כיצד לגשת לפרויקט כזה?

konixx

New member
כיצד לגשת לפרויקט כזה?

אני מעוניין לבנות סוג של מערכת ERP.
בעיקר הכנסה ,שליפה והצגה של נתוני DB דרך ממשק של אתר אינטרנט בצורות שונות.
בדקתי את wordpress ואין מספיק תמיכה בנושא.
חשבתי להשתמש ב- wordpress כבסיס האתר ועליו לתכנת ב- PHP
אני מתכנן לבנות את האתר בעצמי.
יש לי ידע בתכנות , אבל אין לי ידע בתכנות front end.
האם זאת הדרך הנכונה? האם כדאי להשתמש בשפת תכנות אחרת?
האם יש איזשהו כלי שמתאים לנושא שיכול להקל על הבניה?

תודה רבה על העזרה.

Guy Yafe

New member
לדעתי הידע בFE הוא הכי פחות חשוב בהתחלה

בדר"כ במערכות כל כך כבדות, החלק של הFE ושל הBE הם שוליים.
מה שחשוב הוא כל הלוגיקה של המערכת עצמה.
מערכת ERP היא מערכת מאוד כבדה, שדורשת ביצועים טובים, אחסון מידע רב וריבוי משתמשים, ולכן בדר"כ מערכות כאלה לא כתובות בPHP אלא בשפה יותר יעילה מבחינת ביצועים.
&nbsp
אתר האינטרנט, כלומר הBE יכול להיות כתוב בPHP והFE בשיטה החביבה עליך, אבל אני ממליץ לך שהמערכת עצמה תהיה נופרדת מזה לחלוטין.
בנה קודם את המערכת (אני כמובן ממליץ על JAVA), ודאג שהיא תחשוף API כזה שניתן יהיה לגשת אליה מבחוץ (REST למשל).
אחרי זה בנה אתר אינטרנט שכל מה שהוא יידע לעשות זה לשלוח ולקבל נתונים מהמערכת.
כך תהיה לך מערכת אחת שמכילה את כל הלוגיקה העסקית, ואתר נוסף נפרד לחלוטין שכל מה שהוא ידע לעשות זה להציג מידע למשתמש.
יתרון נוסף הוא שאם מחר תרצה לגשת למערכת ממקום אחר (למשל אפליקציה סלולרית), לא תצטרך לשנות כלום במערכת עצמה אלא רק לכתוב אפליקציה שתבקש ממנה מידע.

konixx

New member
תתעלם בבקשה מה- ERP

מערכת פשוטה של בעיקר הכנסה ,שליפה והצגה של נתוני DB דרך ממשק של אתר אינטרנט בצורות שונות.
אני מחפש את הדרך הפשוטה \ הנכונה ביותר לגשת לזה

עופרל

New member
באם מתעלמים מה ERP ...

ובאם אתה יודע לכתוב PHP ... מה הבעיה שלך עם וורד-פרס?

konixx

New member
תתעלם בבקשה מה- ERP

מערכת פשוטה של בעיקר הכנסה ,שליפה והצגה של נתוני DB דרך ממשק של אתר אינטרנט בצורות שונות.
אני מחפש את הדרך הפשוטה \ הנכונה ביותר לגשת לזה

bnayal

New member
אתה רוצה להקים משהו בעצמך? אם כן תבחר framework

ותרוץ איתו. לצורך עבודה עם DB שונים יש לך המון כלים בתוך כל FW (לדוגמא: symfony2, Laravel, Yii, Zend Framework).
אתה רוצה להתחיל עם מערכת קיימת, יש לך את וורדפרס שנועדה לאתרים קטנים (ובמקור לבלוגים בכלל) ויש מערכות כמו דרופל ו joomla שזה עולם אחר לגמרי. צריך להכיר את הכלים ולדעת מה לבחר לפרוייקט הספציפי (שלא כל-כך הסברת מה הוא).

למעלה