כיצד משפרים זיכרון צילומי?

sebastian85

New member
כיצד משפרים זיכרון צילומי?

לזכור ציורים וכאלה... פרצופים... תמונות... וכל מה שקשור לראיה... יש דרך או אסטרטגיה לעבוד על זה?
 

בנגלה

New member
יש ויש...

שוב.. מתוך הספר "סוד המוח היהודי" איך לזכור פנים של אנשים... "כאשר אתה פוגש אדם, דבר ראשון עליך לשים לב לשם, ודבר שני, להתבונן בו ולספוג את רישומו. איך הוא או היא נראים לך ממבט ראשון?" יש לבחון את הקשר בין השם לבין הפרצוף.. על ידי מתן תשומת לב רבה כזאת יהיה לך הרבה יותר קל לזכור את הפרצוף.. (במיוחד כאשר יזכירו את השם..) האחרים שקראו את הספר מוזמנים לעזור לי להסביר... אני בטוח שיש עוד שיטות לשפר זכרון צילומי..
 

sebastian85

New member
תמונות כמו למשל...

המצב של לוח שחמט מבלי לראות אותו. תמונות של נופים מסויימים... לזכור טוב את הפרטים והצבעים וכו.. מילים... משפטים... עמוד שרשומים בו דברים בקיצור לשפר את היכולת לעלות תמונות עם יותר דיוק ויותר פריטים ואת הדימיון
 

Mנטה

New member
כדי לזכור, צריך קודם כל לראות

נסה לתרגל את עצמך בלראות פרטים. שב עם תמונה ונסה לעבור על כל הפרטים, אולי אפילו לרשום לעצמך. אחרי זה תראה שתזכור יותר. אם תתרגל הרבה זה יהפוך אוטומטי יותר ויעיל יותר. המצב בלוח שחמט שונה: שם יש הרבה סימנים שאפשר לתת, לכל משבצת יש שם וכך גם לכל כלי.
 

nutmeg

New member
עוד משו

זיכרון ויזואלי - עם כל זה שאפשר אולי לשפר אותו, גם קשור לתכונות מולדות. כמו שיש אנשים 'ימניים' ו'שמאליים' כך גם יש אנשים יותר ויזואליים לעומת אחרים שהם יותר שמיעתיים. יש תוכנה קטנה באנגלית בה אפשר לבדוק את נטיות המוח בין ארבע פרמטרים דומיננציה שמאלית/ימנית ודומיננציה ויזואלית/אודיטורית. צריך להוריד את קובץ ה-exe להתקין במחשב ולבדוק. זה לא מבחן אישיות כמו שכתוב שם אלא בדיוק מבחן שמראה את הנטייה הטבעית שלך לאסטרטגיות חשיבה.
 
אם איני טועה, נהוג לאמן מרגלים בסוג

זיכרון זה. לפחות בספרות הקצת יותר רצינית המתארת ריגול מסופר כך. אם מקלידים את הערך: guide spy באתר: www.amazon.com מקבלים ספרים בנושא שיתכן ומכילים פרק רלוונטי.
 

nutmeg

New member
לא לגמרי מדוייק

מרגלים עוברים אימוני קשב (attention). הם לומדים לפקוד על המוח שלהם לא לסנן גירויים (גם חזותיים וגם שמיעתיים) כמו שהוא 'רגיל', ולאמן את עצמם לקלוט את כל הפרטים בתוך הסיטואציה, גם אם על פניו נראה שהפרטים אינם רלוונטיים. האסטרטגיה במובן הזה היא לא לצמצם / לא לחתוך / לא לקטלג / לא למיין את שדה הנתונים, אלא לקלוט מקסימום פרטים גם אם אין הגיון ורלוונטיות נראית לעין. משהו שהוא הפוך לגמרי מאסטרטגיות למידה.
 

יונה שו

New member
חושבת אחרת

כדאי לזכור את ההכללה, ומשם לפרטים. את קווי המתאר ואחר כך להוסיף פרטים, את הצבעים ואחר כך את המקומות בהם נמצאים וכו'. לפעמים יכול להיות שפרטים מסוימים נזכרים על ידי אסוציאציות מסוימות, אבל אי אפשר לוותר על ההכללה.
 

freearth10

New member
השתמש בדמיון ובכמה שיותר חושים

כדי לזכור פרטים השתמש בחוש הכי חזק שלך. בא נאמר שחוש השמיעה הוא הטוב ביותר אצלך. כאשר אתה מסתכל בתמונת נוף שיש בו הרים מושלגים נסה להזכר בצליל מוכר לך של משהו שקשור בשלג (אצלי שלג מקושר לאיש שלג ולזריקת כדורי שלג ולכן אני אנסה לשמוע כדור שלג שפוגע בול במי שרציתי לפגוע)אם יש ציפורים, נסה לשמוע את הציוץ שלהם. קשר כל צבע למשהו שמדבר אליך ולאחר אמון תראה שאתה מצליח לזכור יותר ויותר פרטים. ככל שתשתמש ביותר חושים, תזכור את התמונות טוב יותר ולאורך זמן רב יותר. מאיה
 

Kiru

New member
זיכרון

לזכור פרצופים וציורים זה דבר שונה. אם אתה מתכוון לזיכרון צילומי ממש (=תיוק תמונה בזיכרון לפרטיה) יש שיטות שונות ומשונות לעשות את זה...
 

zimes

New member
../images/Emo36.gif ומה, אם כן, עושים עם פרצופים

אני צריכה לראות אדם כמה פעמים עד שאני זוכתר פרצוף, שלא לדבר על לזהות מרחוק, או בקהל, או מחוץ להקשר. זה די מציק - ממביך, דרך לא יודעת למי לפנות, ועד "רגע - מי זה? האבא?" (אני שואלת את מי שיושב לידי בקולנוע, לקראת סוף הסרט). רעיונות?
 
למעלה