כיצד להודיע על התפטרות?

alon711

New member
כיצד להודיע על התפטרות?

שלום לכולם! לפני כחודש ימים התחלתי לעבוד בחברה פיננסית גדולה ומכובדת. במקביל הייתי בתהליכים עם בנק מסוים, אולם היות ולא שמעתי מהם זמן רב הסקתי שהם אינם מעונינים להעסיקני ולכן כאשר התקבלתי לגוף הפיננסי שבו אני מועסק לא היססתי. המנהלים שלי הם האנשים הכי נחמדים בעולם , מגלים כלפיי הבנה, סובלנות ותולים בי תקוות רבות. המחלקה שבה אני מועסק הינה אבן יסוד בחברה כולה ועובדת תחת לחץ כבד מאוד מאוד. ובנוסף לכל הלחץ הזה, הם מכשירים אותי ומלמדים אותי ובינתיים לא מפיקים ממני תועלת רבה, אלא להיפך, עבק טעויות שלי, הם צריכים לעבור על כל דבר שאני עושה וזה רק מעכב אותם. העבודה היא עם כספים וזו עבודה רגישה מאוד. ועדיין, על אף הכול, הם נחמדים אליי ועוטפים אותי בהבנה וסובלנות. אבל הנה, חלף לו חודש ובמקביל אני מקבל טלפון מהבנק שהתקבלתי, בהתחלה סירבתי לבנק בטענה שאני כבר מועסק במקום אחר אבל תוך מספר ימים הבנתי שהתפקיד שאני ממלא כרגע, לא רק שלא מתאים לי ולשאיפות שלי, אלא גם שאין בו שום פוטנציאל רציני לקידום והמשכורת הינה נמוכה מאוד ותצליח לקיים אותי באופן גבולי בלבד. משהגעתי לתובנה זו, הרמתי טלפון מהר למשאבי האנוש של הבנק ואמרתי להם שאם הם עדיין מעונינים בי אשמח לעבוד אצלהם. באופן מפתיע, הם הודיע שהמשרה עדיין פתוחה והם יחליטו ויחזירו לי תשובה תוך ימים מספר. כתוצאה, מכך, כבר כמה ימים אני בחרדות, איך אודיע למקום הזה שהתנהג אליי כ"כ יפה שאני חייב לעזוב???כל כך הרבה פעמים האחראי שלי אמר לי שהוא בחר בי מתוך עשרות מועמדים ויש לי יחסים קרובים כמעט חבריים איתו? זה ייראה ממש מכוער שאני עוזב את החברה, בייחוד שהמחלקה שאני מועסק בה כורעת תחת הנטל...יחד עם זאת, ברור לי שהמשרה הזו לא מתאימה לי והעבודה בבנק מתאימה לי יותר הן מבחינה אישית, הן מבחינת עיניין בעבודה וכמובן מבחינה כלכלית (פרנסה)...ועדיין הרגע שבו אצטרך להודיע על התפטרותי לאחר חודש עבודה במשרה שאמור הייתי לאייש שנים מכניסה אותי לחרדות. חוץ מזה, האחראים שלי הבהירו לי שאלו הם תנאי ההעסקה ווידאו איתי שאני אכן מסכים לעבוד לטווח הרחוק אצלהם. השבתי כמובן, בחיוב כי לא ידעתי מה קורה עם הבנק אז...אבל הנה שעכשיו, רק עכשיו קיבלתי תשובה חיובית מהבנק וכולי בהתלבטות וחרדות....אני חושב שלהודיע להם יהיה אחד הדברים הקשים ביותר שאאלץ לעשות!

היי אלון../images/Emo140.gif

אין ספק שזה אכן מצב לא נעים. מצד שני, בחיים לא תמיד נופל לך תיזמון כל כך מוצלח. אתה צריך לדאוג לעצמך ולעתידך. פשוט תעשה מה שטוב לך.

k a y o

New member
../images/Emo50.gif../images/Emo50.gifאל תרגיש רע כל כך

הי אלון אני גם עובדת בתחום הפיננסי בעסק פרטי וגם אני אחרי חודש זיהיתי שזה לא בשבילי ובאתי ואמרתי שאני רוצה להתפטר הבוסים שלי הגיבו קשה ושאלו אותי מה אני רוצה כדי להישאר העלו לי את המשכורת נתנו לי משרד אחר בקיצור הם שיפרו את תנאי ההעסקה שלי. אז כבר שנה אי שם כורעת תחת העומס הרב שיש במשרד, לא עובר שבוע בלי שאני רוצה להתפטר משם ואני חושבת שהייתי צריכה לעזוב עוד אז, כי כבר אז תחושת הבטן שלי לגביי המקום ולגביי המשרה הייתה שלילית אבל אני שם עכשיו כי אני תקועה, אני יודעת שבמקום אחר לא יציעו לי את התנאים האלו ואני תקועה לכן עדיף מוקדם ממאוחר עדיף להם שתקום ותלך אחרי חודש מאשר שתסחוב שם עוד חצי שנה ואז תלך הם ימצאו מישהו אחר וזאת לא אמורה להיות הדאגה שלך יש לך כאן הזדמנות לעשות משהו שאתה כן רוצה לך על זה והמון בהצלחה קאיו

alon711

New member
תודה לכן על התגובה העינינית

אכן אדאג לעצמי ולאינטרסים שלי למרות שאני נורא חרד ודואג איך יגיבו, איך יקבלו את זה וכיוצא בזה...גם יש כאן את עיניין העיתוי: האם להודיע באופן מיידי כשאתקבל במקום החדש או לנסות למשוך עוד זמן עד כמה ימים לפני תחילת העבודה אצל המעסיק (פשוט קרוב לוודאי שהבנק לא יקלוט אותי מיידית...). מצד אחד אם אתפטר, הם יפסיקו את עבודתי באופן מיידי ואפסיד ימי עבודה ומצד שני, ההגעה לעבודה וכל תהליך החניכה בעודי יודע שימיי שם ספורים קשה לי מאוד... מה הייתם עושים במקומי?<

k a y o

New member
אם עוזבים אז בצורה מכובדת

אם החלטת שאתה עוזב אז תעשה את זה בצורה מכובדת תודיע למקום העבודה הנוכחי שבוע לפני שאתה מתכוון לעזוב וקח לך כמה ימי חופש לפני שאתה מתחיל את העבודה החדשה כדי לנקות את האנרגיות ולהרגיש שוב רענן ומוכן להתחיל עבודה חדשה וזה מאוד מאתגר.

alon711

New member
שבוע לפני?

אבל אז אני מסתכן שיעיפו אותי על המקום או ששבוע שלם אאלץ לשאת פרצופים מבקרים והטחות ביקורת...

למעלה