כיצד מממשים את השווי ההוגן של תעודת סל כלשהי?

• פותח הנושא cpa2
  • פורסם בתאריך

cpa2

New member
כיצד מממשים את השווי ההוגן של תעודת סל כלשהי?

cpa2

New member
תיקון השאלה

למה צריך בעצם לעניין אותי השווי שוק של תעודת הסל?

seani

New member
כי אם אתה לא קונה את התעודה בשווי

ההוגן אתה לא יודע מה אתה מקבל ומה אתה משלם. לדוגמא, אם השווי ההוגן של התעודה לקניה הוא 100 ואתה קונה אותה ב 101 אז שילמת עוד אחוז סתם למנפיק (שגם ככה מרוויח עליך דמי ניהול). ואם השווי ההוגן למכירה הוא 100 ומכרת ב 99 אז שוב הפסדת. למעשה שווי הוגן הוא הקריטריון הכי חשוב בבחירת תעודת סל. לא סחירות, לא מרווח ציטוט ולא גודל ההנחה. (שים לב שע"פ הדוגמא הראשונה המנפיק ימכור לך בכייף את התעודה ב"הנחה" בשער של 100.5. אתה תהיה מרוצה והוא עוד יותר)

aeonf

New member
זה לא מדוייק מה שאתה אומר

בסחירות אתה מתכוון לנזילות. זה שישנם ציטוטים קרובים לשער ההוגן זה מצויין, אבל אם הם לא גדולים אז אין נזילות והמחיר משתנה משער ההוגן. אם אתה קונה בסכומים קטנים זה זניח, אבל אם הסכומים הם אפילו של כמה עשרות אלפי ש"ח אז מאד חשוב לך הנזילות של התעודה. סתם לדוגמא אם יש לך ציטוט של +- 0.5% מהשער ההוגן אבל ב1000 ש"ח והפקודה הבאה בספר הפקודות הוא של 10K ש"ח אבל ב+-1% אתה בבעיה ותאלץ לשלם פריימיה (ועוד לכל פעולה!) הגדרה של נזילות היא יכולת השוק לקלות פקודות בכמה שפחות השפעה על שערו. כמות עיסקאות ומחזורי מסחר בהחלט כן מהווים שיקול בהחלטה איזה ת"ס לרכוש !

שים לב שישנו מנננון ההמרה

שלפיו אתה יכול לקבל את השווי ההוגן של התעודה ישירות מהמנפיק - ולא משנה מה השווי בפועל של התעודה זה נועד למעשה כדי להגן עם המשקיעים שבמקרים שהמנפיק "נרדם" ולא מבצע עשיית שוק כראוי

aeonf

New member
בדקת במה זה כרוך ?

קודם כל זה רק אם יש לך את התעודה... כלומר עדיין צריך לרכוש אותה בשוויה ההוגן (או קרוב לכך) שנית בדקת מה הם העמלות הכרוכות בעניין ? בדקת מה היא כמות המינימום ??

seani

New member
א) לגבי המרה אתה צודק. זה לא תמיד משתלם

וניתן לבצע רק בסכומים מאוד גדולים (מינ 100 א $) ב) לגבי סחירות, אם אנחנו מדברים על מדד כמו היתר, אז הסחירות של המדד היא זאת שתשפיע, כי ציטוט ל 100 א וציטוט למליון יהיו במרווחים שונים לגמרי. אבל אם אנחנו מדברים על מדד סחיר כמו מעוף, תא 100 או מדד בחול והמנפיק מצטט בסכמים קטנים בשורה הראשונה ובשורה השניה המחיר שונה, אז יש שתי אפשרויות: 1) תתקשר אליו (או שהבנק יעשה את זה) ותקבלו באותו מחיר ציטוט גדול יותר. 2) הוא דופק אותך ולא מוכן לשפר את הציטוט לשווי ההוגן. בשני המקרים אין קשר לסחירות. בוא ואתן לך דוגמא פשוטה: נניח שאתה רוצה לקנות מקמ במליון שקל. אתה הולך לבנק ושואל כמה זה יעלה לך. הבנראי בודק כמה עולה לקנות באותו רגע בבורסה ונותן לך את השאר. זה בדיוק מה שעושה תעודת סל. זה לא משנה אם הוא קנה היום כבר מליונים במקם או לא. הוא יתן לך את השער שהוא רואה. כאשר אתה רוצה למכור הוא יבדוק בכמה הוא יכול למכור את המקמ. וזה מה שגם התעודה תעשה. אם אתה חושש שהמנפיק ינצל את זה שאין סחירות בנייר כדי "לדפוק" אותך ביציאה, אז א) ראינו כבר איך דופקים ביציאה במחזורים עצומים, ב) אל תקנה שום דבר אצל אותו מנפיק.

aeonf

New member
תשמע

אין לי ולכל משקיע אחר כל כוונה להתקשר כל פעם שהם רוצים לקנות/למכור ת"ס למנפיק ולבקש (והוא כמובן יכול לסרב) ציטוט טוב יותר. בשביל זה יש את הבורסה וספר הפקודות. בפקודות גדולות אפשר גם פשוט לבצע עסקה מחוץ לבורסה ולחסוך גם עמלות. אל תשכח שרוב קוני/מוכרי הת"ס כמו כל שאר המניות הם מוסדיים בעצמם. בתעודות הגדולות אין לי ספק שזה לא רלוונטי אבל בתעודות האיזוטריות יות זה בהחלט כן מהווה שיקול אין לי ויכוח איתך לגבי זה שציטוטים קרובים לשווי הוגן (בנוסף לדמי ניהול כמובן ושקיפות) הם הדברים החשובים ביותר אבל לא רק הם חשובים ישנם עוד פקטורים כמו נזילות שעדיף להתחשב בהם, בטח ובטח אם אתה משקיע גדול ו/או מוסדי. אגב לך תתפוס מישהו בXNES בטלפון... אולי (דגש על האולי) יחזרו אליך אחרי שבוע...

seani

New member
יש לך אפשרויות לבדוק את השווי

ההוגן עם המחשבונים. ולא הכוונה היא לא לפני עסקה אבל פעם בכמה זמן תבדוק ותראה. מי שלא הוגן בגילון, לא יהיה הוגן גם ב S&P. בנוסף, ראינו (לפני פחות מחצי שנה) תעודה שנסחרת ב 10% מעל השווי ההוגן, במחזורים גדולים מאוד ובמרווח של פיפס. זה עזר לך ? ולפני שנתיים תעודה אחרת במחזורי עתק ומרווח של פיפיס אבל מעל 30% מהשווי ההוגן... אני עובד בחברת תעודות סל. ויש לנו מחזורים לא רעים בכלל (בלשון המעטה). והדבר הכי קל מבחינתי הוא להגיד כמה המחזור משנה. אבל זה לא נכון..

aeonf

New member
אתה מעוות קצת את דברי

בסה"כ אמרתי שגם לזה יש משמעות לא אמרתי שזה הכי משנה לא אמרתי שרק זה משנה אמרתי ש-ג-ם זה משנה לומר שזה לא משנה דבר יחטוא לאמת! אגב אני זוכר היטב את המקרים הנ"ל. בגלל שטויות כאלה (בין השאר) אני אישית מעדיף להשקיע בת"ס בחו"ל במידת האפשר (ואפשר!). אם תבדוק את המלצותי בעבר בפורום זה תראה שאני תמיד ממליץ לאנשים כאן לרכוש ת"ס עפ"י מי שלוקח להם הכי פחות עמלות (בינינו זה מה שהכי חשוב) ואם הם זהות אז לפי ציטוטים שקרובים לשווי ההוגן. מקווה שסגרנו נושא זה...

למעלה