כיצד להצליח לחיות בזוגיות הפוך מהסטיגמות
בראשית דברי אני מבקשת לא להתייחס לשוביניזם – אני בעד שוויוניות אך אני רוצה לשוחח הפעם על אילוצים ועובדות.
נכון שבבתים רבים השוויוניות קיימת בצורה מאוד יפה אך בהרבה מאוד בתים השוויונית לא ניתנת לביצוע מסיבות רבות אחת מהסיבות היא הצלחת האישה בקריירה יותר מהגבר.
האישה מצליחה בקריירה ומרוויחה יותר מהגבר כאשר הגבר מרוויח בקושי משכורת מינימום.
בואו ננסה לשים את האמת על השולחן - ונבהיר את הדברים.
לאישה היו סיבות ואפשרויות וגם מזל לקדם את עצמה ואכן היא הצליחה.
כתוצאה מכך היא משקיעה את רוב זמנה בעבודה ואין לה את הזמן לכל עבודות הבית (כביסה, בישול, ניקיון...) ולרוע המזל גם אין לה את הזמן לגידול הילדים.
הגבר שלרוע מזלו, למרות כל ניסיונותיו ומאמציו, לא מצליח להרים את הכנסתו מעל למשכורת מינימום, מוצא את עצמו נאלץ לעבוד בעוד עבודה, לצורך הגדלת הכנסה.
ואז עולה דילמת העלות מול תועלת
כמה אני מרוויח בשעות העבודה הנוספות ומה אני והמשפחה כולה מפסידים באותן שעות.
• הילדים נמצאים עם מטפלת שמקבלת שכר כמעט בגובה ההכנסה הנוספת
• אין ממש מעקב על ארוחות ושיעורי בית
• שעות האיכות המשפחתיות קיימות רק בשבת וגם זה לא תמיד, כי אנחנו מאוד רוצים את השקט והמנוחה מכל השבוע.
• בקושי נפגשים, בקושי מדברים, לא משתפים ולא מטפלים בדברים כי אין מתי
במצב שכזה גם הזוגיות הולכת ומתמוססת, הימים רצים ופתאום אנחנו מגלים שהאדם איתו אנחנו חיים, לא יודע עלי המון פרטים – הרבה דברים עברתי ולא סיפרתי מרוב שהיינו עסוקים בענייני היום יום, העייפות וחוסר הזמן והסבלנות.
צריך להבין, שלחיות בטוב, זה לחיות ללא סטיגמות ונורמות, וללא אגו – לא לחפש את הצדק, לנהוג בחוכמה, ולהתאים את עצמי למצב - לפעול רק לפי ואהבת לרעך כמוך!
זוגות רבים השכילו להבין זאת וניתן לראות אותם בכל מקום בעולם כאשר האישה היא המפרנסת העיקרית-הראשית, והבעל הוא על תקן עקר-בית.
הבעל לעתים עובד ומביא משכורת מינימום, ולעתים כלל אינו עובד, ומקבל על עצמו את כל עבודות הבית וגידול הילדים.
ישנם רשויות שאפילו מכירות בבעל כמי שמגדל הילדים במשפחה עד כדי כך שהוא מקבל את חופשת הלידה והאישה חוזרת לעבודתה.
אגלה לכם שני סודות:
1. אני מכירה גם הרבה מאוד נשים שהודו בפני כי הן פשוט ברחו להתפתחות בקריירה מאחר והן לא אוהבות את כל עבודות הבית וכי הן תשמחנה להיות יותר עם הילדים לכשיהיו בלי חיתולים ועצמאיים יותר, ושיוכלו להסתובב בקניון בכייף.
2. אני מכירה מקרוב גברים ונשים שחיים כך, כשהאישה היא אשת קריירה, והבעל הוא עקר בית. אפילו השכנים והאורחים מציינים כי פתאום בבית יש ריח תבשילים, הבית מבריק ומסודר, הילדים מאושרים, אוכלים ומתקלחים בצורה נורמאלית בכל יום, יש זמן לשחק ביחד, לספר ולשתף, והכל מתוקתק ונעשה בנועם ובנחת (כאשר כל זה כמובן לא היה לפני)!
על הבעל והאישה, לא לנסות לשנות את האנרגיה והאישיות של האדם אותו אהבנו ואיתו חלמנו להקים את המשפחה.
הנה אנו כאן, חלמנו והגענו, התחתנו מאהבה והקמנו משפחה, בואו נשמר את האנרגיה שחיברה בייננו, ויחד איתה נבנה את העתיד וההמשך, נודה ונקבל את המעלות והחסרונות שלנו עצמנו ונכיר במעלות ובחסרונות של השני, של מי שבחרנו בו והתאהבנו בו.
בית ובתוכו משפחה דורש ניהול תקין ופיקוח צמוד 24/7, ולכן בעידן של היום, תפקיד הבעל, האישה, ההורה, הופך לתפקיד אשר מחייב לתת את הדעת והזמן – בעידן של היום, תפקיד עקר/עקרת הבית, הינו תפקיד מרכזי וחשוב לא פחות מתפקיד המפרנס, ולכן על הבעל ועל האישה, להרגיש שווים באחריות לטובת הבית, המשפחה והזוגיות.
אז חברים יקרים, בואו נחייה בשלום עם עצמנו, בואו נעשה טוב לעצמנו, נעריך את מה שיש לנו ולא נשכח כי כל יום שעובר ולא נעשה טוב לנו, וליקרים לנו, זה יום שלא יחזור, שנצטער עליו, ולא בטוח שנוכל לתקן....
אז יאלה, בטלו את האגו, הפגינו יחס, תשומת לב, אכפתיות ואהבה.