קרדיט תמונה PEXELS
בתקופת ההיריון, בוודאי שמעת את המשפט הזה בעבר, את "אוכלת בשביל שניים". מטבע הדברים, התזונה הנכונה המומלצת עבורך שונה מהתזונה אליה היית רגילה בעבר. בשלושת השנים הראשונות לחיי הילוד, עוד מהתקופה בה הוא עובר ראשוני, חשוב מאוד להקפיד במיוחד על התזונה הנכונה והבריאה לו- מכיוון שיש לכך השלכות משמעותיות על התפתחותו התקינה והטובה בעתיד, ובפרט התפתחות מוחו, מערכת החיסון שלו ויכולות התפקוד הגופניות שלו ומחלות שיפתח בעתיד. בנוסף לכך, בתקופת ההיריון מתרחשים שינויים בגופך הדורשים הספקה מספקת של חומרים לגופך- כמו התפתחות רקמות הרחם והשלייה, הגדלת אספקת הדם, והכנת השדיים להנקה.עלייה במשקל בזמן ההיריון בריאה לאם ולעובר- ומפחיתה את הסיכוי לרעלת וסוכרת הריון, ללחץ דם במהלכו ולסיבוכים נוספים. אלו החומרים הנדרשים לגוף והכללים התזונתיים עליהם חשוב להקפיד לכל אורכו, כדי לעבור אותו בצורה הטובה ביותר:
שתי הרבה מים
כדי למנוע התייבשות, לאפשר את גדילת כמות הדם ולהפחית את הסיכון להתפתחות צירים מוקדמים ולפגיעה בעובר, חשוב לשתות כמויות גדולות של מים במשך שבועות הריון. שתי לפחות שני ליטרים של מים ביום- הכמות המדויקת המומלצת עבורך תלויה במשקלך, בגודלך ומרמת הפעילות של גופך- תוכלי להתייעץ על כך עם הרופא המטפל. בכל מקרה, מתן שתן בצבע בהיר או שקוף הוא סימן טוב לשתייה נכונה.יוד
עוד לפני ההיריון, בתקופה בה בכוונתך להרות, מומלץ שתתחילי לצרוך יוד- ולהמשיך לאורך כל תקופת ההיריון וההנקה. מחשבון הריון יוכל לסייע לך בתכנון צריכת החומרים החיוניים. את היוד ניתן למצוא במזונות כמו דגים, אצות ים ופירות ים, ביצים, מלח מיודד עשיר ביוד ומוצרי חלב, אך ניתן גם להשתמש בתוספי תזונה המכילים יוד- כדי לספוג את הכמות המספקת הדרושה לגופך.היוד חיוני לתפקוד תקין של בלוטת התריס. תפקוד לא תקין של הבלוטה עלול לגרום לעיכוב בגדילה הגופנית והשכלית של העובר ומערכת העצבים שלו, ובהמשך להתפתחות קוגניטיבית לקויה בתור ילד.