כיצד אנו נתמודד אם הקינאה

כיצד אנו נתמודד אם הקינאה

בסד כיצד אנו מתמודדים עם הקינאה ,לדעתי את הבעיה אנו יכולים לפתור, אבל לא תמיד אחת הדרכים היא עידוד והרגעה מרככים את הבעיה , מילים כמו אל תדאג ,אל תקח ללב ,אתה לא הצלחתה הכול לא נוראה פעם הבאה תצליח יותר ,או אנו יחד איתך,או לפעמים אנו אומרים שלך שווה יותר משל השני,, מה דעתכם על בעית הקינאה בין ילדים וההורים ,וכיצד להיתמודד איתה , וזה למרות שהיא טוב וטבעית ואולי אנו כהורים מחנכים טובים או לא ,עליזה

bell2002

New member
ם הבנתי נכון את מתכוונת לקינאה

בין הורים לילדים? או לקינאה ביחסי עבודה? אם אני נתקלת בקינאה מצד אנשים אחרים, אני פשוט אומרת לעצמי "שימותו הקנאים" וזהו! עוברת הלאה. בכלל לא מתייחסת. אם הקינאה מפריעה לי במהלך חיי הרגיל... זה כבר משהו אחר ואיתה אני מתמודדת באסרטיביות רבה.

תשובה

בסד יש לפעמים קינאה בין אחים,על כול מיני דברים קטנים או גדולים , למשל ,אצלי , יש דברים שאני ירשה ליהונתן לעשות ולא לבנות , אז תמיד הבנות בטח לך תמיד מותר הכול , או בקנית מוצר אם קניתי רק לו אז תמיד הבנות ,כן בטח רק בישבילו, ומיכן תבינו שאני תמיד אומרת ליש שלישיה, כי הכול אני קונה כפול 3 ולכן אני חושבת שמי שאומר הסבר או דיבור עם הילדים יורי את הקינאה זה לא קל , או דזמה ,,ליטל אומרת אני רוצה בדיוק כמו של אורטל , למה רק לה קנית אדום פתאום גם אני רוצה בעוד היא אוהבת רק צהוב , ,עליזה

bell2002

New member
עכשיו הבנתי-כשמסבירים לי לאט

אני מבינה מה זה מהר
בטח יש קינאה בין אחים, קיין והבל הורישו לנו מטען חורג. מה שאני עושה ולמדתי את זה מחברה, אני מתנהגת בהגינות. כלומר, המיתון עכשיו לא מאפשר לי לקנות הכל לכולם ולכן אם הבן זקוק לעוד זוג נעלי ספורט והבנות לא, אז הוא יקבל והן לא. הן, אגב, לא יקבלו גם פיצוי. פיצוי על מה אני צריכה לתת להן? והפוך הולך גם מצוין - הבנות לובשות שמלות וקישוטים לשיער שהבן ממש לא, אז גם פה יש משטר הגינות. למדתי שמשפחה זו לא דמוקרטיה! ואני מיישמת את זה אחרת לא אוכל לתפקד כהלכה ולכלכל את משפחתי בחוכמה.

למעלה