כיצד לפתח מהירות מוחית מדהימה

PreDirector

New member
כיצד לפתח מהירות מוחית מדהימה

כידוע לנו פועלים במוחנו בעצם 2 "מוחות" נפרדים המייצגים את 2 ההמיספרות ,הימנית והשמאלית כאשר הימנית תפקידה לחשוב בתבניות וב -צעד צעד והימנית לאומתה תופסת את "התמונה כולה" ,בדרך כלל אנו משתמשים הרבה יותר במוח השמאלי בתיפקודי היום יום מכורח המציאות והדבר הזה אומנם עוזר לנו במחשבה היומיומים ובניתוח מצבים אך גם מגביל את מהירות החשיבה שלנו ,דוגמה טובה היא יכולת הקריאה שלנו : אנו בדרך כלל קוראים מילה מילה כאשר בעצם המוח יכול לעבד ולקלוט הרבה יותר אך בגלל שכך הורגלנו מילדות אנו מגבילים את עצמנו בקריאה איטית... אז כיצד אנו יכולים "לשפר" את יכולתנו לקלוט ולעבד יותר טוב מידע לא ליניארי וללמוד יותר טוב? אני מציע פה כמה תרגילים אשר יעזרו לכל אחד לשפר את היכולת הטבעית הזאת בעזרת קצת(בעצם ברבה) ריכוז והתמדה יומיומית. 1. לשבת במקום רגוע ולהרגע,להתרכז בנשימות ואז להתמקד על אובייקט אחד קטן רצוי שזה יהיה אובייקט נוצץ למשך כמה דקות כאשר יצוצו מחשבות וינסו להפריע לתהליך, פשוט תיהיו מודעים למחשבות אל בשפטו אותם או תנסו לעמוד על טיבם פשוט תתבוננו בהם ,המחשבות האלו הם בעצם פרי עמלו של המוח השמאלי.. 2. לאחר שהשקטתם את המחשבה תביטו סביבכם , תביטו בחפצים ואובייקטים שנמצעים בסביבתכם ,אך ברגע שתסתכלו עליהם אל תגדירו אותם, אל תתנו להם שם או מסגרת ,דוגמה: אם אתם מסתכלים על מכשיר רדיו אסור שהשם רדיו יקפוץ למחשבה שלכם. הסוד הוא להסתכל ולא להגדיר... זהו תרגיל קשה ,אך ברגע שתשלטו ביכולת זאת אתם תבחינו בשינוי בחשיבה שלכם ובמיוחד ביכולת להבין יותר טוב... אשמח לקבל תגובות..... בהצלחה. PreDirector

מצא

New member
אפשר גם...

אפשר גם להתיחס לטכניקה הזו מכיוון אחר. בעצם כשאנחנו מביטים סביבנו אנחנו מתבוננים בעיניים סובייקטיביות, הראייה שלנו מותנית,דרך חוויות העבר שלנו,חינוך ערכים. בעצם איבדנו את היכולת להתבונן בעולם מתוך ראייה ראשונית, כשם שתינוק שזה עתה נולד חווה את חווית הראשוניות ללא התניות ללא ביקורתיות.והתרגיל שהצעת כאן מעבר לשכלול ה"מכונה" יש לו ערך (אפרופו ערכים) בתרגול הראשוניות וחוסר השיפוטיות. להשתחרר מההתניות. דרך אגב מה שדמיון מודרך וN.L.P עושים הוא החלפת התניות שמעכבות/מפריעות לאדם מסויים והחלפתן בהתניות שיועילו לו בחייו. אולי "לא חינוכי"
אבל עובד ומסב למונחה איכות חיים טובה יותר ויכולת להמשיך ולהתקדם.
עידית

PreDirector

New member
קבלי חח(חיזוק חיובי) - - ->

חלק מהמהות שלנו כבני אדם ויצורים חיים בכלל זה באמת לפעול מתוך הרגלים ואינסטינקטים מותנים מתוך למידה ונסיון עבר.. NLP בהחלט משפר יכולת להתנתק ולעבור ליכולות חדשות ולבנות תגובות אחרות. מה שהתרגיל מקנה זה יותר יכולת לעקוף תבניות מאשר לשנות אותם...

פרם שי

New member
נחמד מאוד

אולי לא חינוכי אבל יעיל.. אהבתי. מחשבה טובה. התרגול טוב, דבר אחד הפריע לי. היתה שם אמריה שאם קופץ השם רדיו, אסור לחשוב על רדיו. אני רוצה, ברשות הכותב, לתקן טעות חמורה זאת. המלה "אסור" מיותרת ופוגעת בתהליך. אל תחשוב על מיץ תפוחים. נו, אל תחשוב! חשבת, נכון? הרעיון במצב כזה הוא לא להיאבק נגד מה שעולה, אלא לתת לו לעלות, לקדם בברכה, לזהות שזה שם, ולא להתעכב. "מה שבא בקלות באותה הקלות ייעלם". לתת למחשבו תלהיות. נסיון לסלק אותם הוא לפעמים מאמץ יותר גדול מלחשוב אותם. לכן, חשוב מאוד לתת למחשבות לבוא. לא להפגין כח מולן, לא להתעלם, אלא פשוט לתת להיות, בלי יחס מיוחד. וכך, לאט לאט, הן יפסיקו להציק באמצע, והתהליך ישלים עצמו.

PreDirector

New member
קודם כל ,ברוך הבא לפורום

פעם ראשונה שאני רואה אותך כותב כאן... אתה צודק בקשר להוראה הישירה ,אבל אני כתבתי שאסור לזהות אובייקט כאובייקט וזוהי המטרה... בטח יחסת את זה ל NEGATION אבל זה לא זה... בהצלחה ...

למעלה