כיצד להעשיר תזונה בלי להוסיף תמ"ל?

ונוס 26

New member
כיצד להעשיר תזונה בלי להוסיף תמ"ל?

אז קודם כל עדכון קצר (שאני חייבת להדר כבר מזמן).
1. המצב כיום:
אני שואבת עם משאבת ספקטרה 2 (מיד שרה), שואבת בערך כל שעה וחצי, דו"צ. לוקחת כבר מעל לשבועיים חילבה מדי יום, כמות של בין 6 ל-9 כמוסות.
2. הבעיה
אני לא מצליחה לשאוב את כמות החלב שהבנות אוכלות בגן. יש לי מספיק חלב להנקה (היינו השבוע בטיפת חלב והאחות גאה בנו מאד), אבל בשאיבה אני מפיקה במקרה הטוב בערך שני שליש מהכמות ששתיהן זקוקות לה. הן בגן משמונה עד ארבע, הן אוכלות בגן בערך 450 כל אחת (לפעמים יותר) אני מצליחה לשאוב ביום במקרה הטוב 600, לפעמים לא יותר מ500. (יכול להיות שאני טועה בכמויות, והן אוכלות פחות ואני שואבת פחות - אבל בכל מקרה יש פער גדול). אגב, אני באה פעם ביום להניק אותן (מיד אחרי שאני שואבת), אבל זה לא במקום האכלה (ניסינו, זה פשוט לא עובד), זה בעיקר בשביל האהבה.
3. מה עשיתי עד עכשיו ואיך אני מנסה להתמודד כרגע
בעקבות ההמלצות שקיבלתי הוספתי שאיבות (כל שעה וחצי שאיבה, ולא כל שלוש שעות), והתחלתי חילבה. זה עזר - קודם שאבתי רק חצי מהכמות הדרושה, עכשיו אני שואבת יותר. אבל זה עדיין ממש ממש לא מספיק. סטוק הקפואים שלי הולך ונגמר. הדבר המשמעותי ביותר שאני עושה כרגע זה הוספה של שאיבות בשעות שהבנות בבית, אני שואבת בלילה (באחת עשרה בלילה) ושואבת על הבוקר, שואבת בסופ"ש ולפעמים גם אחר הצהריים, אם אני מצליחה רגע לפני שהן מבקשות לינוק. אני חוששת שגם עם כל המאמצים האלה בקרוב סטוק הקפואים ייגמר ואני עדיין לא אעמוד בקצב.
4. אז, מה אני יכולה לעשות אם החלב השאוב לא יספיק?
אני מתכוונת לנסות ולהשיג משאבת לקטינה, וכמובן להמשיך בשאיבות סביב השעון, בתקווה שזה יעזור במשהו. אבל במקביל אני מתחילה לחשוב איך אפשר להסתדר גם אם כמויות החלב השאוב לא יגדלו באופן משמעותי (כפי שאני חוששת שיהיה). הן כבר בנות 5 חודשים וקצת (נולדו ב11.12.12), אני רוצה לשכנע אותן בבית תינוקות להתחיל להאכיל בפירות וירקות, בתקווה שזה יוריד כמויות חלב, אבל מניסיוני עם הבנים הגדולים גם כשהם אכלו מוצקים לשובע הם המשיכו לחסל חלב שאוב (זה קשור לזה שבבתי תינוקות נוהגים להאביס, ואין המון מה לעשות נגד זה, כבר ניסיתי). אני מאד לא רוצה להוסיף תמ"ל אם כי מנסה להתרגל לרעיון. שני הבנים מעולם לא אכלו תמ"ל. קשה לי להסביר למה אבל אני רוצה שזה יהיה הפתרון האחרון.
פתרון אחר שלגביו אני רוצה להתייעץ הוא להוסיף לחלב דייסה כשהן יהיו בנות שישה חודשים (הכוונה לדייסה כמו זו של מטרנה - אבל דייסה בלבד, לא "גם וגם" ולא תמ"ל).
כשמיכאל (היום בן שלוש) היה בן שנה גם היתה לי בעיית כמויות חלב שאוב, אז הוספנו לחלב מים חמים ושתי כפיות דייסה וזה מה שהוא אכל כתוספת למוצקים. בדיעבד יכול להיות שזה היה פתרון לא כ"כ טוב כי היתה לו תקופה עד גיל שנתיים של ירידה במשקל, ויש סיכוי שזה קשור לזה.
לכן, עם הבנות אני לא שוקלת בשום אופן להוסיף מים, אלא רק דייסה, כך שזה לא ידלדל את החלב, אלא רק יהיה תוספת קלורית.
למישהי יש ניסיון עם זה, זה נשמע לכן אפשרי לעשות כבר בגיל 6 חודשים? או רעיונות נוספים?
שמעתי גם על פתרון של להאכיל בירקות מעוכים מדוללים במים בבקבוק, ככה שכמות האוכל המוצק גדולה במיוחד, מה דעתכן על זה?

ונוס 26

New member
ובכ"ז - האם יש סיכוי להגדיל עוד את החלב?

בכל זאת, אני עדיין לא לגמרי מתייאשת מהרעיון שאצליח לשאוב מספיק חלב (למרות שאני מתקרבת לזה, לצערי), ואשמח לקבל עידוד -
אסביר - מה שאני צריכה שיקרה זה שבכל שלוש שעות אשאב 300 לפחות, כלומר 150 לכל שעה וחצי (תדירות השאיבות כרגע).
1. האם יש סיכוי שהחילבה ישפיע טוב יותר, כאמור - אני כבר מעל לשבועיים לוקחת קבוע, האם השינוי כבר היה אמור לקרות, או שזה עוד יכול להשפיע יותר? ממה שאני רואה מאז החילבה אני מפיקה יותר - אבל כאמור, עדיין לא הכפלתי את הכמות, וזה מה שאני צריכה שיקרה.
2. האם כדאי להוסיף מורינגה, לצד החילבה? זה אפשרי לקחת את שניהם יחד?
3. יש עוד משהו שיכול לעזור?
תודה

הגברת כמות חלב

הי ונוס יקרה

כל הכבוד על הכמויות!!! זה ממש ממש לא מעט!!!

לא יכולה להבטיח לך הגדלת כמויות, אבל מה שנראה לי שאפשר לעשות -

לעבור לשאוב בלקטינה.
לקחת עוד משהו - כמו מורינגה או גלגה. זה יכול לתת עוד איזה "פוש" לכמויות החלב.
אולי תנסי דיקור ? אני יודעת שזה עוזר הרבה פעמים בהגברת כמות החלב.

בכל מקרה - אפשר , אם הן כבר יושבות זקוף - להתחיל איתן מוצקים.

מה דעתך ?

ונוס 26

New member
תודה רבה על העידוד, אוסיף מורינגה

אשקיע היום מאמצים בעניין הלקטינה, ולגבי המוצקים - אני משערת שלא התכוונת לאפשרות שהן מתיישבות (הן אמנם חזקות ומפותחות למדי, אבל בכל זאת, בנות חמישה חודשים בלבד), אלא לאפשרות שהן יושבות זקוף כשמושיבים אותן, את זה הן בהחלט עושות, הן מאד אוהבות לשבת. חשבתי שזה לא טוב להושיב תינוק שלא מתיישב לבד זקוף. בגן מאכילים את התינוקות בסלקלים.
בכל מקרה, נתחיל בטעימות אם ישתפו איתנו פעולה בגן.

מוצקים

הי

כן, התכוונתי שהן כבר זקופות כשמושיבים אותן.

בהצלחה,
תעדכני איך הולך.

כמה מילים

המאמצים שלך להצליח לספק לבנות רק חלב אם ממש מעוררים הערכה עצומה !!

העניין הוא, שלצערנו, המטפלות לרוב נוטות להקל ראש בחלב אם ולא מבינות שמדובר בזהב טהור וכך יש להתיחס לכל מיליגרם ממנו... הן רגילות אולי לתמ"ל - מכינים ומקימום שופכים את המיותר... אבל אנחנו יורקות דם על כל טיפת חלב וללא ספק בוכות על חלב אם שנשפך. ככה שבעצם הבעיה היא לא בתפוקות החלב שלך אלא בעצם באופן השימוש בו. ולא פשוט להתחיל לשנות גישה של קבוצת אנשים... אולי מה שבאמת כדאי הוא לבקש קצת בנחישות שיתחילו עם מוצקים וישאירו את החלב לברירת מחדל אחרונה ? לפני זה חשוב לי להבין האם העבדוה שלך מהבית לא מאפשרת לך לגשת לתינוקיה כל פעם שהן צריכות לאכול ופשוט להניק אותן ? בטוח שפי שתיים זה קצת יותר טרטור אבל אם ממילא את שואבת בתדירות כל-כך גבוהה ולא מגיעה לכמויות הרצויות לא עדיף שהזמן "יתבזבז" על הנקה ישירה שלהן ?

ונוס 26

New member
אין ספק שאת מבינה את העניין, אבל זה מורכב

כל מה שהצעת כאן פחות או יותר נבדק ונוסה, אני כבר אחרי...
אז ככה -
1. כשאילאיל ועתליה נכנסו לבית תינוקות ההחלטה היתה שאני באה להניק אותן ויהי מה.
כשמיכאל נכנס לבית תינוקות הגעתי להניק אותו וכך זה היה עד שהוא היה בן עשרה חודשים! אין לי ספק שזה הכי טוב מכל הסיבות. הטרטור לא מזיז לי. הסכמתי להגיע לשם גם כל שעה וחצי, אבל זה לגמרי לגמרי לא עבד. אין להן מוצץ (לא הצענו מוצץ לאף אחד מהילדים, ואנחנו מאמינים שכך טוב יותר) והן כמובן רגילות להרדם עם הנקה (אני לא מנסה להרדים את התינוקות שלי אחרת, ככה זה נכון ונוח בעיני). בקיצור - השבועות הראשונים בגן היו די סיוט, הן התקשו להרדם והרבו לבכות, קראו לנו לאסוף אותן מוקדם כל יום כי הן לא "סוחבות יותר" בגן. בהתחשב בעובדה שמדובר בשתי בנות לא בכייניות ולגמרי נוחות בעיני (אבל אני יודעת שההגדרה שלי לנוח היא לא כמו של כולן), זה מאד מאד תסכל אותי. בשורה התחתונה, אחרי בערך שלושה שבועות שבהם באתי להניק והבאתי חלב שאוב רק ביום שאני עובדת מחוץ לבית, החלטתי לוותר. המטפלות - שהם לגמרי נהדרות! - לא ביקשו שאפסיק בשום צורה שהיא, אבל מאד מאד שמחו שהגעתי להחלטה הזו, והודו לי על כך.
באמת, המצב השתפר באופן משמעותי, וכיום, אחרי בערך שלושה שבועות שהן מקבלות חלב שאוב זה ברור שזו היתה ההחלטה הנכונה.
אני עדיין מגיעה פעם אחת באמצע היום להניק אותן, אבל כאמור - זה בעיקר זמן אהבה, יכול להיות שזה מוריד קצת את כמויות החלב השאוב אח"כ אבל לא משמעותי.

2. לגבי המוצקים - בעקבות התייעצות עם שגית לב (יועצת ההנקה הנפלאה והמומלצת בלהט), אני לא מתחילה מוצקים לפני גיל 6 חודשים. אני כן רוצה לדבר עם המטפלות על טעימות, כך שבגיל 6 חודשים הן כבר יהיו אחרי הטעימות ויוכלו להתחיל לאכול ממש.

3. לגבי היחס של המטפלות לחלב - אין לי אלא לשבח אותן בנושא הזה. יש לי הרבה ניסיון רע עם מטפלות שלא מבינות כמה יקר החלב. אבל זכיתי בשתי מטפלות שהניקו בעצמן, ואחת מהן גם שאבה והיא בס"ה אמא צעירה (יש לה תינוקת אחת בת 10 חודשים), הן לא מפזרות את החלב הזה בכלל. אבל שוב, כיוון שלעתליה ואילאיל אין מוצץ מאד סביר שהן אוכלות מעט יותר חלב ממה שהן היו אוכלות בהנקה, כיוון שהבקבוק עם החלב מפצה אותן על היעדר ציצי (במובן של מציצה ולא של אוכל - מה שאני מספקת להן בכיף, אני בעד להיות "מוצץ אנושי" - מושג פרדוקסלי בעיני...). אבל אני עדיין מעדיפה להתמודד עם החלב ולא להציע להן מוצץ (אפילו אם זה אומר רחמנא ליצלן לשקול שימוש בתמ"ל בסופו של דבר)

מעבר לזה אני כותבת לעצמי את כמויות החלב שהבנות אכלו כל יום (המטפלות דואגות לתעד בקפידה), ובודקת את זה - והן בהחלט לא אוכלות יותר מדי, הן אוכלות כמות סבירה לשמונה שעות שהן בגן (אתמול שתיהן יחד אכלו 920 - אחת אכלה 480 ואחת אכלה 440). הבעיה היא אצלי - אני פשוט לא מייצרת חלב שאוב לשתיים. זה ברור, אם למשל עוברות שלוש שעות מהשאיבה האחרונה (מה שלאחרונה אני לא מאפשרת שיקרה) אז אני שואבת בקושי 200 - והרי אחרי שלוש שעות אם הן ינקו סביר שהן ינקו 300 בערך (150 לכל אחת).

המון תודה על העצות!

אני קוראת אותך ורואה את עצמי ...

מה שמעניין הוא שכשאת בתוך הקלחת זה נראה הכי טבעי בעולם הרצון הזה שיקבלו רק חלב שאוב אבל כשהתקופה עוברת וקצת מתרחקים זה נראה לגמרי הירואי גובל בהתאבדות..
אצלי הבנות בנות שנה וחודש וגם נאבקתי על כך שיקבלו רק חלב שאוב במשפחתון והיתה לי את אותה הרגשה שהן מקבלות קצת יותר מדי חלב בבקבוק לעומת מה שיכולתי לשאוב ... כמה דיונים היו לי על הנושא הזה . בקיצור רוב מה שאת מתארת חוויתי גם .

אני שאבתי עם לקטינה . יש לי גם ספקטרה בבית . אבל אני חושבת שבסופו של דבר הלקטינה חזקה יותר. שגרת השאיבות שלי היתה 3 פעמים ביום - בוקר,צהריים וערב . כאשר אני ממשיכה באותה שיגרה גם בסופי שבוע כאשר הבנות איתי .
לגבי העשרת התזונה - ולא בתמ"ל - אין לי בזה ניסיון אבל הרעיון של ירקות עם מים לא נשמע לי מזין במיוחד מבחינה קלורית. אולי הוספת הדייסה זה פיתרון טוב יותר
שיהיה בהצלחה

ונוס 26

New member
תודה על העידוד ושאלה -

בהחלט מעודד לשמוע שאני לא לבד...
מסכימה איתך לגבי הירקות, אם כי אני חושבץ בכיוון של תפוחי אדמה ובטטה שיעשיר בקלוריות. את הדייסה ננסה כשהן יהיו בנות 6 חודשים.
ושאלה -
מאיפה היתה לך לקטינה? אני כרגע לא מצליחה להשיג מיד שרה או גמ"ח וחושבת לשכור ממדלה, יש לך עצה בנושא?

בהתחלה שכרתי מבייבי רותם , אח"כ לקחתי מליונס

בליונס נותנים את המשאבה לשלושה חודשים תמורת פיקדון שמוחזר . מאחר ואני החזקתי את המשאבה חצי שנה בעצם שילמתי את הפיקדון הראשון (350 ש"ח ) ובתום התקופה השניה החזרתי אותה ועכשיו אני משתמשת ב SWING .
לא יודעת איפה את גרה אבל יש מקומות נוספים שניתן לשכור בהם , מציעה שתחפשי באינטרנט

ונוס 26

New member
איפה בליונס?

לא שמעתי על האפשרות, אני עכשיו מתחילה לברר לגבי ליונס - כי זה מחיר מעולה כמובן.
חיפשתי בכמה סניפים של יד שרה ובינתיים אין באף אחד.
אני יכולה לשכור דרך מדלה - הם מציעים את המחיר הזול ביותר - 150 לחודש, אבל זה לא מעט בהתחשבבזה שאני אצטרך אותה לכמה חודשים טובים...

ונוס 26

New member
לא מוצאת באתר שלהם מידע על השכרת משאבות

יש לך אולי מספר טלפון?
תודה

ונוס 26

New member
מצאתי - ליונס הוד השרון, נותר לי לקוות

שיש להם מדלה לקטינה פנויה

זה האמת עניין של מזל . גם לי בהתחלה לא היתה

משאבה פנויה ואחרי כמה ימים התפנתה.
וביום שאני החזרתי עוד מישהי החזירה ...
אז מה שאני אומרת זה שגם אם אין לא להתייאש ולדגום אותם מדי פעם

ונוס 26

New member
בהחלט עניין של מזל. התקשרתי אליהם היום ובעודי

מדברת איתם נאמר לי: ברגע זה נלקחת המשאבה האחרונה.
בחיי, איזה נאחס.
אבל השארתי את הפרטים, הם היו אדיבים ונחמדים מאד, והבטיחו שאם תתפנה משאבה יחזרו אלי והמליצו בעצמם שאחזור ואברר מדי כמה ימים.
אני שמחה לשמוע שלך זה לקח כמה ימים בלבד.
אני באמת מתלבטת מאיפה לשכור עד שתתפנה משאבה - האם מבייבי רותם - שם אוכל להפסיק את ההשכרה אחרי שבוע-שבועיים, או ממדלה, שם ההשכרה היא לחודש אבל יותר זולה. כלומר, אם זה באמת עניין של שלושה שבועות או פחות, אז עדיף לי לשכור מבייבי רותם, כי אשלם פחות בסך הכל, אבל אם זה עניין של מעל שלושה שבועות, אז עדיף לי ממדלה.
מחר אתקשר למדלה ואברר איתם אם יש אפשרות לקבל החזר יחסי אם אני מחזירה אחרי פחות מחודש, ואחליט מהיכן אני שואלת.
בכל אופן - המון המון תודה שסיפרת לי על ליונס, אם לא את - בחיים לא הייתי יודעת על זה! בכל הבירורים שעשיתי עד להודעה שלך האפשרות של ליונס לא עלתה, וזה מצטייר כרגע בתור האפשרות המבטיחה ביותר של שאילת משאבה בתשלום סמלי.
לילה טוב

למעלה