כיצד להתגבר על זה?חברה אני בבעיה

דור6

New member
כיצד להתגבר על זה?חברה אני בבעיה

כשאני מדבר בבית הדיבור שלי סבבה אני ניתקע אבל מעט מעין דיבור בינוני קל שכזה אבל הנה כשאני במקומות זרים עם הרבה אנשים וכל הזמן אני חושש ששומעים אותי אני פשוט לא מסוגל לדבר למה? ראבק, אני לא מבין את זה אני זורק מילים חופשי מנסה לעשות הכל כדי לדבר שוטף וזה לא שאני בלחץ טילים אלא פשוט ככה מה ההסבר?וכיצד לפתור אותו

mico24

New member
שאלה יפה ../images/Emo13.gif)

אם מישהו היה יודע את התשובה, בטח הוא לא היה בן אדם עני. לפחות ממני הוא היה מקבל את כל מה שיש לי.. אפילו כליה הייתי נותן לו. יש לי אותה הבעיה. אף פעם (בחיי הבוגרים) לא הייתי בטיפול מקצועי. עכשיו אני רוצה ללכת, ואני אלך. אולי זה יעזור קצת.. יש לך פה את כל המידע על סוגי טיפולים, מה, מי ואיפה.. אנשים פה היו, והתנסו אצל טובי המומחים בתחום בארץ (אם לא בעולם). אני גם ביררתי קצת בתקופה האחרונה, אז אם אתה רוצה מידע מעודכן, תפנה אליי. אבל אף אחד לא יגיד לך "תעשה ככה וככה, והכל יהיה בסדר", ומי שיגיד, או שהוא מטומטם, או שקרן, או רמאי (או שילוב אחר של כל אלה).

mfi123

New member
הייתי בטיפול

במכון CTI שעקרונית השיטה שם היא לנסות לחשוב פחות על מה שאתה עומד להגיד ולהתרכז בהפקת הקול, ולא בהפקת הצלילים. שיטה זו לא שיפרה לי בהרבה את הדיבור, אבל את הקריאה כן. לאחר שהבנתי שחייבים ביטחון עצמי, ובעצם גם אחרי קריאת המדריך : www.gimgum.netfirms.com הבנתי שהבעיה שלי היא יותר פסיכולוגית, ובשיתוף פעולה עם השיטות שקיבלתי ב CTI והביטחון העצמי הצלחתי לשפר במידה רבה את הגמגום. שכנעתי את עצמי שאין סיבה להלחץ ולחשוב על מה אתה עומד להגיד, והאם אני יצליח להגיד את זה נכון.. מה יקרה אם לא .. איך אחרים יחשבו וכו'.

דור6

New member
הייתי באותו טיפול לפני 3 שנים

ושיפרתי מלא את הדיבור תחשוב שפעם היה לי גימגום קשה היום לא אבל עדיין אני מיסתבך עם השיטה

mico24

New member
אז מה אתה אומר לגבי הטיפול הזה ?

אם אתה יכול לתת טיפים.. אם זה שווה את זה בכלל. ואם כן, איך להתיחס לכל העיניין. האנשים, שהיו איתך בקורס, איך הם התקדמו? אני שוקל את זה ברצינות, אז אודה לתגובה מורחבת.. :)

דור6

New member
קודם כל טיפול עולה לפחות 8 וחצי אלף

לא כולל נסיעות פה ושם לקנות שטויות בהפסקות וכו'.הטיפול 3 שבועות אינטנסיבי הייתי אומר שזה שווה תכסף כי מגימגום קשה שלא הייתי יכול לדבר עם אמא שלי ואחיות שלי כל הזמן אמרו לי תדבר טוב תדבר טוב היום לדעתי אני נחשב למגמגם בינוני ובימים ממש טובים אפילו גימגום קל .בקשר לשאר האנשים לא שמרתי איתם על קשר אבל טיפים שלמדתי הם לא לחשוב על המילים לזרום עם הדיבור בהברות וצילול שפירושו להפעיל ישירות את מיתרי הקול אבל אנ ילא אשקר עד היום השיטה מבלבלת אותי אבל אני מרגיש שכל שנה הדיבור ממשיך וממשיך להישתפר

למעלה