כיצד מסיימים אצלכם את האימון?

כיצד מסיימים אצלכם את האימון?

כמה זמן מומלץ לעשות אימון ספינינג? האם מומלץ לעשות אימון כפול אחד אחרי השני כן/לא, ולמה? האם מומלץ לסיימו בספרינט? כן/לא שאלה זו באה בעקבות פרט חדש שלא הייתי מודעת לו ש - chosenspin מציינת פה באחת התגובות למטה "שבסוף האימון הגוף כבר עובד "מכוח האנרציה"/ אדרנלין שלא נדבר על המאמנים שמסימים אימונים בספרינטים... ועל כן פציעות ספורט יותר מוכרות בשלב הזה של האימון." תן לו בראש!!
עם טראנססס

ללי1

New member
המדריכה הקבועה שלי כמתאמנת

מסיימת תמיד בספרינטים אבל יש עוד הרבה דברים שהיא עושה ואני לא מסכימה איתם. אני נמנעת מזה. ודווקא בדר"כ מסיימת בעלייה טובה... (לא שמתי לב לזה עד ששאלת) ואח"כ כחלק מההתאוששות אבל לפני המתיחות מעברים של 8 בין מצבים. לא יודעת למה, אני ממש אוהבת את זה.

dovev

New member
ספינינג

מכיוון ששיעורי הספינינג פונים לאוכ' הטרוגנית (ביותר), השיעורים בד"כ הם לשעה, כאשר החלק העיקרי כ 45 דק'. זה פרק זמן שמחד מקנה את היתרונות של האימון האירובי ומאידך פרק זמן שהאדם הממוצע יכול לעמוד בו. שיעורים כפוליםפ או משולשים יתאימו למאומנים יותר. מבחינתי אימון אירובי לאדם שאינו מתחיל צריך להיות לפחות 40 דק' ע"מ שיספק את היתרונות הרבים שמקנה האימון האירובי. שיעור כפול מומלץ מאוד (לא למתחילים), אך יש להתחשב ביכולת המתאמן וביתר האימונים השבועיים שלו. לסיים בספרינט? בספרינט- לא ממליץ. בעצימות גבוהה אחרת כגון אינטרוול או עלייה- כן. * כאן המקון להזכיר כי ספרינט זו פעילות עצימה במיוחד וקצרה מאוד. זהו לא אינטרוואל. ספרינטים מאוד מאוד מסוכנים ויכולים להיות קטלניים יותר מעלייה ממושכת.

אני מזמן כבר לא עושה בכלל ספרינטים בשיעורים

אני לא חושב שיש אפילו 10% שיודעים לבצע ספירנט כהלכתו (או שרצוי שיבצעו אחד כזה) אז חבל בכלל (לטעמי) להכניס את זה למערך. בדרך כלל השיעורים שלי בנויים כך שהדופק הממוצע במגמת עליה ויתכן בהחלט שיהיו בסוף נגיעות ב90% לפרקי זמן קצרים (הגברות קצב בעליות בינוניות בדרך כלל). באימון ספינינג סביר של 50-60 דק' אני חושב שהגוף עדיין לא בשחיקה גדולה כלל אלא אם המדריך מופרע :) אם עובדים 50 דק' בתחומים של 70-85% ומדובר על אנשים מאומנים אז זה עשוי להיות קשה אבל לא אמור להיות יותר מזה. אימון כפול - אפשרי, אבל רצוי לא לעבוד את כל השעתיים בעצימות גבוהה. אם כבר עושים אז אני ממליץ על שיעור ראשון סולידי באזור 70-75% מדופק מקסימלי בממוצע ואז על פי ההרגשה להתנהל בשיעור השני. כמו כן עדיף לבוא עם ג'ל או משהו להזריק אנרגיה בין שני השיעורים

ellabs

New member
תלוי במערך השיעור

לפעמים כן מסימת בעצימות גבוהה אבל אז מקפידה לעשות שחרור ארוך יותר ומדגישה הורדת דופק איטית. אי אפשר להתעלם מזה שכאשר אנחנו מסימים אימון בדופק גבוהה המתאמנים יוצאים ב''היי'' מטורף ולכן אם נגיד את האמת זה תמיד מפתה מדריכים. שיעור כפול בדרכ לא ממליצה כי רוב המתאמנים לא יודעים לאזן ולהבין שהשיעור מותאם לפעם אחת ולא לפעמיים אבל יש כאלו שעושים קבוע(לצערי מהסיבות הלא נכונות),אבל מתאמן שיודע לאזן ולעבוד כמו שצריך אז אין בעיה.

למעלה