כיצד אני יודע אם קורס מאמנים אישיים רציני?

כיצד אני יודע אם קורס מאמנים אישיים רציני?

שלום לכולם, אני חדש כאן. לאחרונה אני מתעניין בשינוי כיוון בקריירה שלי. עזבתי את עולם ההיטק המשעמם ואני מעוניין להתחיל בדף חדש ובקריירה חדשה בתחומים בהם אני מתעניין ואוהב. אז ככה, חשבתי אולי לפתוח בקריירה של מאמן אישי. השאלות שלי הן: 1. מתוך הרבה בתי ספר וקורסים למאמנים אישיים שמוצעים בארץ, כיצד אני יודע האם קורס מאמנים הוא רציני? 2. האם יש קריטריונים בארץ לכך שמאמן מסויים רשאי לאמן. כלומר, כמו שעו"ד חייב להיות רשום בלשכת עורכי הדין אחרת אסור לו מכוח החוק לעסוק בעריכת דין גם אם הוא למד משפטים, האם יש פרוצדורה דומה בארץ שמבדילה בין מאמן אישי מוסמך ומורשה לבין שרלטן? 3. מבדיקה שערכתי ברשת, קורסי מאמנים כוללים בתוכם שני נושאי לימוד, ולכל אחד תוכן בפני עצמו. האחד הוא נושא האימון, העוסק באימון אישי באופן כללי ללא קשר בנושא האימון. השני הוא הנושא המקצועי. למשל, קורס מאמני תזונה יכלול הכשרה בתזונה. השאלה היא עד כמה ההכשרה המקצועית הזו מקיפה מספיק?

תלתלית3

New member
ראשית לך להרצאות מבוא

ותתרשם. שנית, אולי לביה"ס יש חסות אוניברסטאית. שלישית, בהתחלה לומדים קורס אימון אישי ואח"כ מי שרוצה ממשיך ללמוד ולהתמקצע בתחומים ספציפיים. כיום ישנה לשכת המאמנים. פרט לאימון יש גם תחום נוסף שאני נחשפתי אליו: NLP ודמיון מודרך. יש הרבה אינפורמציה באינטרנט. בהצלחה טליה

תודה רבה (שוב)

לא ראיתי עוד בית ספר למאמנים עם חסות אוניברסיטאית. מבירורים שעשיתי, לשכת המאמנים אינה כפופה לשום גוף ממשלתי או אחר המוכר ממשלתית ומפוקח. כך שכל אחד יכול ליצור קריטריונים משל עצמו ולפרסם את עצמו כגוף מרכזי (כך גם בכל תחום פרוץ). האם יש לך המלצה לבית ספר?

תלתלית3

New member
את ההכשרה שלי עברתי

ב"אפקט הפרפר" ע"י המאמן דדי (עודד אילנו) , שכיום התאחד עם בי"ס אחר. דדי כמאמן בעל נסיון וידע רב. צב"שילובים" עברתי קורס מתקדם וקצת הכשרת מנחי קבוצות עם עינת ברזילי ואיציק אורן וניצן, בעלי נסיון וידע רב. ממליצה בחם. יש להם ערבי מבוא וגם סדנאות לפריצת דרך, שם תוכל להתוודע אליהם. ב"מכללת רטר" עברתי הכשרת מנחים בכירים ל-NLP ודמיון מודרך (3 שנים). ממליצה בחם על אמיר ודפנה רטר והמרצים שלהם. מוכר ע"י אוניברסיטת חיפה.גם להם יש הרצאות מבוא. לשכת המאמנים עושה הכל כדי שתהיה הכרה במאמנים ומבחינתי היא אמינה. אני גם רשומה בה וגם ב"איקא" שהנו בית ספר נוסף למאמנים. שוב זה הנסיון שלי ובטוח שאחרים יש להם נסיונם והתרשמותם. הכי טוב לטעם ולהתרשם: ללכת להרצאות מבוא, סדנאות, מפגשי אימון וכדו' ואז להחליט כי מה שמתאים לי או לאחר לאו דווקא יתאים לך. בהצלחה טליה

tlingit

New member
לימודים

ראשית - הרבה הצלחה ביצירת השינוי בחייך
בנוסף להצעות היפות של תלתלית, אולי יועיל לך המאמר הזה בנושא בחירת מקום לימודים לאימון אישי מתוך מדור המאמרים שלנו
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=978&aId=77615 אפשר שאלה?
בתהליך השינוי שאתה עובר, מה הוביל אותך לחיפוש בכיוון של אימון אישי? היו/יש עוד תחומים שחשבת עליהם ככיוון מתאים? לפי מה בחרת? טוב, יצאו שלוש שאלות
קשה איתנו המאמנים

תשובות

תודה רבה על ההתייחסות ועל ההפניה למאמר. האמת עכשיו עולים יותר שאלות. האמת, אני חושב שרק מאמן אישי שלמד אימון אישי ועוסק בכך יכול להמליץ על בית ספר רציני. אני לא יכול לדעת האם תכני הלימוד דלים או שהם שווים את הכסף כי אני לא יודע מהו הסילובוס הנכון למאמן אישי ואין לי מושג כיצד לזהות מורה טוב בקורס מאמנים אישיים. עכשיו לתשובות: חשבתי על כמה תחומים, בהם תחומים שבעבר ניסיתי ונכשלתי וחשבתי לנסות שוב. מסתבר שהכיוון שאותו אני מחפש בעייתי בארצנו. הן מבחינת מסלול ההכשרה והן מבחינת הפרקטיות לאחר מכן אם וכאשר מוצאים מסלול מתאים ועוברים את ההכשרה. אני מעוניין לבנות קריירה במקצוע שתורם ישירות לחברה, במתן עזרה פרטנית לאנשים על מנת לשפר את איכות חייהם. התחום המעניין אותי הוא תחום הפיזיולוגיה במיוחד פיזיולוגיה של המאמץ, תזונה, יחסי הגומלין ביניהם, השפעות אימון גופני ותזונה נכונה על הפיזיולוגיה ועל אורח חיים בריא. זה יכול להיות קשור גם לשיפור הישגים ספורטיביים, אומנויות לחימה, כאלו המעוניינים לרזות (או לפתח מסת שריר), כאלו המעוניינים לשפר את איכות חייהם, או חולים שעברו טראומת לב למשל וזקוקים לשיקום. שוחחתי עם מאמנים אישיים שמפורסמים ברשת בעניין קריירה ושינוי מקצועי, רק אז הבנתי שמאמן אישי הוא למעשה מומחה בתחומו לעזור לאנשים לממש שאיפות ולחולל שינוי המעוכב מכל סיבה שהיא. אני חושב שאימון אישי יכול להתאים לדרישה המקצועית שלי. אולי אני טועה.

תלתלית3

New member
אל תאפשר לפחד לשתק אותך

"ניסיתי ונכשלתי" - ניסיתי טעיתי ולמדתי.עכשיו אני יכול לבחור בדרך אחרת. אין אחריות לתוצאה אלא רק לדרך. "הכיוון שאתה מחפש בייתי בארצנו" - האם בדקת ? מי אמר שזה נכון ? יש לך כיוון והוא אימון לדרך חיים בריאה יותר. אם יש לך קשיים, חסמים, דברים שאתה רוצה לעבוד עליהם עם עצמך אז כדאי ללכת למנחה/מאמן. שוב בהצלחה

tlingit

New member
מיקוד נהדר

ואם הבנתי נכון את דבריך, אתה מעוניין להיות מאמן אישי בתחום הפזיולוגיה פיזיולוגיה של המאמץ, אימון גופני ואורח חיים, פיתוח מסת שריר וגם שיקום כלומר מאמן כושר אישי ואם אכן כך, תראה כמה טוב שדייקת במיקוד הכוונות שלך משום שעכשיו אני יכולה גם להפנות אותך לפורום מאמני כושר אישי כאן בתפוז אני בטוחה שתוכל לאסוף בו מידע מועיל שיקדם אותך למטרתך
אם אכן הכיוון שלך הוא פיזיולוגי, ומאחר שאתה בא מתחום עיסוק מעט שונה אולי (ואני פה חורגת מעט לקצת מתן עצה ו/או הבעת דעה אישית כמובן) אולי כדאי יהיה לך להקדיש קודם זמן לבניית ידע ורקורד עשיה בתחום הפיזיולוגי לפני שאתה משקיע זמן ומאמץ בלימוד של האימון האישי - קואוצ'ינג ?

זו בדיוק הנקודה הבעייתית אצלי

שבגללה אני עצמי צריך מאמן אישי. ודאי שאני צריך להרחיב את הידע שלי בתחום שבו מעוניין לאמן (או לא לאמן) לפני שאני מתחיל בלמידה של מקצוע האימון. אך אני לא יודע איך ואיפה להתחיל. מהי הכשרה שמקיפה מספיק. מתוך חיפוש במוסדות להשכלה גבוהה כולל מכון וינגייט, הבנתי שאין מסלול מכוון הכולל רק את נושא הפיזיולוגיה של מאמץ. גם לא בפקולטות לרפואה. לכן, על אף שהמטרה היא די מוגדרת, אין לי מושג איך אני מגיע לשם. על מנת להיות מאמן כושר אישי, לא צריך יותר מקורס של כמה חודשים במכון וינגייט. אבל אני חושב על יותר מזה. ייעוץ תזונתי, שיקום חולים, וכדומה שלא בהכרח חייבים להתבטא באימון גופני. זה כבר מצריך הכשרה יותר מקיפה.

einatgross1

New member
מזל ל טוב לצעד האמיץ

נראה כי ערכת בדיקות מקיפות והצלחת לקבץ ולהמשיג את הקיים בשוק. האם ברור לך מספיק מה אתה רוצה? מה הקריטריונים שלך לבית ספר רציני? מה אתה רוצה להוציא מקורס אימון? איפה אתה רוצה להיות בתום תקופת ההכשרה? ברגע שאתה סגור על רצונותיך מבפנים אתה פחות זקוק לאישורים חיצוניים לטיבו של מוסד זה או אחר. בהצלחה!

תשובות, ודימוי מעולם התוכנה

לא ברור לי מספיק מה אני רוצה. אני יודע על כיוון אבל שאלת המימוש היא השאלה הגדולה. אם נקביל את זה לעולם התוכנה, אז אם ישנה בעיה, דרישת לקוח, או רצון שיפור יכולות של תוכנה קיימת, אנו יודעים להגדיר את הבעיה או המאפיין שאותו אנו רוצים לראות בממשק המשתמש ואנו יודעים גם איזו תוצאה חדשה או נוספת אנו רוצים מהתוכנה המשודרגת. אבל מכאן ועוד למימוש עוד ארוכה הדרך, עוד לא ערכנו דיון בנושא המימוש. כלומר, כיצד אני ניגש לבעיה ואיך אני פותר אותה ובוחר דוקא בדרך מסויימת לפיתרון מתוך מגוון דרכים מתאימות או שלא מתאימות. אני יודע על נושא מקצועי שהוא כפי שפירטתי בהודעות קודמות. איך להביא את אותו נושא למימוש כך שאני יעסוק בו באופן מקצועי יכול להיות ע"י כך שאני אהיה מאמן אישי, אבל לא הכרח זו הדרך, ולכן אני שואל כאן האם לדעתכם כמאמנים אישיים נראה לכם שהנושא אותו אני מציג, ניתן למימוש ע"י הכשרה של מקצוע המאמן האישי. וזה מעבר להכשרה המקצועית שאני בודאי צריך לעבור במקצוע הספציפי ללא כל קשר. בנוסף, הקריטריונים שלי לבית ספר רציני הם כאלו שבית הספר חייב להיות נוקשה במידה מסויימת לגבי הדרישות שלו להסמכה של מאמן אישי. כלומר, בית הספר חייב להיות מעודכן בחומר הלימוד, להיות בראש בתי הספר המקוטלגים מבחינת רמת המאמנים, המורים בבית הספר חייבים להיות בעלי ניסיון רב שנים בקריירה מקצועית ואימון מכוון לאותו קריירה. בית הספר צריך להיות ברמה כזו שאם וכאשר תחום האימון האישי ימוסד ויוגדרו חוקית מהם הקריטריונים להסמכת מאמן, הוא יהיה הראשון שיקבל חותמת לעסוק בהכשרת מאמנים. אני לא יכול להצביע ולומר מהו בית ספר רציני כיוון שכל הקריטריונים הנ"ל הינם כלליים מידי ואני לא יכול לומר מהי רמת מאמן טובה או מהו חומר לימוד מעודכן וכו'. זו אחת השאלות שלי, ואני מקווה שעכשיו היא יותר ברורה. לגבי מה אני רוצה להוציא מקורס אימון. אני רוצה להביא את הנושא המקצועי שבו אני רוצה לעסוק לכדי מימוש. ושוב, זה יכול להיות ע"י כך שאני אהיה מאמן אישי, וזה יכול להיות ע"י זה שאני יעבוד בקופת חולים, או יפתח קליניקה משלי לייעוץ תזונתי, שיקום חולים, אימון גופני ואומנויות לחימה. לא יודע מהו הכיוון הנכון והאפשרי מבחינתי. עם המשפט האחרון אני לא מסכים.

למעלה