כיצד מעסיקים פעוטה בת שנה + בבית?

כיצד מעסיקים פעוטה בת שנה + בבית?

ימי החורף הגיעו (קצרים וקרים) ואני אשמח לקבל רעיונות כיצד להעסיק את מאיה בבית (חוץ מוידאו, יריבה של אמא ואהובה של מאיה המכורה). ובהמשך - מאיה כבר מציירת בגירים ובעפרון. טושים ניסינו והחבאתי אותם אחרי כבוד (אחרי שהמכנסיים הצהובות כבר לא צהובות), עם מה מומלץ לצייר בגיל הזה, שיהיה לה נוח לאחוז ולי נוח לכבס ?

noa_f

New member
בצק צבעוני

אפשר להושיב אותה בכסא האוכל ושתיצור על המגש - ככה לא כל הבית נמרח. יש לפליידו גם כל מיני "מכשירים" שיוצרים צורות, אבל בגיל הזה מערוך וחותכני עוגיות מפלסטיק מספיקים. תראי לה איך לעשות כדור ונחש ומשטחים.

noa_f

New member
פאזלים

יש כאלה "תלת מימדיים" מעץ: של צבעים, של צורות (מכוניות, פירות) - להתאים צורה לשקע שלה. את יכולה גם להתייעץ עם מוכרות בשילב או בחנות צעצועים שאת סומכת עליה.

עיליאת

New member
מקלות כביסה, סירים, מטאטא ודלי של

הספונג´ה...וכמובן יאה... עילי מעכשיו מתרגל איך להיות עקר בית
אבל אלו הם הדברים שהוא הכי הגכי אוהב ויכול להתעק איתם שעות !! וכמובן הארנב והשרקן... אבל זה רק במקומות מיוחדים (הם באים עם ריח
)

מקלות כביסה הם גם להיט אצלנו -

אני צריכה לחבר אותם לשרשרת ארוכה ומאיה מנתקת.. והיא גם אוהבת להגיש לי כביסה לתליה על החוט. אבל באמת, ליאת, לא כדאי לנו לבנות על עזרה במשק הבית.. עוד כמה חודשים זה יעבור להם.

גם לאבא למאיה זה לא עבר...

והאמת, אין לו ברירה. אנחנו מנסים להיות בית שוויוני במידת האפשר (גיהוץ למשל אני לא סובלת, אז השיוויון נמחק והוא מגהץ הכל).

ליאתי, לאומגה יש צבעי מים

שהם לא רעילים ואפשר לצייר איתם לולי עושה המוון עבודות בגן איתם, ואם לא בא לך ללכלך אז אפשר לשחק איתם באמבטיה חוץ מזה אני משחקת איתה בכל מיני משחקים, הלהיט העכשווי אצלנו הוא לבנות מגדל , לפרק אותו ושוב לבנות וחוזר חלילה...

anat30g

New member
טושים של קריולה

לקריולה יש טושים שיורדים במים - הם יורדים מרהיטים, בגדים ועור - לא יורדים מהקירות (מניסיון).

תודה על התשובות וכמה רעיונות משלנו

תודה - אני אבקר בקרוב בחנות מתאימה וארכוש מלאי חומרי יצירה. ומה אנחנו עושות בשעות הפנאי? בונות מגדלים מקוביות, מגה בלוקס, מכינות מרק לאמא (מאיה בוחשת בקופסא ונותנת לי לטעום את המרק הוירטואלי), מצירות על ניר, והלהיט התורן: משחק קופסא שקיבלנו שבו יש צורות צבעוניות שדבוקות בעזרת סקוצ´ים צבעוניים לשטיח (כך לומדים על צבעים וצורות) ואפשר לנתק אותם ולהדביק על שטיח ריק חלופי וליצור כל מיני דברים. אם יש עוד רעיונות....נשמח לשמוע.

מה הולך אצלנו? חוץ מוידאו כמובן

מגנטים, על הסוגים כל המינים. קורן קיבל מתנה לגו מגנטים שאפשר להדביק אחד לשני ואפשר גם סתם למקרר או לדלת הכניסה. ובכלל כל מגנט שיש מיד הופך למשחק המועדף. חדר בלגן- המשחק האהוב עליו לאחרונה, מפזרים המון כריות על השטיח, פותחים את הספונת, רצים ונזרקים על הכל והילד צווח מאושר (יכול להעביר ככה המון זמן)

וואי, זה דומה למשחק שלנו: 1, 2, 2

פוף או פוך - פוף רצים וקופצים על פוף של מאיה . פוך: אמא מחזיקה את מאיה ורצים וקופצים על הפוך של אמא ואבא.

למעלה