כיצד לנדף חום שיצטבר בגב תנור האפייה?

כיצד לנדף חום שיצטבר בגב תנור האפייה?

מצורף מיקום התנור במטבח (ראו תמונה)
- כדי לנדף את החום שיצטבר בגב תנור האפייה, חשוב שאמנע מלהצמיד את הארון לקיר שמשמאלו?
(ואחורר את דופן העץ השמאלית)

 

סתם מבקרת

Active member
תמיד רצוי להשאיר מרווחים אבל למה שיצטבר חום? היום יש תנורים

שאינם מתחממים מבחוץ ובכל מקרה, לתנורי בילד אין יש מנגנון ופתחי איוורור בקידמת התנור, בין הדלת ולוח הבקרה. התנור שלי בנוי כך והוא כבר בן 18+ שנים. אגב, הוא צמוד משני צדדיו לדפנות הארון (שאינן מחוררות) והוא מהסוג שכן מתחמם מבחוץ.
במקום לשאול כאן ולסמוך על דעתנו, קרא את מפרט התנור והדרישות למיקומו.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מה עשית כאן בעצם? לקחת תנור "עומד" ונסית להפוך אותו לתנור
מובנה? זה לא עובד כך ומכמה סיבות...
א. תנור מובנה מתוכנן "לשבת" בנישה בארון ורוב התנורים החדישים גם מתוכננים כך,
שהם לא יפיצו חום אל פנים הארון. נכון שבעבר לא היו מאווררים שדחפו את האוויר החם
אל חזית התנור, ובמקום זאת, הנגרים בנו מעין ארובה פנימית בתוך הארון.
ב. אם כבר בחרת בתנור "עומד" אל תכניסי אותו לארון. וותרי על החלק המיותר הזה של הארון ואז התנור יתאוורר.
ג. ובכלל, למה להניח תנור נמוך? כל היתרון של תנור מובנה שהוא גבוה ולא צריך "להשתחוות" אליו.
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה נראה כתנור מובנה ויתכן שזה יגרום לבעיה אחרת

צנרת גז שעוברת בסמוך למקור חום.
איני יודע אם לא טמונה בזה סכנה, כדאי להתקשר עם קצין הבטיחות של חברת הגז בטרם מפעילים.
 

blzvi

Active member
שטויות

כל התנורים החדשים האיוורור שלהם הוא קדימה בחזית
 

Ron W

New member
תנור לא אמור לנדף חום אלא לצבור בתוכו לנצילות מרבית. + קולט

החום נפלט בסיום כשפותחים את הדלת, יש מצב פתיחה בזוית
לנידוף החום / יבוש אדים.
בתנור עם טורבו כשיש פתחים במידה והם בגב התנור - יש לאוורר.

מנצל״ש רכשתי קולט אדים צמוד קיר
בין היתר הוא מקרר גם את התנור מתחת לכיריים..
כרגע מתלבט אם לחבר ארובה או להסתפק בפילטר פחם.
הבעיה בפילטר שהוא מאמץ את המפוח והרעש מעל 70db בקושי נסבל..
בנוסף דחיפת אויר החוצה דורשת משיכת אויר מחלון פתוח גם כשיש בחוץ
סופת גשם אבק או ריח רע..
 
למעלה