבילו - זה הסיבה המיוחדת שרוצה לעשות איתי ולא עם אף אחת אחרת. כפי שציינתי, אני חושבת לי מדי פעם - האם זה בסדר שבן אדם יגלה מין תחושה כזו לצד השני?... כמו התחושה החבר מגלה למשל!!! מקווה שהבנת ושוב תודה - עזרת לי איפה שהוא....

בואי נמשיך

הי אתיופית, את מספרת שלבן זוגך ולך יש אותן השאיפות ומצד שני את מציינת שאותן השאיפות הן תוצאה של הימצאותך בחיים של בן זוגך. נראה שהוא שם את כל ציפיותיו ,שאיפותיו בקשר שלכם ובלעדיך אין לו שאיפות. האם זה אכן המצב? איך היו החיים שלו לפני שהיכרת אותו? מה הוא עשה ואיך הוא בנה את החיים שלו וראה אותם? אני חשה שאת קצת מפחדת מהגישה שלו. מה את פוחדת שיקרה? איך את מרגישה שהגישה שלו משפיעה על החיים שלכם היום? הגישה של החבר שלך היא הגישה שלו, הדרך שלו לראות את העולם שונה משלך, ולך כבת זוגו אין אפשרות לשנות אותו. השאלה היא, איך את מרגישה כשאת רואה את עצמך חיה איתו לאורך שנים? איזה קשיים את משערת שעשויים לעלות ואיך את מרגישה לגביהם? בברכה אילת לבנון

אתיופית

New member
תודה לך על ההתעמיקות

ועל הניסיון להבין אותי... אז ככה: לפני שהכרתי אותו ברור שהוא היה כמו כל בן אדם - אדון לעצמו... הוא היה עם חברה 3 שנים, אומנם היו בניהם ריבים כמו כולם, אבל הם חיו רגיל כמו כל זוג... אני חוששת מהגישה שלו מפנה שהוא רואה אותי היחידה שיכולה להניע אותו... זה קצת מבאס שיש לו חשיבה כזו. אני טיפוס שחותך מהר ללא קשר לאוהבת או לא, אני והוא מדי פעם רבים... ריבים פה ושם... לרוב יוצא שאני תמיד חותכת... לכן בגלל זה אני חוששת, סיבה אחרת אין. כול מי שמכיר אותי יודעים פשוט שאני טיפוס שמוותרת מהר כאשר אני כועסת, ואני חוששת שאם החבר יעצבן אותי אני יעשה צעד דרסטי כזה... לברוח ממנו בגלל שעצבן אותי... נראה ילדותי, אבל זה המצב בשעת כעס. חוץ מזה אין משהו אחר... הוא מרגיש הכי ישיר והכי קשור איתי מאשר עם החברה לשעבר שלו... ככה הוא אומר. החברה לשעבר שלו עדיין מטרידה אותו בטלפון למרות שהוא חוזר ואמר לה שהוא לא רוצה אותה, אבל היא בשלה... לא פעם אחת הוא אומר לי - שרק כאשר הכיר אותי הוא מרגיש שזהו זה... אני האחת בשבילו ומצטער ששרף 3 שנים עם ההיא... לטענתו, אני גילתי לו את האהבה אמיתית... איפה שהוא אני מבינה אותו, את הרצון לאחז במשהו, משהו שיכול לחוות לו אור תקווה... אני מבינה את זה... אבל אני גם מכירה אנשים שעושים את מה שעושים בשביל עצמם, גם אם אין להם זוגיות.. הוא היה ככה לפני שהכיר אותי, עושה/שואף להשיג משהו בשביל עצמו... אבל עכשיו שהכיר אותי ויודע שאני בחורה שיכולה לוותר מהר בשעת כעס - אז הוא מזכיר לי את כל הזמן פשוט... אומר לי שאני האור שלו שיכולה לעזור לו ולגרום לו לעשות משהו בשביל עצמנו... זהו בעיקרון, מקווה שהבנת... בכל אופן, תודה לך על היחס.

למעלה