כיצד להפטר ממינוס

gabiz77

New member
כיצד להפטר ממינוס

אנחנו מרוויחים 9500 ש"ח(זוג ללא ילדים) מחזירים משכנתא של 2500 ש"ח חוסכים בתוכניות חיסכון כ- 1600 ש"ח כולל קופות גמל אנחנו נמצאים במינוס קבוע של 8000 ש"ח האם עלינו להפסיק לחסוך?(הבנקאים אינם ממליצים להפסיק בגלל קו האשראי)

נו באמת גבי.....מה אתה חושב??

מה הטעם לחסוך שאתה במינוס 8000 ש"ח??????? ברור שהבנק יגיד לך...להמשיך ולחסוך....... הם מבחינתם ייתנו לך מסגרת אשראי גם של 20,000 ש"ח... פפפפחחחחחחח אתה חושב שאתה לא משלם על זה??? על מסגרת האשראי?? ומה הבהלה הזו של כל הזמן לחסוך ולחסוך ולחסוך??? מי שאין לו ובקושי חי...מה יש לו לחסוך??. אני לא מבין. תחיה את הרגע!!!...אתה ממילא במינוס...אז מה אתה חוסך?? אני לא מבין למה אתה צריך יועץ עם תואר אקדמאי שיענה לך על השאלה הזו. ממש לא מובן לי

yanirm28

New member
אתה לא חוסך כלום

הריבית על המינוס גבוהה פי 4 מהריבית שאתה מקבל עבור החיסכון שלך כלומר אתה מניח כסף בצד ובמקום הכסף הזה אתה לוקח הלוואה מהבנק שזה המינוס בריבית ענק עכשיו היות וסכום הריבית במינוס גבוה יותר בעצם הנחת כסף בצד לבנק והוא נוגס לך בחסכון בכל חודש בסכום הריבית. חסל מיידית את המינוס אך חשוב מאוד זה שאתה לא במינוס לא אומר שאתה צריך לבזבז יותר כסף !!!

kosssoda

New member
מה היא החכמה

החכמה היא לא איך להיות פחות תפרן אלא איך להיות יותר עשיר. לא לקמץ בהוצאות אלא להגדיל את ההכנסות.

אלוני.

New member
תשובה

עשה הפסקה קצרה מהחיסכון לטובת סגירת המינוס, אתה חוסך בשנה 19,200 ש"ח מכאן שאין לך בעייה לעשות זאת. צודקים הכותבים שאתה עסוק בתשלום ריבית קבועה גבוהה ומקבל ריבית נמוכה.

ar2312

New member
לא חייבים להפסיק - אפשר להקטין

יש תכניות חסכון שאם אתה מפסיק להפקיד לא תוכל לחדש הפקדות באותם תנאים או שאתה מפסיד חלק מהזכויות, בדוק למה אתה מפקיד (כתבת לקופת גמל - זה כל הסכום). ניתן גם להקטין את סכום החסכון ולא לבטל לחלוטין. חוץ מזה כל הכבוד על המודעות לחיסכון תמיד מומלץ לחסוך, ובטח בהוראת קבע כך שאם מתרגלים לזה לא מרגישים את זה והכסף בינתיים נצבר.

ערני100

New member
הכסף נצבר נצבר נצבר נצבר...

אתה כותב "כל הכבוד על המודעות לחיסכון תמיד מומלץ לחסוך, ובטח בהוראת קבע כך שאם מתרגלים לזה לא מרגישים את זה והכסף בינתיים נצבר. .." ואני שואל----לאן נצבר???..נצבר???..נצבר??? לקבר??? מה הלהיטות הזו של כל הזמן לראות כמה נצבר??? הראש הפולני. חברים...בסוף בגיל 70 כולם מתים והולכים לקבר בלי כלום. ערומים כביום היוולדם. ירושות??.. ירושות לילדים???.....נו...אז בשביל זה להיות עבד של החיים?? לא שווה. הם יסתדרו גם בלי ירושות. תבלו תהנו..ותחיו את החיים.

ar2312

New member
תחשוב פעמיים

קודם כל זה לא ראש פולני בכלל - רחוק מזה. אתה אומר מתים בגיל 70 היום תוחלת החיים עולה, ובשנים מסוף העבודה עד המוות אפשר גם לסבול. בהוראת קבע אפשר לחסוך בלי להרגיש ואז אחרי מספר שנים לקנות רכב נחמד או לנסוע לטיול בחו"ל או לעשות שיפוץ. מה רע ? מה פולני ? אתה לא רוצה אל תחסוך !

haimnofar1

New member
חייבים לעצור את החיסכון

שלום לכם חמודים כאשר אתם חוסכים 1600 ש"ח בחודש ואתם נימצאים במינוס קבוע של 8000 ש"ח אז אתם מפסידים כסף והבנק מרוויח עוד יותר בגלל זה הוא לא מציע לכם להפסיק לחסוך ולא משום סיבה אחרת מה שאני מציע לכם לעשות זה לעצור ל חודשיים את החיסכון בלבד ולא את קופות הגמל ולרדת ברמת החיים בקיצוניות לחודשיים וזה אומר שאם צריך לקרוע את הויזות ולקחת סנוויצים לעבודה בתקופה הזאת אז זה מה שאתם חייבים לעשות כי אם לא אתם לא תיצאו מזה בחיים ובנוסף זה גם תלוי מאוד כמה אתם חוסכים בקופת הגמל אם זה סכום משמעותי אז כמובן שצריך לעצור את החיסכון לתקופה של שלושה חודשים ולאחר מכן להמשיך ולחסוך אם אתם לא תשלבו את כל המרכיבים של ירידה ברמת החיים והורדת החיסכון לא תתפטרו מהמינוס לעולם בהצלחה לכם חיים סינואני אם תיצטרכו עזרה נוספת אני נימצא ב 057753581 ביי

eyallevi

New member
הזהר מוקשים בהחלטה

קודם כל לפני שאתה מקבל עצות של מישהו כדאי לבדוק אפשרות ל"שחלף" את המינוס בהלוואה בריבית נמוכה בבנק.אם נאמר מסגרת האשראי שלך היא 10000 ש"ח הריבית שאתה משלם היא בסביבות 8 אחוז שנתי דהיינו על 8000 ש"ח מינוס אתה משלם 640 ש"ח בשנה שהם 54 ש"ח בחודש (162 ש"ח ברבעון).תשאל את עצמך האם 54 ש"ח בחודש זה מה שיפתור לך את הבעיות? לדעתי לא!כעת יש לך חסכון בדוק נא מתי הוא נגמר,חבל לשלם קנסות פרעון מוקדם.תאר לעצמך שעל חסכון של 16000 ש"ח (10 חודשי פקדון)צברת ריבית של 5 אחוז שנתי (4 אחוז ב10 חודשים =640 ש"ח)וקנס פרעון מוקדם של 200 ש"ח מה עשינו?הפסדנו! בקיצור לעיתים עדיף להמתין קצת לנקודת יציאה בקופ"ג ולא להפסיד יותר ממה שחשבת להרויח.בדוק עם הבנק יוכל להלוות לך 8000 ש"ח בריבית פריים+1% שזה בסביבות 6 אחוז שנתי תאמין לי תשלם פחות ואולי תרויח משהו.הבעיה היא החזר חודשי קבוע ומחוייב לעומת מינוס שאתה מגדיל או מקטין בהתאם לצורך.אגב מינוס 8000 ש"ח לא נורא כ"כ......בימים טרופים אלה.

תסגור את המינוס מיידית. בקלות.

אם אתה חוסך 1600 אז בטח כבר צברת סכום של 8000 ש"ח. תסגור איתו את המינוס ותתחיל לחסוך מחדש. מה שחשוב זה שתבדוק אם ההוצאות שלך , קטנות מההכנסות שלך, שזה המפתח ליצירת מינוס. לדעתי, קודם תנתח את יחס ההוצאות-הכנסות, ואז תעשה את הצעדים הללו.

למעלה