כיצד מכריחים התחברות ל-5.0GHZ?

anonimit28

New member
כיצד מכריחים התחברות ל-5.0GHZ?

יש לי נתב בו ה-SSID של תדר ה- 2.4 וה-5.0 זהים.
הבעיה שיש לי 2 מחשבים שולחנים שברוב הפעמים מתחברים לתדר ה-2.4 ולא ל-5.0

אני רוצה כי המחשבים תמיד יתחברו לתדר ה-5.0 (ממש מרגישים את ההבדל במהירות).
ראיתי ברשת את ההסברים כיצד מכריחים את כרטיס הרשת להתחבר לתדר ה-5.0 על ידי קביעת "PREFERRED BAND" ל-5.0, אבל בשני המחשבים שלי אין בכלל את האופציה הזאת (באחד כרטיס רשת של REALTEK ובשני של BROADCOM).

כיצד ניתן לפתור את הבעיה? (ואני לא מעוניין להגדיר את הנתב שישדר SSID נפרד לכל תדר).

למה לא SSID נפרדים?

זו הדרך הנכונה לעשות את זה, ובדיוק בשביל זה בד"כ נתב Dual-Band מגיע כברירת מחדל מקונפג כך שאם רשת ה-2.4GHz נקראת משהו כמו "WiFI-NETWORK" אז ה-5GHz נקראת "WiFi-NETWORK-5GHZ". כך ברור למי שמתחבר לרשת למה בדיוק הוא מתחבר.
&nbsp
כפי שראית, במעט מאד התקנים (כולל מחשבים) יש דרך לקבוע preferred band; לכל היותר מאפשרים בחירה שההתקן ינסה להתחבר לרשת האחרונה שהוא הצליח להתחבר אליה, או לזו שמשדרת רגעית חזק ביותר (וחזק ביותר לא אומר בכלל קצב אפקטיווי מהיר יותר בהמשך). כשמדובר בהתקנים עם ממשקים יותר בסיסיים, כמו טלפונים, טאבלטים, סטרימרים וכל דבר אחר עם WiFi, בכלל אין מה לדבר.
&nbsp
אם אתה לא רוצה שיידעו שאתה משתמש ברשת 5GHz, פשוט תן לה שם שלא כולל את הסיומת הזו. כמובן, מי שמשתמש בכלי כמו wireshark יכול לדעת.

anonimit28

New member
המשך...

תודה על התשובה הרחבה!

אני מתקשה להאמין שבעולם טכנולוגי כמו היום, אי אפשר להכריח את המחשב להתחבר רק לרשתות 5.0, זה נראה אלמנטרי. אני מקווה מאוד שלחבר אחר כאן יהיה פתרון.

עדיין לא הסברת את עצמך...

מה הבעיה עם הפתרון המקובל (שמות שונים)? זה הפתרון האלמנטרי...
&nbsp
כמובן, יש גם אפשרות לכבות את הרדיו של ה-2.4GHz בנתב שלך, אבל אז התקנים שאין להם 5GHz לא יוכלו להתחבר כלל לרשת שלך (כנ"ל לכאלה שיש להם, אבל האנטנה שלהם מוגבלת בטווח... שוב, נכון להרבה התקנים ניידים).
אם ה-דרייברים לכרטיסי הרשת שלך לא מאפשרים להתעלם מה-2.4 לחלוטין (ולא אומר שאין כאלה, אם כי מעולם לא נתקלתי, וזה לא פתרון כללי -- תצטרך לגגל לפי הצ'יפ המסויים של כרטיס הרשת המסויים, ואם קיים צ'יפ אחר כזה, תצטרך לקנות כרטיס רשת אחר מבוסס שבו זה נתמך ), מערכת ההפעלה מעליהם לא מתערבת בזה (היא בכלל לא מודעת לכל נושא התדרים).
לא כתבת באיזה מע' הפעלה אתה משתמש, אבל כל מה שאמרתי נכון גם ל-MacOS ולאא"ט לכל סוגי הלינוקס.

anonimit28

New member
המשך

2 המחשבים עם WINDDOWS 10.
לא ניתן לבטל 2.4 כי יש מכשירים בקצה הרחוק של הבית בו אין קליטה של ה-5.0

בסדר, אתה אכן זקוק לשתי התדרים. אבל...

בפעם השלישית, מה הבעיה עם הפתרון המקובל (שמות שונים)? זה בדיוק הפתרון האלמנטרי שאתה מחפש... נתינת שמות SSID זהים לשני התדרים מיועדת בדיוק למקרה ההפוך, שבו רוצים לטשטש את ההבדלים בין התדרים ולתת להתקנים המתחברים להחליט לבד.
מעבר לזה, באיזה פרוטוקול רשת אתה משתמש? סיכוי קלוש, אבל אם גם הנתב וגם כרטיסי הרשת במחשבים תומכים ב- 802.11ac, ובנוסף הדרייברים בצד המחשבים מאפשרים אופציה של "802.11ac only", גם זה עשוי לעבוד, כיוון ש- 802.11ac משתמש בהגדרה בתדר 5GHz בלבד.
פתרון אחר לא יהיה לך.

arseny92

Well-known member
מנהל
אם בכל זאת רוצים להגביל תדר מצד לקוח, עושים זאת מהמאפיינים

המתקדמים של הדריבר של מודול כרטיס הרשת האלחוטי במנהל ההתקנים במחשב

rafid1

Active member
מנהל
WIN10

לזכרוני, תוכל בעת ההתחברות הראשונה (ל5G) להגדיר את הרשת כAUTO-CONNET. תדאג שאף אחת מהרשתות האחרות לא תהיה בAUTO, ויש מצב שיתבצע מה שרצית אוטומטית.

SysAdmin1

New member
האפשרות שאתה מדבר עלייה מכונה בשם: Band Steering ובשביל ש...

האפשרות שאתה מדבר עלייה מכונה בשם: Band Steering ובשביל שאפשר יהיה להשתמש בה, היא צריכה להיות קיימת גם בנקודת גישה שבשימוש וגם בכרטיס רשת אלחוטי. כמובן גם, שנדרש גם בצד של נקודת גישה וגם במנהל התקן של כרטיס רשת להגדיר אותה. בציוד רשת זול האפשרות זו לא קיימת כלל, למרות שמדובר על תכונה שזמינה כבר יותר מעשור. מצורף צילום מסך של ההגדרה הרלוונטית באחד הנקודות גישה וכתבה שמסבירה על הסוגייה זו.
https://www.networkcomputing.com/wireless-infrastructure/4-wifi-band-steering-myths/1861851560

למעלה