כיצד לתמחר שירותי יעוץ בחו"ל

dansh

New member
כיצד לתמחר שירותי יעוץ בחו"ל

אני עוסק בארץ ביעוץ בתחום המחשבים. קבלתי בקשה חברה ישראלית לבצע יעוץ בפרויקטים בתחום התמחותי בסניפיה שבאירופה. שאלתי הינה כיצד לתמחר את שירותי. בארץ אני מקבל כ 500$ ליום עבודה. מעבר להחזר הוצאות ישירות (טיסות, מלונות...) האם עלי לבקש תשלום נוסף בעבור עצם השהיה בחו"ל? תשלום בעבור "הוצאות קטנות" ???

סקיפר1

New member
תלוי גם בטיב היחסים שלך עם הלקוח.

אני מייעץ מתוך נקודת המבט שלי וכפי שאני נוהג. ישנו מחיר ליום עבודה (במקרה שלך, 500 $ נראה לי סביר) אני מסכם עליהם מראש. אל תשכח לחשב את הזמן הכרוך בטיסות (במקרה שלך הן קצרות) אבל אפשר לאבד יום או יומים עבודה בגללן. טיסות במקרה שלי מח´ עסקים- אבל אם המנכ"ל יטוס איתי במח´ תיירים לא אתעקש (וזה קורה מעט מאוד). נוספות כמובן הוצאות השהייה (אני משתכן במלון שהלקוח משתכן בו (לא אצל אחותו) למרות שאני יכול להעיז ולקבל מלונות יקרים יותר). אני מעדיף אש"ל יומי (הלינה כאמור מכוסה) כך שגם במקרה שאנחנו אוכלים יחד אני משלם את חלקי וגם אם הוא עולה על סכום האש"ל. השיטה בה הלקוח משלם גם עלי ואוכלים תמיד ביחד עובדת מצויין כשהיחסים מצוינים, כשלא עוברים את הגבול, וכשהלקוח לא הולך לאכול אצל המשפחה שלו או מדלג על ארוחות. ועדיין נשאר איך לתמחר את השרות: במקרה שלך אני מניח שרוב העבודה עם הלקוח נעשית בארץ. בכדי לשמור על הלקוח אני ממליץ לשמור על אותו תעריף יומי כמו בישראל כל עוד מירב הייעוץ הוא בארץ. גם אם בחו"ל משלמים הרבה יותר על אותה עבודה. כשתעבור לפעילות רבה בחו"ל תוכל לתמחר על פי מחירים הנהוגים בחו"ל. שיהיה בהצלחה. רון

dansh

New member
תודה סקיפר, עוד הבהרה אחת...

האם אתה מחייב על ימי העבודה האבודים (נסיעות לפני אחרי) כמו יום העבודה בחו"ל עם הלקוח?

behemot

New member
אני חייבתי אותם על מחצית הימים

האבודים. אומנם הם אבודים מבחינתי אך אני גם לא סיפקתי בהם תפוקה עבורם

סקיפר1

New member
במקרה של ארה"ב ויפן - כן. במקרה של

אירופה או שיצאנו מוקדם בבוקר או מאוחר בלילה כך שלא "בזבזנו יום" וגם לא היינו קטנוניים לגבות עבור שעות שינה שהפסדנו. אבל אם תקועה לך טיסה באמצע היום אולי כדאי לחייב לפי חצי. אפשר גם לוותר והעיקר שלא להכנס לחשבונאות על כל מיקרושנייה.

למעלה