כיצד למנוע כינים בקיני יונים ???

כיצד למנוע כינים בקיני יונים ???

אתמול ב 06:30 בבוקר התמקם באדנית המרפסת בסלון ביתינו זוג יונים מקסים. הזכר כבר החל ללקט זרדים זעירים ולהביא לנקבה, שמסדרת את הקן במרץ רב. השאלה הגדולה היא: האם ניתן למנוע את הכינים שבדרך כלל נטפלות אל הקן לאחר בקיעת הגוזלים? ואם כן, כיצד ? תשובות מהירות יתקבלו בברכה, תודה, אמנון

יש חומר כזה,

ששמים כדי להרחיק מכלבים קרציות (שכחתי איך קוראים לו) ואפשר לפזר מעט בקן (אבל לא בזמן שיש גוזלים בגלל שזה יכול פגוע בהם).

לא נראה לי

היה לי כלב וזכור לי חומר, אך זה היה נגד ברחשים. מרחנו אותו על גב הכלב והוא חדר אל מחזור הדם וכך גורם להשמדתם. רציתי לדעת אם יש משהו לדחיית הכינים שמופיעות בעיקר לאחר בקיעת הגוזלים, ופועל על ידי פיזור חיצוני או ריסוס. אמנון

ומהבוקר יש כבר ביצה בקן

היה זה לילה ארוך ללא שינה לגברת יונה. הזכר הופיע הבוקר מאוחר מתמיד עם זרד דקיק ביותר והיא מייד התעופפה לה. הזכר התמקם במקומה (בכוון ההפוך) ולא מש ממקומו. מה קורה פה ? ההסתיימה בניית הקן ? ולאן היא נעלמה ופרחה לה ? הסטתי בעדינות את החלון הזז והצצתי קרוב ככל הניתן עד שגבו התקמר והנה נפתרה התעלומה : ביצה אחת לבנה ועדינה הופקדה לו לדגירה. בהצלחה ! _____________________________________________________________________ אבל, למה אף אחד מלומד לא עונה כיצד למנוע הכינים ? _____________________________________________________________________ שבת-שלום

למרות

שכינים מכל סוג שהוא זה לא נעים, אני לא חושבת שהן נטפלות לאדם. שווה לבדוק את זה. אגב, החומר הזה של הכלבים לא פוגע, אלא אם כן משתמשים בו כשהגוזלים כבר בקעו, אני אומרת את זה כי אני פזרתי את זה כשקיננה לי צוצלת בחלון.

למעלה