כיצד אפשר לנצח משחק רנדומלי?

aceblackhole

New member
כיצד אפשר לנצח משחק רנדומלי?

ניתנה לי שאלה בפסקל והיא כזאת: משחקים משחק אבן נייר מספרייפ 1-אבן 2-נייר 3- מספריים אבן מנצחת את מספריים. נייר מנצח את אבן. ומספריים מנצחים את נייר. יש לכתוב משחק בין שני מחשבים: "מחשב חכם" מול מחשב אקראי – המחשב החכם לומד את התבניות התנהגות של מחשב אקראי ובכל צעד פועל בדרך החכמה ביותר ;מחשב אקראי בוחר תמיד באופן אקראי. יש לכתוב מערכת סימולציה שמבצעת לא פחות מ-10000 משחקים (כל משחק עד 5 ניצחונות) ומסכמת בעזרת אחוזי הצלחה איזה מחשב מצליח יותר. דוגמא לפלט: מחשב חכם – 60% הצלחה, מחשב אקראי – 40% הצלחה המחשב האקראי הוא למעשה הפונקציה random (3)+1; כיצד יתאפשר לי לחזות מה המחשב האקראי יגריל בכל פעם ובהתאם לכך אוכל לנצחו?
 

ש ב ו ז

New member
חחח לא יתאפשר לך...

לא נראה לי שניתן לחזות מה יגריל מחשב אקראי זה בגלל שמחשבים כאלה בדרך כלל אקראיים.
 
אולי אפשר לחשב סטטיסטיקה

של מה שהיה עד עכשיו. ההניח אם האקראי (בהנחה והוא באמת אקראי שמתפזר באופן אחיד על כל שלושת הערכים), בחר עד עכשיו 50 פעם בנייר, ו-50 פעם במספריים, אולי ניתן להניח שבסבירות גבוהה הבחירה הבאה שלו תהיה אבן
 

gil levi

New member
אולי בכל שלב לבחור את מה שמנצח

את מה שהופיע הכי הרבה עד השלב הנוכחי, למרות שהשאלה נראית לי קצת מוזרה.
 

gil levi

New member
אולי בכל שלב לבחור את מה שמנצח

את מה שהופיע הכי הרבה עד השלב הנוכחי, למרות שהשאלה נראית לי קצת מוזרה.
 

vinney

Well-known member
זה לא שאלה מוזרה כל כך

כשחושבים על זה לעומק. הרנדומאליות של המחשב זה הרי זיוף דטרמיניסטי, וטיבו נמדד בדיוק בזה - עד כמה הוא צפוי. יש מחשבים בהם ראדנום כמעט ולא צפוי (הפיזור כמעט אחיד לחלוטין), ויש מחשבים בהם הראנדום צפוי עד כדי כאב. על הניתוחים האלה מבוססות כמה התקפות נגד הצפנה, בעיקר נגד שרתים ברשת. תסתכל פה
 

gil levi

New member
ברור לי שמחשב לא יכול לבחור

מספר באופן רנדומלי, אבל לא ידעתי שיש מימושים של הפונ' ראנדום שבהם באמת ניתן לחזות את המספר הבא. תודה רבה על הקישור, אני אעיף בו מבט מאוחר יותר.
 

amni2

New member
סחה על החתימה

סחה על החתימה, גיל.... :) נשמע ממש כמו ציטוט משיעור אלגברה מודרנית.
 

gil levi

New member
אלגברה מודרנית

זה לא מבנים אלגבריים? החתימה שלי יותר נשמעת כמו ציטוט מתורת הקבוצות, לא?
 

amni2

New member
טכניון

את תורת הקבוצות עוד לא למדתי, אבל בקורס אלגברה מודרנית התחלנו ברקע מהסוג הזה - עקרון הסדר הטוב, האלגוריתם של אוקלידס וכו'. אתה יודע, אני חושב שהדבר היחיד שפוסל את החתימה שלך מלהיות הוכחה מתמטית זה שלא הגדרת "בעל תכונה מעניינת".
 
אולי בדיוק להיפך אם המחשב בחר על עכשיו 50% נייר, 50% מספריים ו 0% אבן, אני הייתי מסיק מזה שההסתברות לקבל אבן היא נמוכה מאוד, ורוב הסיכויים לקבל גם בסיבוב הבא נייר או מספריים... אם יש לך מטבע שנופלת כל פעם על צד אחד, וזרקת אותה 100 פעם והיא נפלה על אותו צד - את מסיקה שבפעם הבאה היא תיפול על הצד השני כי "הגיע הזמן"? אני מסיק שהיא תמשיך ליפול על אותו צד.
 
אבל זה רק במקרה שיש סיכוי

שהמטבע של באמת אקראית, כלומר נניח כבדה יותר מצד אחד. אם מדובר על מחשב באמת אקראי ואין סיבה להניח שיש הטיה לערך כלשהו, אז ניתן לצפות שהוא יתחיל להתאזן מתישהו
 

vinney

Well-known member
איפה בדיוק נתקלת במחשב

שהוא באמת אקראי? דווקא הגיון של DES נראה לי יותר קרוב למציאות, שוב אני חוזר לנושא תקיפות הסתברותיות של פרוטוקולי אבטחה ברשת, שעובדים בצורה די דומה.
 
זה לא חשוב כרגע

מבחינה תיאורטית מה שאני אומרת נכון, וכנראה שזה מה שמצפים בפיתרון. אף אחד לא אמר להתייחס בשאלה למחשב שאולי לא באמת אקראי, אלא למחשב אקראי. בכל מקרה, אפשר לדאוג שהוא יהיה באמת אקראי, ואז הכל נהיה יותרפשוט.
 

MegaMango

New member
חח באמת נחמד

אף פעם לא חשבתי שיש טעם לחזות משהו אקראי. אם אני לא טועה יש גם הבדל בראנדום של מעבדי AMD ואינטל, נכון? אני זוכר שראיתי בעבר ראנדום שמתקדם כל שניה ב-2 (מודולו מספר גדול כלשהו) וחשבתי שמימשתי שם משהו לא טוב P:
 

inbal76

New member
לפי חוקי ההסתברות זה לא תקף

אם יוצאים מההנחה התיאורטית שהוא מדמה אקראיות בצורה טובה, אז הבחירות שלו בלתי תלויות, ובמקרה כזה אי אפשר להסיק שום דבר על הסיבוב הבא מהסיבובים הקודמים. גם אם בחר 1000 פעם רצוף בנייר ומספריים לא נובע מכך דבר על ההסתברות של הבחירה הבאה. רק אם מניחים את מה שכתב ויני, כלומר שהפסודו-רנדומליות היא חלשה ואפשר לעלות על הזיוף, אז אפשר להסיק מסקנות.
 
זה נכון

להסתברות אין היסטוריה... ואם הולכים על הסתברות תקינה, אז אין לי יותר רעיונות
 

DorDassa

New member
אולי פשוט...

אל תכתוב randomize(); בהתחלה.. תראה מה יוצא בפעם הראשונה ותדע מה יצא כל הזמן..
לא סתם.. הממ.. באמת צריך לבדוק איך אפשר לעשות את זה... עם נתנו לך שאלה כזאת בשיעור או משהו כנראה שיש תשובה שתהיה נכונה במאת האחוזים..
 
למעלה