כיצד להתמודד כשנפגעים רגשית

as can be

New member
כיצד להתמודד כשנפגעים רגשית

I hurt easy, I just don’t show it" "You can hurt someone and not even know it Bob Dylan היום היה לי יום טוב, ובסוף היום, עצרתי לראות מה קורה בפאב המקומי אצלנו, והסיטואציה שנוצרה שם היתה לא נעימה בשבילי, האנשים שם היו לא נחמדים אלי. הדבר העכיר את רוחי באופן קשה. זה מאוד קשה להתמודד עם פגיעה רגשית, וההרגשה אצלי לרוב היא שאני בעצם אבוד במצבים האלה ולא יודע מהי הדרך הנכונה להתמודד. השאלה שאני מעונין לשאול, היא מה לעשות ברגע שבו נפגעים. מהו האופן הכי טוב לטפל בעצמך ברגע שבו נפגעת? אני מניח שאפשר להעלות רעיונות רבים בנושא, ואשמח לכל רעיון. אני בטוח שאנשים שונים מתנהגים באופן שונה כדי לטפל ולהתמודד בכאב נפשי. אז אני מחפש דרך לצלוח גם מצבים כאלה, ואודה למי שיוכל לעזור לי. תודה וכל טוב

אכן

דברים משתנים . דע לך שעכשיו אני יראה כאן ולו כי יש לי קארמה מוזרה עים השיר הזה, אבל נניח לזה כעת :)) יש אנשים שנפגעים יחסית בקלות, יש כאלו שנפגעים במעט ויש כאלו שלא יזיז להם כלום: קהי חושים עד כדי אימה (למזלך אינך כזה) . נכון, זה קשה מאוד להתמודד עם פגיעה רגשית, אבל כמדומני הדבר שמאוד עוזר זה לדבר על זה: פשוט לשפוך הכל ולכולם : לזרים, משפחה, חברים וזה לא משנה אם הם יתנו עצות טובות יותר או טובות פחות העיקר לשחרר . זה עוזר. מעבר לזה יתכן וניחנת ברגישות-יתר. איני מעוניינת לעשות לך אבחנה פסיכולוגית ולו כי איני בקיאה בה ויתכן ויש כאן אנשים שבקיאים בה, אבל רגישות-יתר אינה מטיבה לך או אינה מטיבה בכלל לאדם, לטעמי ולו בגין האפשרות שתיפגע מכל דבר שאינך אמור להפגע ממנו כלל. מעבר לזה, האנשים שמסביבך ירגישו מאוד לא נעים לידך ולו כי הם לא מעוניינים לפגוע בך ואם אתה נפגע יחסית בקלות, זה יהיה כמו "ללכת על ביצים" לידך וזה עלול ליצור אווירה סטרילית שכזו שאינה בריאה לא לך וגם לא להם. אז יאללה: מלא מגילות כאן באתר. הנייר הוירטואלי סופג הכל וגם אנחנו האמת

as can be

New member
אין על בוב דילן

יש מצב פשוט לבטא את עצמי באינטרנט הרבה, זה יכול לעזור... תודה לך

שואלת43

New member
פגיעה רגשית

זה פורום ייעוץ פילוסופי ומנקודת מבט זו אגיד שלי עוזר כשאני נפגעת רגשית א. לראות את זה כחלק מהחוויה האנושית. לא משהו "חולה" או לא בסדר. זה לא נעים, זה נכון, אבל זה חלק מהיותינו בני אדם בעולם הזה. כולם נפגעים מדי פעם. מבחינה זו- זה לא סרך עודף שצריך להפטר ממנו או משהו שמעיד שאנחנו לא בסדר או העולם לא בסדר. ב. לקחת את הפגיעה למקום של למידה וגדילה. הספר של קיית ביירון "לאהוב את מה שיש" מאד עוזר לעבוד עם תחושת הפגיעה למקום של צמיחה. זה לא ביני לבינם- זה ביני לביני והפגיעה מראה לי איפה אני רגישה וצריכה עבודה. יש פתגם שאומר- לא חשוב איך קוראים לך, חשוב לאיזה שם אתה מגיב. אם אתה מגיב- כנראה יש לך הזדהות עם דברי הפוגע ועליך קודם כל לעבוד על לקבל את עצמך.

צהרים טובים וברוך הבא ../images/Emo140.gif

קבלת כאן תגובות יפות, חכמות ומחכימות, מחברותינו היקרות, המאפשרות זויות התבוננות נוספות בסוגיית הפגיעה הרגשית. אוסיף מעט גם משלי... פגיעה רגשית (ובכלל רגשות) היא תוצר הפרשנות שלנו לאירועים. לעתים, כאשר אנו מנתחים את הסיטואציה שגרמה לנו לפגיעה הרגשית, ומתבוננים באירועים מזויות התבוננות ריאליות אפשריות נוספות, אנו מגלים כי הסיטואציה לא היתה בהכרח מעליבה ופוגעת- אנו אלה שגרמנו לעצמנו להיפגע, בהתבוננות הצרה שלנו על האירוע. פעמים רבות אנו נעלבים משום שאנו מעצימים את הסיטואציה- מילים שנאמרו, מעשים שנעשו- מוציאים אותה מהפרופורציה הריאלית שלה ומעניקים לה משמעות שלילית, היוצרת אצלנו תחושה של פגיעה רגשית. אנו מעבירים דברים לפסים אישיים, מתמקדים באמירות השליליות בעיננו, מדביקים לעצמנו תוויות (אשר גורמות לנו להכניס את דברי/מעשי הזולת למשבצת הצרה הזו), בטוחים בכך שאנו יודעים למה אחרים התכוונו בדבריהם/מעשיהם, יודעים מה הם חושבים עלינו (שלילי, אלא מה?). בקיצור, פעמים רבות הפגיעה הרגשית שלנו מיותרת והיא תוצר המחשבות שלנו אודות עצמנו... איך מתמודדים? בראש ובראשונה רצוי לאמן את עצמנו בניתוח הסיטואציה שגרמה לפגיעה, ולראות אפשרויות אחרות להבין את הדברים- מלבד כאלה המפיקות אצלנו עלבון צורב. וגם אם נגיע למסקנה כי אכן ניסו לפגוע בנו, כדאי שנשאל את כצמנו כמה שאלות: עד כמה דברי האחרים יכולים להזיק לי? עד כמה התוצאה מדבריהם/מעשיהם הרת אסון לגבי, מבחינה חברתית/רגשית? עד כמה מעשיהם ודבריהם אכן מגדירים אותי? האם דבריהם/מעשיהם משפיעים, באופן כלשהו, על תפיסת ה'עצמי' שלי? האם התנהגותם, ואופן התפיסה שלהם לגבי, אכן חשובים יותר מהאופן בו אני תופס את עצמי? מהאופן בו אנשים אחרים, אותם אני מעריך, תופסים אותי? האם יש סיבה לתת לאותם האנשים ולהתנהגותם משקל כ"כ רב ועצום, עד כדי שיחרבו את היום הטוב שהיה לי? אימון בהרחבת פרספקטיבת ההתבוננות על המאורעות תביא לכך שכאשר נחווה סיטואציה, בה באופן רגיל היינו מיד נפגעים, באופן אוטומאטי יעלו בראשנו אפשרויות נוספות להבנת האירוע, ומידת הפגיעות שלנו תפחת מאד. בד בבד, הייתי מציעה גם לעבוד על תפיסת העצמי שלך- לחזק את הדימוי העצמי החיובי, את הביטחון והערך העצמי. כאשר אדם מעריך את עצמו ויש לו תפיסה חיובית איתנה ביחס לעצמו, התנהגותם של אחרים אינה מצליחה לגעת בו בקלות רבה. שבת נעימה וטובה, גילת

as can be

New member
תודה רבה לכן על התגובות

אני חושב שמצאתי את הדרך שלי להתמודד, לפחות לבנתים. הדבר שהתחלתי לעשות, וזה משהו שלא עשיתי מעולם, זה להתאמץ ולעזוב את ההתעסקות במה שמטריד אותי ולהתעסק בסיטואציה שקורית, אם יש צורך אז להפנות את ההתעסקות לסתם משהו אחר. אני מגיב לבעיה במידת הצורך, וגם אז, לאחר מכן ממשיך הלאה. שוב תודה

למעלה