כיצד לרדד את הבצק ?

nila77

New member
כיצד לרדד את הבצק ?

אני רוצה לצייר על בצק סוכר ואח"כ לחתוך אותו ולהדביק אותו על העוגה המצופה בבצק סוכר. כיצד מרדדים את הבצק לעובי אחיד ? יש שיטה ?
 

nila77

New member
בואי נניח שמערוך זו תשובה יפה

אבל לא זאת הייתה השאלה. אלא איך יוצרים שטח שהוא זהה בדיוק בעוביו בכל חלקיו.
 

מזאלונה

New member
רידוד חלק

את צריכה ללוש את הבצק, ליצור ממנו כדור, להניח את הכדור על משטח מאובק בקורנפלור, ולהתחיל לרדד בעדינות מן המרכז כלפי הצדדים. העקרון הוא לא ללחוץ חזק, אלא להפעיל לחץ מאוד עדין, כך שהבצק משתטח לאט ובאופן אחיד. התנועה היא מן המרכז כלפי הצדדים, כשמדי פעם מזיזים קצת את הבצק כדי לבדוק שהוא לא נדבק.
 
שאלה שקשורה בעקיפין...

גם אני רק מתחילה.. האם מרדדים את הבצק על קורנפלור או על אבקת סוכר? מה ההבדל? מה עדיף?...תודה
 

michahz

New member
גם אני. בהתחלה הייתי מרדדת עם אבקת

סוכר כי חשבתי שקורנפלור ישנה את הטעם, אבל זה יצא לי נורא דביק. מרגע שהתחלתי לעבוד עם קורנפלור היה לי הרבה יותר נוח. אבל הכל ענין של נסיון, תנסי עם זה ועם זה ותחליטי מה יותר נוח לך.
 

1איושי

New member
דבר נוסף שעוזר זה שימוש במערוך

ישר, בעל עובי אחיד. עם המערוך אשר רחב באמצע והולך וצר כלפי הקצוות יותר קשה להשיג רידד לעובי אחיד.
 
אאאה.....חחחחחח

סליחה
אני *קצת* מטומטמת בקטע הזה
 

michahz

New member
כדי שהעובי יהיה אחיד אפשר לרדד בין

2 שיפודים או מקלות זהים אחרים לעובי יותר עבה. (אפשר גם 2 כפות עץ) להקפיד שהמערוך נשען על המקלות. יש מקלות (דאול) שאפשר לקנות באייס בעוביים שונים.
 
לא זוכרת מי, אבל ניתן פה טיפ

שאפשר להיעזר בו: לשים 2 גומיות עבות (כמו לשיער) אשר שוות בעוביין בשתי קצוות המערוך ובכך נשמר הגובה הרצוי.
 

nila77

New member
תודה רבה על התשובות המפורטות

עכשיו אחרי שבדקתי שהמערוך שלי ישר, נותר רק למצוא שני מקלות שביניהם ארדד את הבצק. תודה תודה לכולכן על הטיפים.
 

t a l talim

New member
נדמה לי שאת הטיפ נתנה רובנס-

ישנן מסילות מיוחדות המיועדות לרידוד בעובי אחיד, אבל קל מאוד לאלתר! 2 שיפודים, שתי כפות עץ שטוחות (הכי נח לטעמי), או כל שתי מסילות בעובי אחיד. קורנפלור או אבקת סוכר- שתי האבקות טובות! הקורנפלור מייבש יותר את הבצק ובכמויות דגולות (מה שלא אמור לקרות כמובן) עלול לתת טעם לוואי, אך הרבה פחות דביק ונח יותר לעבודה מאבקת הסוכר. אישית- אני משתמשת בקורנפלור כמעט תמיד.
 
למעלה