כיצד טכנית מוכרים ספר אלקטרוני

Itzik RDVC

New member
כיצד טכנית מוכרים ספר אלקטרוני

אנחנו שוקלים בימים אלו למכור ספר אלקטרוני - למי שלא מכיר, הכוונה היא קובץ PDF שצריך לשלם לפני שמורידים אותו. אני מחפש מהם הדרכים הכי טובות ויעילות כלכלית לבניית המנגנון הורדה. בדקתי כמה אתרים, אבל כולם דורשים תשלום חודשי קבוע, הייתי מעדיך פתרון על בסיס עמלה למכירה. בדקתי גם את PayPal הוא נותן מנגנון חינם, אבל מדובר בקישור קבוע ולא קישור ייחודי שהמשלם מקבל ותקף לתקופה מוגבלת. אשמח לשמוע האם מישהו מכיר פתרון טוב והאם למישהו כאן יש נסיון אישי בנושא.

../images/Emo10.gif אישית אני מכירה רק עבודת מתכנת

אבל זה דבר כל כך נפוץ שנשמע לי הגיוני שיש איזה כלי מוכן לזה... אולי תפנה אישית לאנשים שמוכרים כאלה "ספרים". אשלח לך בפרטי 2 שאני מכירה.

Itzik RDVC

New member
תודה

ישנם המון כילים כאלו, אלו שהצלחתי למצוא, הם אתרים שנותנים לך פלטפורמה למכור. אלו שאני מצאתי פשוט גובים סכומים מאוד גבוהים לחודש בנוסף לעמלה על כל מכירה. לי אין התנגדות לשלם עמלה מאוד גבוהה על כל מכירה, אבל מחיר חודשי לספר שלא אמור להמכר במאות עותקים לחודש זה לא שווה.

SITEAM

New member
לא ברור למה אתה מעוניין בקישור זמני

האם כדי למנוע הפצת הספר לאנשים שלא שילמו עבורו? אם כן, אין משמעות לקישור כיוון שאחרי שהלקוח ישמור את הספר במחשב שלו, הוא יוכל להעביר את הקובץ למי שירצה, ולך אין שליטה על זה... אולי יש איזה PLUGIN לוורדפרס שנותן מענה למה שאתה מחפש. אתה יכול לנסות גם את קליקבנק ופלימוס

Itzik RDVC

New member
לינק זמני

אני ממש לא מומחה בעיניין, אבל ממה שאני יודע, הסיפור עובד כך. לאחר שהגולש משלם הוא מופנה לקישור שמפסיק לפעול לאחר 24-72 שעות. אנשים שרוכשים ספר אלקטרוני באופן יחסי נוטים לא להעביר אותו, כי הרי שלמתי עליו... אבל אין ספק שזה קורה באחוזים כאלו או אחרים. הבעיה שכאשר יש לינק שממנו אפשר לקבל את הספר, מישהו יכול לפרסם את הלינק ואז כל העולם יוריד לך את הספר בלי להרגיש אפילו אשמה כי הם לא ידעו שזה מוצר שנגנב. בכל מקרה זו השיטה הכי פופלרית עד כמה שאני מכיר. לגבי שאר ההצעות שלך, תודה אני אבדוק אותן.

SITEAM

New member
אז ככה

אני דווקא חושב שלינק זמני זה לא הדבר האידיאלי ביותר כיוון שלפעמים מיילים מגיעים לספאם (או לא מגיעים בכלל) ואז אחרי התקופה המוגדרת, אני צריך לרוץ אחרי המוכר ולהוכיח שרכשתי כדי שישלח לי שוב את הקישור. במקרה הזה, הייתי מדלג על הקישור ושולח ישר את הספר

Itzik RDVC

New member
אין מושלם בעיניין בוודאי

כל אחת מהשיטות היא בעייתית או למוכר או לקונה. נדמה לי כי מכל השיטות שאני שמעתי על קיומן - מניח שיש כאלו שאני לא מכיר - שיטת הקישור הזמני היא הפשרה הכי סבירה. עד כמה שהבנתי בכל האתרים הגדולים שמתמחים מזה שנים במכירת קבצים זו השיטה המועדפת, מה שאומר שהנסיון למד אותם שזו השיטה הכי טובה עם הפלוסים ומינוסים שלה. כפי שהסברתי, לינק קבוע יוצר פתח שדרכו קל מאוד לגנוב את הספר.

רונס

New member
lulu.com

מאפשרים מכירה של מדיה אלקטרונית לפי מה שאני יודע. יש כמו שכתבו מעלי פלאגינים של וורדפרס שמאפשרים מכירה כזאת. ושאלה נוספת, למה רק הורדה לאחר רכישה? מה לגבי שימוש במערכת דיוור בשילוב עם מערכת סליקה, שלאחר ההרשמה הגולש יקבל למייל שלו את הספר? אם למשל העמוד "תודה על הרכישה" שלך יכיל את הטופס הזנת מייל, ושורת הכתובת תהייה חסויה נאמר רק הדומיין בלי כל הזנב של הURL, הגולש לא יוכל להגיע לעמוד בשנית (אלא אם ישמור במועדפים)...

Itzik RDVC

New member
תודה אני אבדוק את לולו

לגבי ההורדה, אני מכיר את האפשרות של אימיילים, אני יודע שהיא פחות פופולרית מכל מיני סיבות. בכל מקרה באימייל או לינק, עדיין צריך מנגנון שידע לטפל בזה בצורה מקצועית בשילוב עם מערכת תשלומים אינטרנטית.

רונס

New member
מה לגבי עבודה לא פול אוטומט?

ככה אתה שולח למי שרכש את הספר לאחר שווידאת תשלום במערכות סליקה? מניסיון, הן לא תמיד עובדות חלק ויש להם גליצ'ים קטנים מידי פעם...

Itzik RDVC

New member
זו גם אופציה ששקלתי

יש לאופציה הזו כמה בעיות. אחת והעקרית - יש ציפיה כיום לאנשים שרוכשים מוצר כזה, לקבלו מידית. מקצוענות - זה לדעתי מתקבל כמשהו לא מקצועי וקצת חובבני שיכול לפגוע במותג, בסופו של דבר אנו מקדמים את השרות העקרי שלנו שהוא ייעוץ. עבודה ידנית - זה מחייב לעשות קצת עבודה ידנית שהמערכות אוטומטיות חוסכות לך. בכל מקרה תודה

hatkyinc

New member
אם אתה מקבל תשלום מפייפאל זה לא הרבה עבודה

אתה יכל להשתמש במזהה המכירה שהם מעבירים ובזמן להכניס את זה לטבלה ולוודא את זה כפרמטר בעמוד ההורדה. כאילו אם אתה רוצה משהו קטן ומינימלי זה יכל להיות איזה 5 שורות קוד...

Itzik RDVC

New member
האם אתה יכול להפנות אותי להסבר

תודה על המידע, האם אתה יכול לשלוח לי דוגמה של קוד או להפנות אותי למקום שמסבירים כיצד זה נעשה ?

hatkyinc

New member
נראה אם זה יעזור

החיפוש הזה מניב דברים קרובים "php temp download links paypal" נסה את אלה: http://www.ngcoders.com/php/selling-digital-goods-with-paypal-ipn-and-php - יש שם איזה סקריפט והסבר על כל התהליך... http://www.mywebmasterinabox.com/paypal_ipn.php - מוצר מוגמר של לינקים דינאמים, חד פעמי 35$. http://wordpress.org/extend/plugins/paid-downloads/ - תוסף וורדפרס חינמי כנראה, נראה רלוונטי

Itzik RDVC

New member
תודה רבה

בהמשך למישהו קודם שהציע את עיניין ה-IPN התחלתי לקרוא על כך ונראה שזה פתרון לא רע שדורש יחסית מעט קוד. אני יציץ גם לשאר הפתרונות. אינ גם יציץ לפלוגין של WORDPRESS אם כי האתר שלי לא ב-WORDPRESS הא כתוב ב-PHP כך שאולי זה לא מסובך לעשות בו שימוש. שוב תודה לכולם ואשמח לשמוע עוד כמובן. ברגע שאבחר פתרון אני אפרזם על כך הודעה.

למעלה