כיצד לפדות צ'ק שמגיע מארה"ב ?

winkkk

New member
כיצד לפדות צ'ק שמגיע מארה"ב ?

שלום היי אני רוצה לעשות מספר עבודות עיצוב דרך האינטרנט עם חברה מארצות הברית, השתשלום החודשים מגיע רק בצ'ק. ניגשתי לברר בסניף הבנק שלי, בנק אוצר החייל, שם נאמר לי שכדי לפדות צ'ק אמריקאי הם שולחים את הצ'ק לנציגים שלהם בארצות הברית שם נבדק המקור. כל התהליך אור בערך חודש ועולה לא מעט כסף. נשמע לי די מוזר שלוקח הרבה זמן לבדוק עם כל המחשוב של היום, וצריך לעשות את התהליך המסובך הזה כל חודש והתשלום יקר... ועד שאני אראה את הכסף. נראה סיפור. האם יש דרך יותר פשוטה? האם אני צריך לפתוח חשבון בנק בארה"ב ולהעביר אליו את הצ'ק (איך?) יש בנקים אחרים שמקצרים את התהליך (בנק אמריקה ישראל ?) הצ'ק מגיע אלי לישראל , מה הדרך המהירה והקלה לפדות אותו ? תודה

טיפ קטן: להרויח כסף יותר קל מאשר...

לפתור בעיה (כמו לפדות צ'ק) שאתה מתמודד אתה.... דעתי הצנועה היא שכל פועל יום זר בארהב (שלא מדבר מילה באנגלית), שלא גמר כיתה א', ילמד אותך לפדות צ'ק אמריקאי של חברה ... זהו

Benkok

New member
שמוליק...הוא בארץ...לא בארה"ב

השאלה היא איך הוא פודה בארץ צ'ק של חברה אמריקאית ששלחה לו את הצ'ק בדואר... הבנת הנקרא...

אם אין לו קרוב משפחה שהוא יכול...

לשלוח את הצ'ק שיפדה אותו עבורו...הוא ממש יכול ארגן תשלום דרך PAY PAL... בחייאת בן! זה ממש לא כזה מסובך... אני לא מאמין שלפדות צ'ק זאת משימה כזאת גדולה... אם חברה מסויימת צריכה את שרותיו של אזרח זר, הם גם יכולים לארגן לו תשלום נוח... מקסימום שישלח למישהו את הצק ויפדו לו את הצ'ק כאן. אני עדיין טוען שלארגן עיסוק של אדם זר בידי חברה אמריקאית ,זה חלום רטוב של מישהו....ולקבל את התשלום הרבה יותר קשה מאשר לפדות את הצ'ק... זהו

winkkk

New member
קצת אפרט

מדובר בעיצובים בסגנון עיצוב לחולצות וכדומה. כל אחד יכול להירשם ולמכור עיצובים. לא מדובר בחברה שספציפית מתעניינת בשירותי. יש הרבה מעצבים מכל העולם שמשתמשים בשירותם, ויש כללים מאוד ברורים. במיקרה הזה אמצעי התשלום הוא בצ'ק שנשלח אליך. לא פיי-פאל או משהו אחר. רק צ'ק. ככה שיוצא שאני מקבל אלי לארץ צ'ק אמריקאי, מה אני יכול לעשות הלאה ?

galgal0ne

New member
תפתח חשבון דולרי

או שתחליף בנק... ידוע לי שבבנקים אחרים (דיסקונט) העניין לא כ"כ מסובך

אMור

New member
ידוע לך לא נכון

בדיסקונט התהליך זהה. עברתי אותו על בשרי בפדיית צ'ק מאנגליה. (אגב, מה הבעיות של הלקוח לעשות העברה בנקאית? למה הוא מתעקש על שליחת צ'ק? לא ברור הענין הזה...)

winkkk

New member
כן..

מדובר בלמכור עיצובים דרך אתר באינטרנט. יש הרבה מעצבים מכל העולם שמשתמשים באתר וצורת התשלום היחידה שהם קבעו זה תשלום בצ'ק. זה לא שיש לי קשר אישי ממש איתם. הסיפור הוא שכל חודש אני צריך לפדות צ'ק ואז זה כבר באלגן. אני אנסה לבדוק בעוד בנקים, נראה.. תודה בכל אופן

תדאג לפתור הבעיה כשתקבל תשלום !

אבל קודם קבל התשלום... זאת דעתי . זה די מגוחך להתייחס לתשלומים ופדיית צ'קים כבעייה ,דעתי הצנועה... אני מאחל לי את הבעייה הזאת כל יום בשבוע.... בכמה כסף מדובר,אפשר להבין? 20 דולר? 50 דולר? אם הצ'קים קטנים כאלו בסכום...אז באמת לא שווה המאמץ כי עלות הפדייה היא סכום שיעלה בין 25 ל50 דולר על צ'ק,אני סתם מעריך.... אני לדוגמא עושה העברות אלקטרוניות באינטרנט בחשבון הבנק שלי כדי לחסוך 10 או 15 דולר על כל העברה אלקטרונית אם אני הולך לבנק אישית ועושה דרך הפקיד... אבל פה כל העברה בנקאית עולה 20 דולר לפחות דרך האינטרנט. רק כדי לתת לך פרופורציות לבעיות עסקיות קרצןןןןן(זה תרגום השם שלך לעברית נכון?)ומוסר ההשכל שלי בנושא: אל תאמץ את הלך החשיבה שלא שווה להתחיל במאמץ לקבל הכנסה מחברה כשלהיא שרק משלמת בצ'קים אמריקאיים. דעתי שפשוט מאוד עדיף שתלך על הכנסות גבוהות בעסקים,גבוהות מספיק שישתלם לך לשלם עמלות על פדיית הצ'קים...
זהו

galgal0ne

New member
ידוע לי מה שהיה קורה עם החשבון

שלי בדיסקונט, יכול להיות שזה קשור לעובדה שהיה לי גם חשבון דולרי, אין לי מושג

Liatatwork

New member
גם אם התהליך יותר פשוט

אז עדיין משלמים עמלה של $20-30 וזה לא שווה כשמדובר במכירת חולצות.

פ82

New member
תקרא

מניסיון בנק הפועלים, העמלה היא 3$ (אלא אם הסכום ממש גבוה ואז הם רוצים 20$+-) בכל מקרה בכל הנוגע לצ'קים מחו"ל , הבנקים נזהרים מכיוון שיש אפשרות שהצ'ק יחזור אחרי חודש חודשיים (למרות שאת הכסף אתה מקבל בפועל אחרי שבועיים לחשבון) הפתרון הכי טוב הוא לרשום את הצ'ק על שם מישהו שיש לו rep בבנק או לסגור פקדון בתור "בטחון" אלו האפשרויות היחידות

למעלה