כיצד מסתדר סיפור בריאת העולם ......

כיצד מסתדר סיפור בריאת העולם ......

כיצד מסתדר סיפור בריאת העולם עם כפי שהוא מופיע בתורה עם תאורית האבולוציה? ************************************************************** השאלה היא נכונה אבל צריכה להשאר בכיוון ההפוך - כיצד מסתדרת תאורית האבולוציה של דארווין עם התורה, שכן התורה קדמה בכמה אלפי שנים להופעת תיאוריה זו.ובאמתתאוריה "פנטזית" זו אינה מסתדרת לא רק עם התורה והמסורת, אלא גם עם המדע והמדענים. דאווין וחסידיו יצאו עם הרעיון האבולוציה - היווצרות העולם בדרך של התפתחות, בשנת 1860, ועל רקע פריחת הקומוניזם שנשא את דגל האתאיזם(שלילת הדת והאמונה)ו"שיכרון החושים" של קהילייתהמדעניםשהי בשלב של פריצת דרך טכנולוגית, גדלה ותפשטה תאוריה זו בתאוצה רבה.יחד עם זאת, עם הזמן,גדלו קולות הספקנים מצד מתמטיקאים ומדענים כנגד הרעיון, וכיום אין חוקר או מדען רציני שעדיין מתייחס ברצינות לתיאוריית האבולוציה, למרות שעדיין יש מערכות חינוך שבהן מלמדים אותה, וציבור תמים מתיחס אליה כאל "תאוריה מדעית". התאוריה מתבבססת על הנחה שלא היתה בריאה,אלא כל עולם החי והצומח התפתח במשך מיליארדי שנים, כאשר מולוקולות ראשוניות(מי ברא אותן?!) הסתובבו בחלל ונפגשו בתנאים כאלו שיצרו תא חי, וממנו במשך הזמן ותוך תהליכים מקריים, כולל ריאקציות כימיות "שבמקרה" היו מדוייקות ביותר, יצרו את היצורים החיים הפרימיטיביים כמו החיידק או האמבה, ומהם שוב ע"י מוטציות שונות ושינויים כימיים וגנטיים התפתחו החיות ובינהם הקוף, וממנו האדם. ובכן, לפי חישובים מתמטיים ובעזרת תורת ההסתברות, מצאו שסיכוי שיקרה תהליך מסויים, בזמן הנכון, עם ריכוזי חומר מדוייקים,בטמפרטורות הנכונות וכו´ כך שיווצר שינוי (תהליך אחד) בכיוון הרצוי, הוא אפסי!!!!!! ובלשון האלגברה סיכוי של 1 ל- 10 בחזקת 250! (ז"א 1 ו250 אפסים!). לשם השוואה , הסיכוי שלך לזכות בפיס בפרס הראשון בכל שבוע הוא 1 ל- 10 בחזקת 24! וכאן מדובר בביליוני תהליכים שהיו אמורים להתרחש, בסדר הנכון, כדי להביא את העולם למצבו הנוכחי!..... אפשר להשוות רעיון זה למישהו שיניח ערימה של עצים, ולידם מסמרים, ברגים, דבק ולוח פורמאיקה ולצפות שבאופן מקרי, ע"י רוחות שיזיזו את העצים , חום מתאים וכו´ יווצר השולחן! אם רעיון זה נשמע מגוחך לגבי עצם פשוט כמו שולחן,הרילא יעלה על הדעת לגבי שעון שיווצר מאליו, או מחשב, ובוודאי שלא לגבי יצירה מופלאה כמוהיקוםעם עולם החי הצומח. ההוכחה היחידה של הדרוויניסטים היא מציאת מאובנים - שרידי חיות פרימיטיביותשכיום אינן, וזה מעיד כביבול על התפתחות עולם החי. אבל אם זה נכון, היו צריכים למצוא גם עדיות להתפתחות חיות המוכרות לנו, כמו למשל חתול בלי זנב, או עם עין אחת, כך שנוכל להסיק שבמשך הזמן צמח לו הזנב או "התפתחה" לו העין השניה וכו´, אבל לא נמצאו שום עקבות להתפתחות ביולוגית מסוג זה, המוכחת עפ"י שיטה זו. עם התפתחות המדע, ניסו "מדעני" התאוריה לבסס את טענתם על גילו המופלג של העולם(מליארדי שנים)ועל התפתחות החי והצומח, ע"י מדידת התפרקות רדיואקטיבית של היסוד פחמן C-14 .יסוד רדיואקטיבי זה נמצא בכל גוף חי או דומם וכן באוטמוספרה, וע"י מדידת כמויות בגוף מסויים והשוואתם לכמות האויר, ניתן לחשב אל גיל הגוף. ואמנם ע"י בדיקות כאלו על מאובנים ומימצאים אחרים הגיעו למסקנות מרחיקות לכתלגבי גיל העולם והמאובנים, דא עקא, שגם הוכחה "מדעית" זו מתבססת על הנחות והשערות, כמו למשל שכמות ה- C-14 באויר לא השתנתה במשך כל מיליוני השנים, ושקצב התפרקותו של יסוד זה נשאר קבוע לאורך השנים, ושתחילת התהליך היתה בנק´ האפס, ועוד. מעניין שמדענים רציניים, למרות שלא היו מאמינים, הגיעו בסוף מחקריהם למסקנה - היתה בריאה!למשל פרופ´ איינשטיין כתב בסוף חיבורו המפורסם על תורת היחסות, יש אלוקים.או פרופ´ אהרון קציר ז"ל בספרו "בכור המהפכה המדעית" כתב שכל המדענים שמחפשים הוכחות נגד עקרונות הבריאה, אם יחקרו ביושר מדעי מספיק, יגיעו למסקנות שמחייבות את סיפור בריאת העולםכפי שמופיע בתורתינו הקדושה, ומוסכם על מאמיני כל הדתות שבעולם.

אלי פלס

New member
נפלא!!!

לא קראתי אבל, נפלא! אני משאיר אותו כאן לעוד כמה שעות לפני שאני מוחק אותו על מנת שלא תאבדי אותו. הפורום הזה נועד ליוצאים בשאלה וחייהם. אם זה לא הובן עד עכשיו, אני לא יודע מה עוד לומר על מנת להסביר זאת. אני מציע שתעתיקי את המאמר לפורום חופש או לפורום נטעים. כאן זה לא המקום הנכון.

אלי תקשיב רגע,

שני דברים: א)איך באמת אפשר להעביר הודעה מפורום לפורום? ב)כואבת לי העובדה שאתם לא מנסים להתמודד עם עובדות, וממה ההיסטריה שמעת דבר נכון? לא תיארתי לעצמי שכך תגיב! אני מתחילה להסיק, שלא את האמת אתה מחפש, אנני יודעת בעצם מה. פגועה מאוד מהעניין,היתה פה השקעה קטנה בכל זאת!

אורלי^

New member
חיים טובים את חייבת להבין פה משהו

קטן הפורום נועד בשביל החוזרים בשאלה ולא עבור החוזרים בתשובה אנחנו מצטערים אבל עם כל הכבוד הפורום לא נועד לזה הוא נועד כדי לייעץ לחוזרים בשאלה ולתת להם גב ומשענת עבור מה שרשמת יש את פורום חופש ופורום דתיים אנחנו פשוט לא מעוניינים

אורלי לא הבנתי!!!

הכל הבנתי חוץ מדבר אחד: אם אני אתן את הגב והמשענת מנק´ מבט של דתיה, תתעניינו? לא באה להחזיר בתשובה!!! אלא אם כן, להכיר את היוצאים בשאלה וטענותיהם! ועוד דבר :מה ניסית לחפש בעברי ? לא הבנתי?

אלי פלס

New member
חיים (קצת מוזר לקרוא לבת - חיים)

א) לא ניתן להעביר הודעה מפורום לפורום ולכן לא מחקתי אלא השארתי על מנת שתוכלי להעתיק את ההודעה (קופי-פייסט). ב) אם היית עוקבת אחרי מה שקרה בפורום מאז תחילתו, היית רואה שאני משתדל לנתב את הפורום לדיונים על היוצאים בשאלה וחייהם ולא וויכוחים, חשובים ועמוקים ככל שיהיו. היסטריה? אם הייתי היסטרי, אם היה כאן משהו שנבהלתי ממנו מאוד, הייתי מוחק אותו מיידית ולא מחכה לך. את מגיעה למסקנה נכונה. מטרת הפורום אינה "חיפוש האמת". את המסע ל"חיפוש האמת" עושה כל אחד מאיתנו במקומות אחרים. אני מצטער שאת חשה פגועה אבל אם אני עצמי אשקיע במאמר ארוך על הסיבות והפתרונות למצב המשק, לא אפרסם אותו כאן אלא במקומות המתאימים לו. הכוונה ממה לא הייתה כנגדך. את יודעת מה? אני עושה כאן משהו שאני לא עושה בדרך כלל. עוד לא קראתי בכלל את מה שכתבת ואני לא יודע מה יש לי לומר בעניין אבל, כשתעבירי את ההודעה לפורום שמתאים לה, אני אבוא לשם להגיב עניינית.

אורלי^

New member
אלי אני מקווה שלא חיטטתי יותר מדי

היום בעברך אני מאד מצטערת לא התכוונתי להיות כזאת

אלי , תודה!!!

דבר ראשון: עדיין לא קלטתי איך מעתיקים הודעה ? אולי תסביר לי "ברחל ביתך הקטנה" (אם יש לך בת:))))סתאם! דבר שני: מודה לך על ההתעניינות, אשמח אם תגיב! דבר שלישי:השם חיים טובים ממש היה קישקוש לעת פנטוז...אתה יכול לקרוא לי חיה , לצורך העניין!

אלי פלס

New member
הוראות העתקה

תסמני את כל הכיתוב ע"י לחיצה על הכפתור השמאלי בעכבר. עמדי על גבי הטקסט המסומן, לחצי על הכפתור הימני בעכבר ובחרי copy (או בגירסא העברית, העתק). בחרי את הפורום המבוקש, לחצי על הופסת הודעה. עמדי עם סמן העכבר במקום המיועד לטקסט, לחצי על הכפתור הימני שבו ובחרי paste (או, הדבק). הושלמה המשימה.

אורלי^

New member
אלי אתה כל כך טוב היית יכול להגיד

לה שתלך לעזעזאל ובמקום זה אתה עוזר לה ומייעץ לה הלוואי שכולם יהיו כמוך ואולי נציע לכולם ללמוד ממך כולל לדתיים ולחרדים

אלי פלס

New member
תודה תודה

קצת נסחפת עם ה"כל כך טוב"... אני קיבלתי איזושהי החלטה כשפתחתי את הפורום ואני עומד בה עד הסוף. להיות מנומס עם כולם אבל לנסות ולשמור על מסגרת הפורום.

אלף בית

New member
סליחה שאני מתערבת

ושההודעה שלי לא כ"כ קשורה ליוצאים בשאלה (אלי, תעשה טובה ותקרא, בבקשה. אח"כ תמחוק, אם תמצא לנכון). יפה מצד אלי להסביר לה, ולהתייחס בצורה יפה, אבל מה זאת השליחה הזאת לעזאזל? אולי חיים טובים לא חברת הפורום הזה, ולא ראתה אם אלי ניסה לנתב את הדיונים והשיחות פה, רק למה שקשור לחייהם של היוצאים בשאלה (או מה שלא יהיה)?? משתי התבטאויות לא צריך להיות רגישים מידי כדי להיפגע: "נפלא! לא קראתי אבל נפלא" (נימוס? משהו?), וההדגשה על "כולל לדתיים ולחרדים" (בענין- אולי נציע לכולם ללמוד מאלי). דווקא בימים אלו, עם כל מה שקורה לנו, קצת סובלנות, קצת מחשבה אוהדת יותר אחד כלפי השני- לא תזיק בכלל. גם לי. ואם כבר ללמוד ממישהו, עם כל בעיה שיש לכם, לכו תלמדו מפורום מחשבים ואינטרנט (אם שאלתכם אינה מתאימה, סביר להניח שיידעו אתכם על כך, בצורה יפה ומכובדת, לפעמים כולל הפניה לפורום המתאים). שם יש גם דתיים וגם חילונים, ומסתבר שגם יוצאים בשאלה וחוזרים בתשובה, וזה פורום שעל פי רוב, מתי שלא יוצא לי לקפוץ לשם, חוץ מהעזרה, מתייחסים בו יפה ובכבוד אחד לשני, ולא משנה מי הוא ומה הוא. משיטוטי הרבים, לא ראיתי פורומים כאלה, וחוץ מזה, מהמעט שראיתי, פורום דתיים די מכבד את עצמו, אז אורלי, בבקשה, בלי הדגשות מיותרות. ולהזכירנו, לעזוב עקרונות מסוימים, זה לא מחייב התנגדות, עד כדי פגיעה, באותם בעלי עקרונות אלו. שנדע רק טוב, ושוב אבקש את סליחתכם, אלפבית.

אחר

New member
תודיעי לאיזה פורום את מעבירה

כדי שאוכל להגיב על מה שכתבת.ויש לי הרבה מה להגיב-ככלות הכל הרי זה מה שהכניסו לנו לראש מאז גיל שמונה.

מי חייב למי:האדם לאלוהים או להיפך?

תשמע מר חיים טובים.תשמעו כולם.קודם כל תדע לך שנולדת לתוך מקום ללא בחירה.אסור היה לך לחשוב על כפירה,כך שדעותיך לא אוביקטיביות.וגם אם לא כך,תבין דבר פשוט.רוב אנשי העולם מאמינים במה שהם גדלו עליו. סיני, הודי,נוצרי,מוסלמי,וכו.ובכן. אני בעצמי לא מאמין בבורא עולם כי אני לא יודע אם הוא ישנו אם לאו.אך זה לא משנה,כיון שבין כך ובין כך,שום נברא לא חייב ולא אמור להיות חייב לבורא דבר וחצי דבר.ואני מדבר לפי צדק פשוט,דברים מנוגדים למחשבות גלובליות,אבל הפעלתי קצת את התאים.כמו אברהם העברי...וד"ל.וזהו דבר פשוט שכולם צריכים להכניס לראש.וזה לא משנה אם טוב לך או רע לך בחיים.ולמה:הרי לפי הדת עצמה,על כרחך אתה נוצר וכו וכו.אבל במידה ויש אלוהים,לא צריך את המשנה המפורשת בשביל כך.ברור שלא שאלו אף אחד אם הוא רוצה להולד.מכיון שכך,אי אתה חייב לבורא ולא כלום. היוצא מדברינו-שכל הדתות הם שקר,ואדגים בדת היהודית:הרי ידוע וברור הדבר שלפי הדת אלוהים הוא צודק.הוא שיא הצדק.ולא זו בלבד:הוא טוב ומטיב.טוב יהוה לכל,ורחמיו על כל מעשיו-ככתוב.ובכן,לפי הנאמר לעיל שאם קצת יחשוב אדם לפי הדעת הנכון,לא רק שהטוב והצדק המיוחס לאלוהים אינו נכון,אלא שהוא שיא הרשע,ואסביר:כפי שהוזכר,אין אדם חייב לאלוהיו ולא כלום.משום כך,כל חיוב שאלוהים יטיל על יצור,ואותו יצור יבוא לו הסבל הקטן ביותר משום כך,ולא . אני לא מדבר על יסורי איוב.אני מדבר על תחושת סבל של שניה---הרי היא בגדר הרשע.היא פשע מוחלט. כיון שאלוהים כופה על האדם אותה.ולא זו בלבד.אלא הוא הדין על סבל הבא מחיוב,הוא הדין על סתם סבל. משמע-היות ויש בעולם סבל, ונאמר הכי קטן--ישנו פה פשע של אלוהים כלפי יצורים חפים מפשע שברא,ואין אינם יכולים לשלוט בכך.אך הוא הדין אם הם יוכלו לשלוט,היות ולא ביקשו להוולד. ועתה בני שמע וראה.כי עצם כך שאדם מחוייב בתריג מצוות לפי הדת הוא שיא השקר והרשע שיש בעולם,וע"F זה סותר לגמרי את מהות הטוב.מסקנה---כל הדת היא שקר גמור,והוצא ע"י אנשים ולא משנה מתי,למה ואיך.לא צריך לשבור את הראש על כך.זה לא רק שסביר שהיה כך,אלא כמעט מחוייב המציאות,שהרי אמונה באלוהים נותנת חוסן בנפשו של אדם,ומשום כך,אין כל פלא שהמציא אותה.ועתה בני הבן דבר,כי במידה ויש אלוהים,הרי הוא חייב לתת את הדין על כך שיצר אנשים שסבלו בעולם.מי מעט ומי הרבה.מי לחרב ומיהמפשפש בכיסיו להוציא שקל ויצא חצי. ותשמע דבר נוסף. כן. אתה לא חיב להוריך כלום על שהביאוך לעולם.אם יש פה חיוב---הם חיבים לך מר חיים טובים, ולמרות חייך הטובים...ועתה בני הבן איזה אבסורד יש בדת הזו:אדם המתאבד אין לו חלק לעולם הבא. לא די שסבל כל חייו,אלא מקבל עונש על כך שרצה לסיים את יסוריו. האין לך אבסורד גדול מזה? הרי זה שיא הרשע שיכול להיות,אז תאמר לי מר חיים,איך,,איך לעזאזל דת יכולהב להיות נכונה,צודקת---ויותר מכך-טובה? תשמע. הגיע הזמן להפעיל קצת את התאים,לחשוב. לא לקנות כל דבר. הגיע הזמן לקבל דברים משונים,לכאורה,לא מקובלים. אבל נכונים. ועתה. מה שתוכל לומר הוא,שהיות והאדם שכלו מוגבל,אין הוא יכול לדעת מה הצדק האמיתי הנכון באמת , ששכל אלוהים יודעת.אז תאמר לי,נו באמת,אם,כך,איך אתה מאמין במה שאתה מאמין אם לא בשכלך../....? אתה יכול להשתמש בשכל רק כדי להאמין,וכשזה מגיע על מחשבה על אלוהים אסור לך להמשיך לחשוב? ...אכן כן.וזו בעית החרדים.גם אני הייתי אחד מהם לפני 4 שנים.והי לי קשה להעיז לחשוב על הנאמר לעיל אבל הוא נאמר בכל זאת כפי שרואות עיניכם... אז תפסיקו להביא ילדים לעולם ולחנך אותם בדרך הזו!@! ואני יכול לומר.שאם בכלל יש אלוהים,עם צדק,שזה קשה לומר דבר כזה כפי שהסברתיע,אבל אם זה קיים,ואם יש עונש,שזה נוגד את הצדק,כמוסבר,הרי שאותו עונש יבוא על החרדים שכפו את אמונתם על כל איש הבא לידם...(אך זה בציניות,היות והבאת החרדים עצמם לעולם הוא בעל כרחם,כך שאינם חייבים כלום,והם בגדר תינוקות שנישבו---למי שהבין טוב את כל המאמר שלי.)אני לא רוצה להכביד עוד.יש לי הרבה מה לומר...אבל אם כתבת על אלוהים...............................אז אני נותן לך קצת מושג על אם יכוללהתקיים בכלל צדק אלוהי במציאות חיינו וחייך. בתקוה שתחשוב קצת מעבר למותר והמוסכם לכם... ובתקוה שהשכלתי אנשים חדשים באפיקים חדשים. ו--------אהה...הייתי צריך לכתוב על כך בפורום חופש...אבל מה אעשה שאני זוכה לתואר המפוקפק של י ו צ א ב ש א ל ה .ומהב דעתך אלי על המאמר? אם לא זיהית,זה אני, י לוי......לילה טוב ועולם טוב לכולכם בכל אופן!

yariv~2

New member
מאמר מ-צ-ו-י-ן אבל..

מה שהדתיים יענו כתשובה כמובן.. זה שהאדם אינו יכול לקבוע מהו סבל (כי הרי שכלו מוגבל) ומה שאנחנו עוברים ב"עוילם הזה" זה רק מעבר לעולם הבא וכו´.. וכו´.. לשכנע דתי לא תצליח דרך המאמר.. אבל במאמר מצוין ותוכל לפרסם אותו במאמרי הפורום אני חושב אם תבקש רשות מאלי הוא בשמחה ישים אותו.. אהה ו.. דיי קשה לקרוא את זה בצורה כזו תשתדל לפסק ולעשות אנטר מידי פעם פשוט שיהיה יותר נעים לקריאה שוטפת

תיקון קטן לחיים טובים.

סליחה מרת חיים טובים. כפי שאת רואה כתבתי לך תגובה ארוכה מבלי לשים לב שאת בחורה.אז אני מתקן.

למעלה