כיצד אפשר להגן על אתר אינטרנט מפני גניבה ??

ptspc0

New member
כיצד אפשר להגן על אתר אינטרנט מפני גניבה ??

שלום ,

רציתי לשאול כיצד ניתן להגן על אתר אינטרנט ?
האמת שהשאלה שלי מתחלקת ל2 :

1. אני ועוד שותף חשבנו על רעיון לאתר אינטרנט מדהים , שלא נראה כמוהו בכל רחבי האינטרנט.
לאחר סקר שוק נרחב גילינו את הכדאיות שבאתר , הכנו תוכנית עסקית, שיווקית ומודל עסקי ואנחנו בשלב חיפוש משקיע.

הבעיה שלי היא כיצד אוכל לחשוף את "עצמי" ( את הרעיון המרכזי של האתר ) מבלי לפחד שאותו משקיע ישמע את הרעיון ופשוט יתחיל לפתח את האתר בלעדי.
לפי מה שהבנתי אתר אינטרנט לא ניתן לרשום כפטנט , לכן האם יש דרכים אחרות אולי שניתן להגיע על הרעיון.

2. כיצד ניתן להגן על האתר במידה והוא ירוץ ?
זאת אומרת נגיד ובתקופה הראשונה האתר ירוויח בין 250,000 - 500,000 ש''ח ולאחר מכן רואים אנשים כי יש כדאיות באתר ופשוט מעתיקים אותו ויוצרים תחרות בשוק לכן חלק מהמשתמשים עוברים ממני.

כיצד ניתן למנוע את זה ?
תודה מראש !

להגן על אתר מפני גניבה,

אי אפשר, כי אתר אינטרנט הוא לא דבר הניתן להיגנב.
לשאלותייך:
1. הדרך הכי מקובלת היא להחתים את המשקיע על כתב התחייבות לשמירת הסודיות, לאיסור התחרות ולשמירת הקניין הרוחני שלך.עו"ד המתמחה בתחום יוכל להכין אחד כזה עבורך. יש אפשרות סבירה שהמשקיעים היותר רציניים לא יסכימו לחתום, אך זה כבר לא נושא משפטי.
2. אתר אינטרנט הוא נכס מורכב מרבדים ומרכיבים שונים. חלק מהם ניתנים להגנה, כך למשל, כל רכיבי התוכנה ובסיסי הנתונים מוגנים בזכויות יוצרים, כך גם הגרפיקה ורוב התכנים. רכיבים מסויימים, כגון שם האתר, ניתנים להגנה על ידי סימני מסחר. לעומת זאת,הרעיונות עליהם מבוסס האתר אינם ניתנים להגנה, היות ורעיונות הם על פי דין, נחלת הכלל. פשוט תצטרך להשתדל להיות כל הזמן כמה צעדים קדימה או יותר טוב מהמתחרים.

למעלה