MORGINSTERN
New member
כיצד ייתכן שדוקא ל' השאיר אחריו
אי ודאות יותר מכל אחד אחר בכל מקום אפשרי בעולם ההגות על ערכים?
כיצד ייתכן שדווק הקפדן הגדול במיון מושגים למקומם הטבעי והגנה על משמעותם,
לא השאיר אחריו קשר נהיר אחד בין כל המושגים הללו שישרת אותנו באופן מוחלט בבחירת
דרך חיים הטובה ביותר עבורינו? ל', מחבר המאמרים על התפתחות, הבעיה הפסיכופיזית ואמונתו
של הרמב"ם, הוא בהחלט הוגה יסודי ביותר. אני היום יכול להיות יסודי יותר מכל אחד אחר בזכות ל'.
בזכות ל', אנשים שאינם ישראלים שמכירים את ל', לא יכולים לנצח אותי בויכוח על הדברים המופשטים.
העדות לכך של' השאיר ערפל סמיך במקום שבו אימאמים, אייתוללות, נאצים, קומוניסטים, אדמורים ובאבות
מעניקים צלילות, היא שאין ממשיכי דרכו המאורגנים לתנועה חברתית ופוליטית שיכולה להתחרות על
המשבצת שממנה נקבע סדר היום החברתי. ל' למעשה עיקר אנשים איכותיים, מקדמי ערכים הומניסטיים
ואיניברסליסטיים על חשבון ערכים אתנו-צנטריים, מהיכולת להתחרות באנשים ברמה של אנסטסיה מיכאלי, משה
פייגלין, יאיר לפיד אביגדור ליברמן ועוד על דעת הקהל. אני לא מדבר על הדמויות הללו
כ"בעלי דעה" דווקא, אלא יותר כעל אטרקציה אינטלקטואלית באופן כללי.
ל' הפך את האנשים בעלי הפוטנציאל לנגח כל נבלה ולרמוס כל טפיל לעוד
דתיים מסוג כלשהו שיכולים להוביל רק את עצמם.
השאלה שלי אליכם היא: כיצד הדבר הזה קרה?
(כמובן שיש לי תשובה לשאלה הזאת, אבל לפני שאומר אותה אני רוצה לשמוע אתכם)
אי ודאות יותר מכל אחד אחר בכל מקום אפשרי בעולם ההגות על ערכים?
כיצד ייתכן שדווק הקפדן הגדול במיון מושגים למקומם הטבעי והגנה על משמעותם,
לא השאיר אחריו קשר נהיר אחד בין כל המושגים הללו שישרת אותנו באופן מוחלט בבחירת
דרך חיים הטובה ביותר עבורינו? ל', מחבר המאמרים על התפתחות, הבעיה הפסיכופיזית ואמונתו
של הרמב"ם, הוא בהחלט הוגה יסודי ביותר. אני היום יכול להיות יסודי יותר מכל אחד אחר בזכות ל'.
בזכות ל', אנשים שאינם ישראלים שמכירים את ל', לא יכולים לנצח אותי בויכוח על הדברים המופשטים.
העדות לכך של' השאיר ערפל סמיך במקום שבו אימאמים, אייתוללות, נאצים, קומוניסטים, אדמורים ובאבות
מעניקים צלילות, היא שאין ממשיכי דרכו המאורגנים לתנועה חברתית ופוליטית שיכולה להתחרות על
המשבצת שממנה נקבע סדר היום החברתי. ל' למעשה עיקר אנשים איכותיים, מקדמי ערכים הומניסטיים
ואיניברסליסטיים על חשבון ערכים אתנו-צנטריים, מהיכולת להתחרות באנשים ברמה של אנסטסיה מיכאלי, משה
פייגלין, יאיר לפיד אביגדור ליברמן ועוד על דעת הקהל. אני לא מדבר על הדמויות הללו
כ"בעלי דעה" דווקא, אלא יותר כעל אטרקציה אינטלקטואלית באופן כללי.
ל' הפך את האנשים בעלי הפוטנציאל לנגח כל נבלה ולרמוס כל טפיל לעוד
דתיים מסוג כלשהו שיכולים להוביל רק את עצמם.
השאלה שלי אליכם היא: כיצד הדבר הזה קרה?
(כמובן שיש לי תשובה לשאלה הזאת, אבל לפני שאומר אותה אני רוצה לשמוע אתכם)