כיצד לפנות ?

simbos1

New member
כיצד לפנות ?

בכיתה ובה 23 נשים ו 3 גברים כיצד צריך לפנות אליהם המורה, בלשון זכר או נקבה?

slevinger

New member
ליידיס פירסט?? לא במקרה הזה../images/Emo70.gif

גם אם יש בכיתה רק זכר אחד
- פונים בלשון זכר - מה לעשות, ככה זה בעברית....

TankMaster

New member
../images/Emo127.gif אמת ויציב - ולמען הסר ספק

מצ"ב קישור לעמדת האקדמיה ללשון העברית בסוגיה זו. יש להתייחס לנושא השני מלמעלה. וכפי שהם כתבו שם, מגוחך להעלות על הדעת שכאשר יעמוד נואם או מרצה בפני קבוצת אנשים - ייאלץ למנות אותם (אף שאפשר שמדובר באלפים!), וכך להחליט האם לפנות אליהם בלשון זכר או נקבה.
TankMaster

עברית שפה שפה סקס-מנייאקית

היי סימבוס, ברוכה הבאה למעוננו
. שנית, כמובן שבעברית פונים בלשון זכר ברגע שנוכח בן מין זה, אך אציין כאן, אם יורשה לי כמובן, שהפמניסטיות- והחלוצה כמובן היתה יונה וולך שאמרה שהעברית היא שפה סקס מנייאקית- יקפידו לפנות לקהל בלשון נקבה וזאת עושה למשל המרצה שלי לספרות שהיא פמינסטית מובהקת וחברה קרובה של ג'ודית באטלר- פרופ' הידועה בתיאוריות שלה על מגדר מינים ופמיניזם. אני גם יודעת, או שאלו אך שמועות זדוניות
, כי ישנו איזה שינוי ב"חוק" לגבי זה.

מור ד

New member
גם בצרפתית זה ככה

קבוצה של מאה נשים ובן אחדד עפ חוקי השפה יקראו E'LLE הם אם כולן נשים זה כבר e'lles רק שזה נקרא אותו דבר

איליה.

New member
תיקון: elle=היא, ils=הם

elle (היא) ו-elles (הן) באמת נשמעים אותו דבר, אבל ils (הם) נשמע אחרת.

חבל על בזבוז הזמן...

לכל הפמיניסטיות באשר הן. זה המצב, תתמודדו... הרוב מנצח. והרוב, זה הרוב הגברי! we rule!

הכימאית

New member
../images/Emo45.gif נכון, אבל לא לגמרי

elle ו-elles לא יישמעו אותו דבר אם באה אחריהן מילה המתחילה בתנועה. באותם מקרים, ה-s של elles תבוטא (כ-z). למשל: elle arrive (היא מגיעה) מבוטא [el ariv] elles arrivent (הן מגיעות) מבוטא [el zariv] זוהי רק דוגמה אחת ל-liaisons, הקשרים בין מלים שכנות (אחת המסתיימת בעיצור והשניה המתחילה בתנועה) הנפוצים מאוד בצרפתית.

למעלה