כיצד מבשרים לילדה של בעלי שעומד להיות לה אח ?

horeget

New member
כיצד מבשרים לילדה של בעלי שעומד להיות לה אח ?

אנחנו מתקרבים למועד שבו אנחנו צריכים לשתף את הילדה על ההריוןאשמח להצעות למה כן להגיד ומה לא ואיך מכניסים את האמא לסיפור או אם בכלל. האם לתת לבעלי לדבר עם הילדה או שנינו ? תודה לכן על העזרה הטובה.

mother cat

New member
אנחנו עשינו מזה קצת חגיגה

כשהודענו לילדים של בעלי על ההריון הרשון עשינו מזה חגיגה - ארוחת בוקר חגיגית ואז נסענו איתם לשפיים לחגוג. יש לציין שידענו די בודאות שהם ישמחו אז זה היה הולם. לא בטוחה שזה הולם לכולם...

לדעתי לילדה תספרו יחד - במיוחד כי יש לך קשר טוב איתה. הייתי מדגישה מאד את זה שיהיה לה אח, שהיא תהיה אחות, ופחות את זה שיהיה לכם תינוק... החשיבות זה שהיא לא מאבדת את המקום שלה.

לגרושה לדעתי בעלך צריך לבשר לבד. את לא צד בזה. והייתי עושה את זה בסמיכות לזה שמספרים לילדה - כדי שלא יהיה מצב שהילדה תספר לה, או שהיא חלילה תספר לילדה...

בהצלחה!

horeget

New member
זו בהחלט חגיגה !

העצה על הסמנטיקה של אחות ולא תינוק פשוט מעולה. תודה !

horeget

New member
אחות לא אח :)

הילדה של בעלי מקסימה יש בנינו מערכת יחסים טובה (טפו טפו טפו) . האמא לא סובלת אותי. הילדה רוצה אח או אחות ומדברת על זה כל הזמן וכן היא חוששת לאבד את מקומה . הילדה בת 12 - למה ? יש משמעות לגיל ?

חשוב לדעתי

לבשר לשתיהן במועדים דומים, כדי שלא יאלצו לשמור סודות/לבשר אחת לשניה.

קחו בחשבון שגם ילדות גדולות, וגם אחיות "מלאות" כלומר משני ההורים, תוהות לגבי המקום שלהן בחיים של ההורה כשנולד להן אח נוסף. שימרו על השיגרה.

בפשטות

אומרים לה
נותנים לה מקום להביע את הרגשות שלה, הם בהחלט יכולים להיות מעורבים גם שמחה וגם חששות
לפעמים לוקח להם זמן עד שהם מעכלים את הבשורה והשאלות עולים רק בהמשך
לא משקרים בסגנון "הכל הולך להיות אותו הדבר", כי זה ממש לא נכון. האמת היא שכולכם תצטרכו למצוא את מקומכם מחדש כשזה יקרה.
לשתף אותה במידה סבירה ומותאמת לגילה ברגשות המעורבים שלכם גם השמחה וגם הדאגה
להודיע לאמא במקביל, זה יכול להיות אפילו מייל או ווטסאפ "חורגת בהריון, צפויה ללדת במרץ, היום סיפרנו לילדה"

עקשנית25

New member
אצלינו לא היה כזה קל

האבא סיפר להם בנפרד... היה גם בכי מאוד גדול דווקא מהבן בן ה12 שפחד על מקומו.
היום הוא מת על האח... אבל זה הלחיץ אותו מאוד. כמה חודשים של מתח היה.
&nbsp
אני הייתי משאירה את זה בין אב לביתו רק כדי שתרגיש נח להגיד מה שעובר עליה.

horeget

New member
העקשנות משתלמת :)

במקרה שלנו, הילדה פתוחה ומחוברת אלי אבל בהחלט העצה הזו נפלאה לא חשבתי עליה. קודם הוא ידבר איתה ואח"כ אם היא תרצה, אני אדבר איתה. ולאמא נשלח הודעה טקסט פשוטה כמו שהוצע כאן. ("אנחנו בהריון, אתמול סיפרנו לילדה)

למעלה