כיצד בתי עסק גובים תשלום ?

כיצד בתי עסק גובים תשלום ?

היי,
מה הדרכים בהם בתי עסק בד"כ גובים את התשלום ? הנני עוסק פטור בתחילת דרכי עובד בעיקר מול חברות תוכנה (היי-טק) ורציתי לדעת מהן הדרכים שבד"כ נהוג לשלם ?
תודה רבה.

Itzik RDVC

New member
ישנן הרבה דרכים

במקרה שלך, בדרך כלל חברות בינוניות ומעלה יעדיפו לשלם בהמחאה.
זו דרך מעצבנת, כי אתה צריך לסוע לקחת אותה או להמתין בדואר.
מול זה יש אפשרות לבקש לעשות לך העברה בנקאית - כיום העברות אלו זולות ולפעמים זולות מהמחאות.

בנוסף יש כמובן כרטיסי אשראי - יש לקחת בחשבון תשלום עמלות ואחוזים
מזומן.... - יש חוק בדרך שיגביל את גובה התשלומים האלו, ואין מצב שחברה תשלם כך.
הוראות קבע - לקוחות (בדרך כלל פרטיים) יסיכמו בשרותים שהם ריטיינר לחתום על הוראת קבע כך שתוכל למשוך את שכרך מהבנק
נדמה לי שזה הכללללל

בהצלחה

תודה, בקשר למה שכתבת

לגביי העברה בנקאית, איך זה מתבצע ? אני צריך לתת את חשבון הבנק שלי \ של העסק שלי וזהו ? קראתי באיזה מקום שיש דבר כזה מס"ב , תוכל להרחיב בבקשה כיצד זה עובד ?
לגביי תשלום בכרטיס אשראי, שוב, איך זה מתבצע ? אני צריך לשלם לשירות מסלקה כזה או אחר שיעשו בשבילי את העבודה ?

מכל הבלגאן הזה, נראה לי שצ'ק (עד כמה שזה מעצבן) תיהיה הבחירה הכי פשוטה עבורי, כי זו הדרך (בינתיים) היחידה שאני מכיר כיצד עובדים עימה - לוקחים צ'ק ומפקידים בחשבון, זהו. מזומן, לא נראה לי שמישהו יהיה מוכן לשלם לי.
ועוד משהו, בנוגע לתשלום - עד כמה נוהוג לעבוד ? שוטף פלוס 30 ? 60 ?

תודה רבה.

Itzik RDVC

New member
כמה תשובות

העברה בנקאית:
בהעברות בתוך ישראל, אתה נותן להם את פרטי החשבון שלך שכוללים: שם החשבון (בדרך כלל השם שלך או שם העסק), לאיזה בנק, מספר סניף ומספר חשבון.
בדרך כלל רואים את העברה יום לאחר שהיא בוצעה.

מס"ב - מערכת סליקה בין בנקאית:
אם אתה רוצה לגבות כספים מהוראות קבע, זאת אומרת שאתה מחתים לקוח שהוא מוכן שתמשוך ישירות מהחשבון שלו, אתה צריך ראשית להרשם לשרות ולקבל מספר שהוא כמו תעודת זהות.
לאחר מכן אתה יוצר לעצמך טופס הוראת קבע והלקוח מחתים את הבנק שלו.
אתה צריך להעביר למס"ב הוראה כמה למשוך ומתי מהלקוחות שלך.
לצורך כך יש המון אפשרויות, אני ממליץ לעסקים קטנים לעשות שימוש בחברה חיצונית שעושה עבורך את העבודה.
אם תפנה אלי בפרטי אתן לך המלצה על חברה שאני עושה בה שימוש והם יעזרו לך בכל התהליך.

כרטיסי אשראי - בגדול יש כמה אפשרויות, אני פחות מכיר כי אני לא עשיתי בזה שימוש תדיר, חפש באינטרנט, יש משמעות בכמות התנועה בכרטיסים כי יש עלויות קבועות בדרך כלל או עבודה דרך צד שלישי שלוקח אחוזים על כל עסקה בנוסך למה שלוקח לך חברת כרטיסי האשראי.

שאתה עובד מול פרטיים יש לך כח להחליט איך לקבל כסף שאתה קטן ועובד מול חברות בדרך כלל אין לך ברירה ואתה עובד איך שהם רוצים לשלם. עד כמה שנאי יודע הם אוהבים לעבוד בהמחאות מכל מיני סיבות.

לגבי 30-60-90-120.... זו החוצפה הישראלית של להרוויח אשראי זול על חשבון עסקים קטנים.
מה יותר קל מלהבטיח לך שוטף 60 ואז לאחר קצת במשלוח ופתאום זה שוטף 90....

אם אתה חושב שאתה שווה את זה ואתה נותן משהו איכותי ומיוחד בקש לקבל כסף מראש או מקסימום 30+.
וודא שבחוזה שלך מולם או ההזמנה שהם חותמים יש ריבית פיגורים.

אם אתה יכול, דרוש לקבל את ההמחאות מראש... שוב מול חברות גדולות קשה יותר.

מה שהכי חשוב, שאם אתה מוצא את עצמך מקבל כסף בשוטף גדול....60-90 ויותר, כך את זה בחשבון התזרים שלך וגם במחיר.
בהצלחה

afikiminfo

New member
תוכל להנפיק עבורם "דרישה לתשלום" ולהנפיק קבלה כשתקבל את שכרך

שלום לך,

במקרה שלך, אינך יכול להנפיק חשבונית (אתה עוסק פטור) טרם קבלת השכר. להבדיל מחשבונית, דרישה לתשלום היא מסמך שאינו מחייב מבחינת רשות המסים. מה שכן, אל תשכח לדווח לרשויות ולהנפיק קבלה ברגע שאתה מקבל את התשלום.

עוד משהו, תוכל להוסיף גם את פרטי חשבון הבנק שלך להעברה.

אגב, איזה שרות אתה מספק?

בהצלחה,
אלי

תודה ושאלה נוספת

קיבלתי עכשיו את צורת התשלום עימם העסק עובד. דרך מס"ב.
האם דרך המס"ב זה אומר שעליי לפתוח חשבון בנק על שמי \ שם העסק בלבד ? או שאני יכול לתת את חשבוני הפרטי (על שמי ושם אשתי) ?
תודה
ואגב, לשאלתך - אני נותן שירותיי פיתוח תוכנה.

afikiminfo

New member
תשובות

שלום,
רצוי להפריד בין הבית לבין הפעילות העסקית ולפתוח חשבון נפרד. היתרונות גוברים על החסרון העיקרי (עמלות נוספות).
פרט לשירותי המידענות וסחר חוץ, גם העסק שלנו עוסק בפיתוח תוכנה (כמעט הכל פרט לאתרי אינטרנט).
בהצלחה,
אלי

למעלה