כיצד מומלץ להתנייד בחג המולד מסורנטו לנאפולי?

natali18

New member
כיצד מומלץ להתנייד בחג המולד מסורנטו לנאפולי?

שלום, מבקשים סיוע...
אנחנו 4 שמגיעים ברכבת אחר הצהרים המאוחרות לנפולי 23.12 ובכוונתנו להמשיך לסורנטו לשהות של יומיים.
מתלבטים האם להמשיך ברכבת, אוטובוס או לשכור רכב.
תודה וחג שמח.

מנאפולי לסורנטו

שלום נטלי,
לא הבנתי אם 23.12 זה התאריך או השעה בה אתם מגיעים.
רכבת לסורנטו יש מנאפולי כל הזמן אבל לא בטוח שעד השעה הזו לכן חשוב להבין בדיוק מה התאריך.
בכל מקרה אני הייתי בוחר במונית ספיישל. יעלה כ 100 יורו גג, מתחלקים עליה 4 אנשים וזה נראה לי הכי נכון בשעה כזאת של היום.
במידה ועוד יש רכבות אז בהחלט רכבת היא הפיתרון.
השכרת רכב באה בחשבון בהחלט אבל שוב תלוי מתי אתם מגיעים לעיר.
תני לי נתונים קצת יותר מדוויקים....

natali18

New member
מנאפולי לסורנטו.

יאיר שלום,
תודה על התגובה המהירה.
אנחנו אמורים להגיע לנאפולי ב 23.12 בסביבות השעה 18:00.
ציינת שלדעתך מונית ל4 תעלה כ 100 יורו , לתחושתי צריך מונית לארבעה+מזוודות
גדולה ויקרה.
בכול מקרה אמתין לשמוע את דעתך.
ערב טוב.

נאפולי סורנטו

בוקר טוב,
אם אתם מגיעים עד 18:00 לנאפולי אז איןבכלל בעיה.
אפשרות אחת לקחת את הרכבת מתחנת הרכבת גאריבלדי של נאפולי עד סורנטו.
http://www.eavsrl.it/web/it/content/orario-ferroviario
מצורף לינק שעות

אפשרות שניה לשכור רכב באזור תחנת הרכבת של העיר ולצאת לדרך. אם תזדקקו לעזרה, אשמח לסייע.

אפשרות שלישית, לקחת מונית מקומית לסורנטו - עלות כ 100-110 יורו. גג.

אפשרות רביעית, להסדיר מראש העברה מסודרת עם נהג מוכר שיחכה לכם עם שלט ויעביר אתכם לסורנטו. עלות 150 יורו. אם תזדקקו לעזרה, אשמח לסייע.

אני דווקא קראתי לאחרונה כמה פעמים דעה של תושבת המקום שאומרת

שלא כדאי לשכור רכב. בייחוד לא בקיץ אבל גם בשאר השנה אין צורך. וזו אישה שנותנת באופן קבוע עצות למטיילים באזור.

טינטיןS

New member
אני מבינה את האמירה - בעונה.

אני הייתי במפרץ אמאלפי בשבוע הראשון של מאי. שבוע הראשון של תחילת העונה. במלון שלנו(המופלא), היינו סבב ראשון (סגורים כל החורף). היינו אדוני הכביש ועם זאת תהיתי ביני ובין עצמי איך מסתדרים בעונה. כביש כ"כ צר ומטורף שמין הסתם חסום 360 מעלות. מודה שלא העלתי על דעתי תנסות בתחבורה ציבורית וזה נראה לי מאד מאד מסורבל . כשפעם אחת כן השתמשתי בסוג של תחבורה שהיא לא שלי- מעבורת לקאפרי , הרגשתי איך הזמן בורח לי בין האצבעות, בגלל זמני החזרה שלא תלויים בי. ואין ספק שמוניות זה עסק יקר. מכך המסקנה שלי- רק באוטו , רק לא בעונה! ולפי הבנתי דצמבר זה לא עונה. עוד הצעה, עם כל זה שאתם נוחתים בערב, ותהליך ההשכרה לוקח זמן , והנסיעה בחושך באזור לא מוכר ומאתגר כלשהו , עדיף לגמור הכל באותו יום. להגיע - מאוחר , שפוכים ,למלון. ליפול למיטה ולהתחיל למחרת יום חדש נקי מהתארגנויות ומבזבוז זמנים.
מה שלא תעשו - תהנו. מכל אינסוף החופשות שלי באיטליה ובכלל (שכולן היו נהדרות ) - מפרץ אמאלפי השאיר אותי- עד היום - חסרת נשימה. גן עדן רומנטי על פני אדמות.
גילוי נאות- לא אני נהגתי והעזר שכנגד אלוף הנהיגה האתגרית, כך שבשבילו זה היה עונג. אני עצמתי עינים כמה פעמים ובעצמי לא הייתי מעיזה לעלות על ההגה.

קו החוף האמלפיטאני ולא ברכב שכור

שלום לכולם,כמו בכל דבר בחיים, יש יתרונות וחסרונות לנסיעה ברכב שכור:

חסרונות:
1. עלות
2. צריך להיות סופר מרוכז בנהיגה ופחות ביופי הכביש והנופים כי זהו אחד הכבישים הכי מסוכנים לנהיגה באיטליה
3. גם מי שלא נוהג, קשה לראות טוב כי הרכב בגובה החומה המלווה כמעט את כל המסלול.

יתרונות:
1. אתה לא תלוי בשעות אוטובוס שלא זמין כל שעות היום
2. אתה שולט בכמה זמן בא לך להישאר בעיירה כזו או אחרת.

אגב, יש אפשרות גם להצטרף לסיור מודרך שיוצא מסורנטו. אם מעניין אותך, אדאג לחבר אותך.

למעלה