כיצד אמור להתנהל טיפול קוגנטיבי?

ht43210

New member
כיצד אמור להתנהל טיפול קוגנטיבי?

שלום, דבר ראשון ברצוני לומר שהפורום עזר לי מאד עד כה בחיפוש מידע להבנה יותר טובה של הבעיה וגם בחיפוש אחר מטפל. אז תודה רבה למנהלי הפורום ואמא11! ועכשיו לשאלותיי: אני סובל ממחשבות טורדניות (ללא התנהגות כפייתית) ובעבר הייתי אצל מטפל למשך כחצי שנה עם שיפור קטן. מטפל זה עבד רק מעט בשיטה התנהגותית-קוגנטיבית ולא היה מומחה לOCD או הפרעות חרדה אחרות (גיליתי שזאת הגישה והמומחיות הדרושים רק לאחרונה). כעת התחלתי טיפול אצל מטפל חדש שעליו הומלץ בפורום זה, תחת "קישורים" - המלצות חברי הפורום. עברו 3 פגישות, ובינתיים השיחות התמקדו בהבנה שהמחשבות שלי לא הגיוניות (שלפי מה שקראתי על הגישה בטיפול קוגנטיבי, זהו אלמנט מרכזי) אבל אין שום תרגול בינתיים. 1) האם הדבר נורמלי בטיפול קוגנטיבי - שאין תרגול? 2) אשמח לשמוע ממישהו שעבר טיפול דומה מה היתה עיקר העבודה בפגישות? האם היתה הערכה ראשונית ע"י שאלונים, הכנת תוכנית, ניהול יומן מחשבות, הגדרת מטרות, הצבת לוחות זמנים וכו' ? (בכל אלה לא נתקלתי עדיין בטיפול הנוכחי!) בהמשך לאמור לעיל, בשביל לוודא שהטיפול שאני מקבל הוא מתאים ומתנהל בצורה המקובלת, חיפשתי פרוטוקולים או תיאורי מקרה של טיפולים דומים כדי ללמוד ולדעת כיצד אמור להתנהל טיפול שכזה. מה שמצאתי באינטרנט היו בעיקר תיאורי מקרה/טיפול ופרוטוקולים של טיפולים התנהגותיים (לטקסים). 3) היכן אני יכול למצוא כאלה תיאורי מקרה ופרוטוקולים לטיפול קוגנטיבי (עבור מחשבות טורדניות)? לא משנה לי אם בעברית או אנגלית. תודה מראש

אמא11

New member
היי וערב טוב../images/Emo140.gif

עד כמה שידוע לי למטפלים שונים יש שיטות שונות. יש כאלה שמתמקדים בחשיפה ומניעת תגובה, וכאשר יש OCD שמתמקד במחשבות, הם מפנים לטיפול תרופתי. יש שמשלבים תירגולים באמצעות מחשבות דמיוניות או "לופ-טייפ" ואפילו כתיבת סיפורים/תאורים. המטפל שלך התחיל בשיחות וזו גם דרך מקובלת .בדרך כלל מדברים על עקרון ההסתברות, על כך שיש לחיות עם ספק ואין בעולם ודאות, על משמעות המחשבות - לא במובן פרוידיאני אבל מה המקור שלהן.תוכל לקרוא בתשובות של דר' אורינג ב"קישורים" לשאלות דומות לשלך, ואולי תחפש באתר של איטה. נראה לי שהכי פשוט לשאול את המטפל כיצד הוא מתכוון להמשיך והאם הוא עובד לפי איזה פרוטוקול. ככלל, אני אישית נגד פרוטוקולים כי זה די נוקשה ומי שהפרוטוקול מתאים לו יוצא נשכר, ומי שזה לא מתאים לו - מתפספס. לדעתי האישית מטפל טוב הוא מטפל שמכיר את השיטות השונות (בתוך הCBT) לומד להכיר אותך ואז מתווה דרך של טיפול שגם היא יכולה להיות בסיס לשינויים. שוב, אני מקוה שאתה מרגיש מספיק בנוח עם המטפל שלך כדי לשתף אותו במה ששאלת כאן. לגבי חומר, אני אבקש מאנטיתזה גלגל, אולי היא תפנה אותך. אני מניחה שיש באתר שלך הOCF . רק טוב והמון הצלחה תמי

אמא11

New member
אנטיתזה גלגלוש תקראי בבקשה-לא מפחיד

יש כאן הודעה לא מפחידה ואולי תוכלי לעזור לו. המון תודה תמי

ht43210

New member
תודה על התשובה... עוד כמה דברים....

היי תודה על התשובה אז לפי מה שאני מבין ממך תרגול של מחשבות דמיוניות לדוגמא, יכול להיות חלק מטיפול קוגנטיבי לטיפול בOCD שמתמקד במחשבות? מהו התרגיל הזה? לא שמעתי עליו. גם על עקרון ההסתברות או משמעות המחשבות לא שמעתי... האם זהו חלק מכל טיפול קוגנטיבי לOCD מהסוג שלי? דיברתי על זה עם המטפל בתחילת הפגישה האחרונה, אמרתי לו שציפיתי למשהו יותר מובנה. הוא אמר לי הפגישות הראשונות נועדו להיכרות ושהתכנון הוא לתרגל הרפייה (מה שהתחלנו לעשות בפגישה האחרונה) בשלב ההתחלתי ולאחר מכן לשנות מחשבות דרך שיחה עליהן ותרגול של תרגילים מסויימים (נראה לי שהוא הזכיר את התרגול הזה של מחשבות דמיוניות). האם התכנון הנ"ל הוא אופייני לטיפול קוגנטיבי? ובכלל, עד כמה חשובה ההרפייה בטיפול בOCD? נראה שהוא נותן לכך משקל רב. אה ושאלה אחרונה...כששאלתי אותו אם כדאי לקרוא ספרות בנושא (קיימים הרבה ספרים לעזרה עצמית לOCD בAMAZON) אז הוא אמר לי שהוא לא מכיר. גם את "די לאובססיה" הוא לא הכיר. האם כדאי לי להיות מודאג מהעניין? להזכירך, יצרתי קשר עם המטפל לאחר שהוא ניכלל ברשימה של הפסיכולוגים המומלצים של חברי הפורום, תחת קטגוריית ה"קישורים". הוא גם ציין שטיפל באנשים עם OCD בעבר. תודה :)

אמא11

New member
היי שוב

איני מכירה פרוטוקולים לטיפול קוגניטיבי וגם אם יש - לא הייתי פונה למטפל שעובד על פי פרוטוקולים ולא זז מהם. מטפל טוב זורם איתך תוך כדי הטיפול ומחליט על מה כדאי להתמקד ומשנה, לפי הצורך, למה ניתן בטיפול משקל. ממה שאני מבינה, המטפל שלך התווה מעין קווים מנחים לטיפול אבל באופן בלתי מחייב, וממה שנדמה לי (ואולי אני טועה) החקירה שלך לגבי הטיפול והספקות לגבי בחירת המטפל הם אולי (ושוב, יתכן ואני טועה) חלק מהOCD. בקשר להסתברות - היתה על כך תשובה מפורטת של דר' אורינג בעבר ותוכל לחפש בקישורים, בתשובות שלו. עצתי לך - בחרת מטפל, לך איתו יד ביד. תן בו אמון. לנושא ההרפיה - זה אכן חלק חשוב בטיפול. רק טוב תמי

אבי 122

New member
הצעה...

אני מציע לך לרשום את שאלותיך- בשרשור של השאלות לפסיכולוג הפורום. בהצלחה

ht43210

New member
תודה על העצה, הוספתי תגובה לשרשור השאלות אליו

הוספתי תגובה לשרשור השאלות לפסיכולוג... תודה על העצה :) אני רואה רק שהוא היה אמור לענות אתמול ולא ענה... :(

עקרונות בטיפול CBT

יש לנו מאמר כזה בקישורים בקטגוריה "אפשרויות טיפול" ותת קטגוריה "מה זה CBT ?" קישור 040.

ht43210

New member
תודה, אני אקרא את המאמר

תודה, אני אקרא את המאמר

למעלה