כיצד לשכנע את אמא ללכת להבדק אצל נוירולוג

mques1

New member
כיצד לשכנע את אמא ללכת להבדק אצל נוירולוג

אמא שלי סובלת כבר חודשים מאובדן זיכרון. היא עשתה דופלר ו-CT מוח שיצאו תקינים אבל רופא המשפחה המליץ חד משמעית להמשיך את הבירור שלה אצל נוירולוג ורופא כלי דם. הבעיה היא שאמא שלי השתנתה מאוד ומזלזלת בחשיבות של בדיקות ולכן- כבר חודשים לא הלכה לבדיקות שנתבקשה לעשות. אנחנו מנסים שוב ושוב לשכנע אותה ללכת ומציעים לה להתלוות אליה אבל היא כל הזמן דוחה את הקץ. נראה לי שהיא כבר לא כשרה להחליט בעצמה וצריך לקחת אותה על דעת עצמנו לבדיקות ולאיבחונים אבל איך עושים זאת? אשמח לשמוע מנסיונכם איך לעשות זאת בדרך הרגישה אבל היעילה ביותר.

נשמונת3

New member
מנסה לעזור

תנסו להגיד לה שאתם מודאגים מהעובדה שהיא מסרבת להיבדק ושאתם מאד מבקשים שהיא תסכים להיבדק אם לא בשבילה, אתם לא רגועים, אז למענכם, למען השקט הנפשי שלכם. אולי כך היא תיתרצה.

לא כל כך הצגת את התמונה המלאה

בת כמה היא? האם יש אבא בשטח? האם התייעצתם עם גריאטר?

אתם אמורים לשאול את עצמכם מה אתם בעצם רוצים? אם זה כדי לדעת את המצב שלה לאשורו - חבל על הזמן שהמערכת תבזבז עבורה. אין אבחון לאלצהיימר בשום בדיקה הידועה כיום. כל הדיאגנוזות כיום הן בדרך השלילה.

אין שום צורך להתעקש איתה על בדיקות. אבל חשוב לערב את האחות הקהילתית (בסניף קופת החולים שלה) כדי שזו תהיה עם אצבע על הדופק כדי לראות מה קורה לה ובעיקר - כדי להדריך אתכם ולסייע בידכם להמשיך לטפל בה ככל שניתן בבית.

טילי66

New member
כיצד לשכנע?

לשכנע זה לא פשוט ואולי לא הדרך צריך לחשוב על משהו יצירתי.אני בזמנו לקחתי את אישי לפסיכוגריאטרי באילוץ שיש ביקורת שיגרתית על דברים גנתים והוזמנו שנינו.כמובן שרמזתי לרופאה למה אנחנו יחד והיא כמובן
בדרכה ידעה איך לפעול. חשוב לזרום איתה ולא להלחיץ. הלחץ עושה פעולה הפוכה.בהצלחה תמי

nisan9779

New member
שאלה מורכבת...

אצל אימי גילו דימנציה דווקא במיפוי מחו,
כל שאר הבדיקות יצאו תקינות,
אולי כדאי לגעת בנקודה שאם יאתרו מה הבעיה,
אז יהיה אפשר למצוא מרפא לבעיה, לגעת יותר בצד הפיתרון
ופחות בצד הפחד מפני הלא נודע...
ישר כוח, בהצלחה!

ladybug4NLP

Active member
בכל קופ"ח המכבד את עצמו יש פסיכוגריאטר

שעושה אבחונים ואבחנותיו והמלצותיו חשובים מכל נוירולוג.

בנוסף יש מרפאות זכרון (כמדומני שאלה דווקא פרטיות).
כדאי לברר

בנוסף, יש מחקר עכשיו שמתבצע באוניברסיטת בן גוריון במועדוני קשישים (במרכז הארץ).
כדאי לברר אם אמא שלכם הולכת למועדון-אם יש אצלם את התוכנית הזו, המתבצעת עם מנחה ועבודה מול מחשב.

למעלה