כיצד הייתם מציעים

Eldad S

New member
כיצד הייתם מציעים

לתרגם את הביטוי "בנימה ארסית" באנגלית? והרי ההקשר: ...והוא נותן ביטוי לעמדות של קבוצות אסלאמיות קיצוניות, לעתים בנימה ארסית שאינה שונה מזו של "אלקאעדה"...

Eldad S

New member
לדעתי, לא מעביר את הארסיות.

spiteful זה יותר "דווקני", מתריס (במובן של defiant) וכו'. טוב, שאלה אחרת המתעוררת כאן היא, אם אני מעוניין לשנות את המשפט באנגלית, לכך שיביע "התרסה". אולי. אחשוב על כך.

spiteful זה לא רק מתריס

אלא יש בזה אלמנט של זדון, כוונה להכעיס או להזיק. VENOMOUSLY נשמע לי לא רע. ברכות לפתיחת הפורום והמון הצלחה!

אמרלין

New member
אני מציעה להתחיל להכין מילון

פורום לפי אותיות הא"ב , בעברית ואנגלית , כך שיווצר מילון מילים נרדפות "אוטומטי" . אפשר ליצור זאת בטבלה ועל פי צורך להוסיף טורי שפה נוספים ( ערבית, ספרדית,אספרנטו) . זה קל , כי הפורום רק נולד , ועבודת "היסטוריה" מזערית.

Boojie

New member
הפורום הזה לא "רק נולד".

הפורום הזה קיבל מנהל חדש לא מזמן, אבל הוא נולד לפני די הרבה זמן.

Eldad S

New member
אכן, אני מעוניין לנצל את הודעתה

של בוג'י ולתקן את הרושם: אמנם הזמנתי חברים רבים, חדשים, שלא נהגו לפקוד פורום זה עד היום, היות שקיבלתי על עצמי לנהל את הפורום לאחרונה. "ברם אולם", הפורום, שהוקם על ידי אסנת חזן, כבר פעיל זה זמן רב (כפי שמראה הקישור בהודעתה של בוג'י), והיה לי העונג בתקופות שונות לקרוא אותו ואף ליטול חלק בדיונים מדי פעם. דווקא בפורום מעין זה לא ניתן להכין מילון של מילים נרדפות, היות שיש אינספור מילים שכאלה: כולנו עוסקים בכל כך הרבה תחומים ומכירים כל כך הרבה מילים, ולא ניתן להעלות למילון כל מלה המופיעה באחד השרשורים כאן. ואם כבר - אני נוהג לקרוא לדיון "שרשור". האם מלה זו שוות ערך ל"פתיל"?

ailag

New member
כן

אבל שרשור או פתיל (באנגלית זה thread) מתייחסים לכל "עץ" קטן שמתחיל בכתום. גם אם לא התפתח דיון. (למרות שבד"כ נתייחס לשרשור של הודעה אחת כ"הודעה")

אמרלין

New member
תודה Boojie. טוב שיש אלים ותיקים

שזוכרים את ההיסטוריה .מצטערת על בערותי. אני מיחה שגם ניתן היהי לנחש זאת על פי מספר הפורום... התפלאתי באמת שיש 91 עמודי היסטוריה ארכיוניים .... והבנתי כבר ,מתוך גלישה לא מסודרת בהיסטוריה, שיש לברך כאן רק מנהל חדש. אז שנה טובה לכולם ובהצלחה למנהל שהחל לכהן בתפקידו זה עתה.

Eldad S

New member
תודה על הברכות, אתי!

אני לומד גם רבות מהודעותייך (גם כשאת טועה
). ושתהיה לכולנו שנה נפלאה!

למעלה