כיצד להתייחס לפציעה?

baligal

New member
כיצד להתייחס לפציעה?

שלום,
אני לא בטוח אם מדובר בפציעה, אבל לפני כ 4 שבועות יכול להיות שהגזמתי עם תרגילי המתח (מספר ימים, לא סמוכים, שבהם עשיתי מספר מקסימלי של חזרות ב3 סטים כל שעתיים-שלוש מבוקר עד ערב), מאז (ביום השלישי אחרי שהתעלמתי ממה שהתחיל כנקודה קטנה וכואבת מעט) התחלתי להרגיש סוג מסוים של כאב (דומה לזה כמו של חבורה ושונה לחלוטין מכאב שרירים לקטי (DOMS)) באזור שלאורך וליד המפרק. הכאב לא אינו כאב רקע כי אם מופיע מפעם לפעם בתנועות מסוימות.

איני בטוח, אך נדמה לי שמדובר בפציעה. העניין הוא שכאמור חלפו כבר כ4 שבועות (הפסקתי תרגילים שמערבים ידיים- לחלוטין) ואין שום שינוי. אני לא כל כך בטוח כיצד להמשיך מהנקודה הזו, האם לחזור ולעשות תרגילים? האם פשוט להמשיך לחכות? האם יש משהו אחר שאנשים עושים?

תודה רבה.

The Pinky P

New member
תקבע תור לאורטופד.

כנראה שבאמת ישנה פציעה, 4 שבועות מנוחה ליד צריכה לפתור כל כאב "רגיל".
לך לאורטופד, הוא כנראה יפנה אותך לרנטגן ולאולטראסאונד, ירשום לך כדור אנטי דלקטי ויגיד לך לנוח ולחזור אליו עם תוצאות הבדיקות.

לך לאורטופד.

giligenisland

New member
תשובה

הצעתי לך היא ללכת לרופא ולקבל הפניה לפיזיותרפיה.
לטעמי אין שום טעם לביצוע צילום רנטגן, אלא אם כן קרינה עושה לך את זה, או לחילופין יש חשד לשבר/פריקה (שמן הסתם לא נשמע שיש לך)...לגבי US- אכן בבדיקה זו ניתן לראות נזק לגידים או לדלקת בבורסה, אבל צריך להבין שני דברים: אחוז הקרעים החלקיים בגידי הכתף הוא מאוד גבוה גם בקרב אנשים ללא כאבי כתף ודבר שני, ההדמיה לא תתרום מאום לשיקום שלך בהנחה שאתה לא מועמד לניתוח (שמן הסתם אתה לא נופל בקטגוריה הזאת).
ומכאן המלצתי לך לבקש מאורטופד ,או אפילו מרופא משפחה הפניה לפיזיותרפיה שם יהיה ניתן לשקם את הפציעה על פי הסימפטומים "בשטח"...
תרגיש טוב,

baligal

New member
תודה רבה, האזהרה שלך מאוד במקום, כבר קבעתי תור ואני כמובן אש

תודה רבה, האזהרה שלך מאוד במקום, כבר קבעתי תור ואני כמובן אשמע לרופא אבל גם אשתדל להימנע מרנטגן ואפנה לכיוון של פיזיוטרפיה.
&nbsp
תודה!
&nbsp
&nbsp
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
ומי אמר לך לעשות דבר כזה?

אם אתה עושה 3 - 4 סטים שבכל אחד אתה עושה הכי הרבה שאתה יכול אז אתה יכול להמשיך באותו אימון ולהגיע אפילו ל- 7 סטים. אבל אחרי זה אתה חייב לנוח לפחות יום שלם ועדיף יומיים לפני שאתה עושה שוב את התרגיל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

baligal

New member
חחח, מי אמר? קול קטן מאחורה... סתם, האמת היא שהשתמשתי

בתרגיל הנ"ל, למעט מה שחשבתי אותו לחיזוק השריר, גם כממריץ, מחמם ולשם ריכוז. ריצה או תרגילים ארוביים לא ממש מספיקים.
&nbsp
וכמו שרשמת, יכלתי להמשיך אז חשבתי שאם לא אגיע למספר סטים מקסימלי בתרגיל- מנוחה של כמה שעות תספיק. בסופו של דבר אנחנו מדברים על נפח כולל של כ12 סטים מחולק לאורך היום (אולי 15)... זה לא נשמע הרבה.

למעלה