כיצד מגלים פיגור

mmliat

New member
כיצד מגלים פיגור

האם כאשר התינוק בן החודש ישן עם לשון מגולגלת כלפי מעלה , זה מעיד על משהו לא בסדר ? האם לשון ארוכה מעיד על בעיה ?

עמיקםרז

New member
ממתין לתשובה...

שלום רב, העברתי את השאלה לאתר של רופאי ילדים. כשאקבל תשובה אעתיק אותה לכאן. ב ב ר כ ה , עמיקם

עמיקםרז

New member
תשובה מאחד האתרים

להלן תשובתה של רות אליהו מאתר "אינפומד" (אחד משלושת האתרים שאליהם הפניתי את השאלה): "לשון גדולה יכולה להיות קשורה בסינדרומים מסוימים אני ממליצה שתפנה אותם לרופא הילדים לאבחנה אינפומד" ב ב ר כ ה , עמיקם

עמיקםרז

New member
תשובה מאתר נוסף

להלן תשובה שקיבלתי מאתר רופאי הילדים: "אינני מכיר תופעה של "לשון מגולגלת" ומן הסתם יש לתאר את התופעה בצורה טובה יותר ע"מ שנבין במה מדובר. לשון ארוכה במיוחד אינה מעידה על בעיה כלשהי אך ישנן מספר מחלות בהן ישנה לשון גדולה כחלק מהבעיה הכללית, כגון ילדים עם חסר בתפקודי תריס או מחלות אחרות (אלא שבד"כ מדובר בתינוקות חולים מעבר לתופעת ה"לשון"). בברכה ד"ר מיכאל רוטשטיין מומחה לרפואת ילדים עורך אתרי חיפ"א" שבוע טוב, עמיקם

האם הלשון...

ארוכה באופן חריג? האם ניסית לשאול את רופא הילדים שלכם או את הרופא בטיפת חלב? אני מניחה שהם יידעו לתת הסבר לתופעה. בגדול- שאלת האם זה תסמין של פיגור. ובכן,ידוע שלאנשים בעלי תסמונת דאון יש לשון ארוכה, ורבים מהם עוברים ניתוח לקיצור הלשון ע"מ להקטין את שיבושי הלשון שנגרמים עקב כך, אבל במקרה שלך אני מניחה שלא מדובר בילד כזה אחרת לא היית שואלת. מעבר לכך- אני לא מכירה תופעה של אנשים עם פיגור בעלי לשון ארוכה, אבל בשביל השקט הנפשי שלך רצוי שתתייעצי גם עם רופא נוירולוג. בהצלחה, אורית

למעלה