כיצד להתמודד עם תיסכול

udile

New member
כיצד להתמודד עם תיסכול

שלום לכולם, אני אב לילד pdd בן 3 אשר לאחרונה גברו תיסכוליו. הוא מנסה לעשות פעולות פשוטות וכשאינו מצליח הוא מתעצבן , כועס ובוכה. בנוסף כשהוא רוצה דבר מה ואינו מקבל אותו - למרות הסבר שאני מבין אותו אבל איני יכול לתת לו את אותו דבר גם אז הוא נכנס לתיסכולים ומכה את עצמו או יושב ובוכה. יש לציין שתסכולים אלה גברו בשבוע האחרון . אודה לעצות בנושא .

ננה f

New member
שלום udile

התאור שלך מזכיר לי את הבן שלי .. היום בן 13..(בי"ס רגיל עם שילוב ותקשורת שמשתפרת כל יום..) כשהיה באותו גיל ואפילו מאוחר יותר (שכן הוא לא דיבר ,מלבד מילים בודדות ,שלא לפי ביקוש) עד אחרי גיל 4 .בעצם עד לפני שנתיים לא היתה ממש שיחה. אם תתאר לך את עצמך ללא יכולת לתקשר, לקבל מה שאתה רוצה או זקוק, והדמות שאמורה לעזור לך יותר מכל, שהיא הכל בשבילך..לא יכולה לעזור לך.. האם אתה לא היית מתוסכל צווח וכועס .. אני למשל זוכרת אותו אחרי גיל 4 מתעצבן שהאותיות שניסה לכתוב בדפוס לא התחברו לו.. והוא קרע בזעם את הדף.. ולא יודעת מה ניצנץ לי בראש.. לימדתי אותו שאפשר גם לכתוב בכתב.. שהוא עגול ויותר ידידותי למשתמש.. אני לא יכולה לתאר לך את האושר.. שלו..ואח"כ גם הוספתי על זה וקניתי לו לוח מחיק.. והוא "גילה" שמותר לטעות.. ואפשר למחוק אם לא מצליח..ושוב "הוא גילה את אמריקה".. הדרך היא כנראה לנסות : 1. מה שבלאו הכי ניתן להם בסוף, ניתן ונוותר כבר בהתחלה..(לא ללכת על פרנציפ.. לזכור שהעיקר הוא התקשורת.. 2.נסה להבין מה הוא רוצה.. ולומר מה אתה כן יכול לתת במקום מה לא יכול.. למשל תחליף דומה .. אולי בהתחלה הוא לא ירצה אבל החיים מלמדים להתפשר.. גם הוא ילמד.. 3.חשוב לא להתייאש.. לנסות לתקשר ולא לפטור אותו בכלום.. התהליך של התקשורת הוא החשוב ולא הדבר הספציפי שהוא רוצה.. נסה לראות את הצד החיובי.. הוא רוצה , ומנסה לקבל את מה שהוא רוצה ע"י תקשורת.. לא משנה באיזו רמה התקשורת . תקשורת היא תקשורת היא תקשורת ... 4.בשלב הבא תוכל לנסות ל"דרוש" צליל או מילה או מחווה שהוא יעשה ע"מ לקבל את הדבר אותו הוא רוצה ..כי לתקשורת דרושים שניים..ואם הוא רוצה זה נ ה ד ר .. נצל את זה למטרת תקשורת הדדית.. זהו האימון הנדרש ואנחנו ההורים =המתרגלים הכי טובים .. אל תחכה עד שהוא ילך לטיפול אצל הקלינאית /מרפאה/פסיכולוגית..הסדנא הכי טובה זה בבית, וזה מה שיוריד את התסכול.. 5.בעניין הפעולות שהוא מנסה לעשות ולא מצליח.. המשך לסעיף 1 בתשובה הזאת.. תנסה לראות מה מכשיל אותו בתנועה.. אולי תנועה קצת יותר עגולה/מזווית שונה/במיקום שונה תוכל לאפשר לו תמיכה ושם הוא כן יכול להצליח.. כי עם ההצלחה האנטי יורד ! (זה לא שלי.. זה ציטוט מבית היוצר של פויירשטיין. הסיסמא הזו והידיעה שאני המטפלת הכי טובה של הבן שלי זה מה שהיה נר לרגלי כל השנים ). 6.אה..ועוד דבר.. כל תקשורת ולא חשוב באיזו רמה . השתמש בצליל שהוא משמיע (אפילו באופן מקרי) והפוך אותו ל"שיחה" שמורכבת מהצליל הזה.. והוא עונה באותו הצליל וכבר יש לכם "שיחה" , בטונציות שונות... זה יתן לו הרגשה שהוא מצליח להעביר איזה שהוא מסר אליך וגם לקבל בחזרה- זו משמעות ההדדיות שבתקשורת . כשתצליח תדע.. ההצלחה הזאת הכי מתוקה מכל ההצלחות שחווית אי פעם.. אני מצרפת קישורים באתר שרק גיליתי אותו .. אולי הוא יעזור להסביר יותר טוב ממני.. בהצלחה ננהf

למעלה