כיצד מתחילים ? (או : "אני כאן בשביל אישתי")

shayer

New member
כיצד מתחילים ? (או : "אני כאן בשביל אישתי")

מעוניין ללמוד כיצד ניתן לאפות עוגות מעוצבות, לא בואפן מקצעוי כמובן, אלא כתחביב, מידי פעם לאירוח משפחתי, ובעיקר להפתיע את אישתי עם העוגה הראשונה
אני מניח שהעוגה עצמה היא עוגה כושית (בד"כ) רגילה, וכל הרעיון, אמנות ועבודה זה הציפוי. אשמח לקרוא כמה דברים בסיסיים, כגון ממה הציפוי עשוי, כיצד מכינים אותו, איזה חומרים צריך לרכוש, כיצד מייצרים את הציורים והעיצובים המדהימים וכו' וכמובן כל טיפ / הדרכה תתקבל בברכה. תודה רבה
 

shayer

New member
../images/Emo51.gif, תגובה :

אני כותב את ההודעה בשני פורומי העוגות, אם זה לא מקובל אנא אמרו לי ואחדל. ראשית, את העוגה הראשונה אני רוצה להכין כהפתעה לאישתי, אשמח לקבל דוגמא (תמונה) שעוגה המעוצבת עם פרחים לבבות וכו', כדי להתרשם
בשלב זה אינני מעוניין לבצע קורס/סדנא, אלא לנסות קודם להתמודד לבד, עם מעט עזרה
בעקבות המלצתכם, קראתי את המאמרים בפורומים, והגעתי לתובנות הבאות : 1. הבסיס (לפני הציפוי) הוא עוגה בחושה כלשהי, כושית, גזר, Whatever (יצא חרוז..) האם הבנתי נכון ? במידה וכן, אשמח לקבל לינק למתכון לעוגה כושית. חיפשתי ומצאתי מתכונים רבים, שונים אחד מהשני, ומכיוון שאני מתחיל בתחום, לא ידעתי במה לבחור, לכן אם תוכלו לתת לי לינק ספציפי למרשם + הוראות הכנה לעוגה בחושה כושית פשוטה, זה יעזור, תודה. 2. חשבתי שהציפוי הלבן היפה והחלק זה חומר כלשהו שמורחים על העוגה, כעת אני מבין שטעיתי
זה חומר שנקרא "בצק סוכר" מכינים אותו, מרדדים אותו עם מערוך, וממש "מלבישים" אותו על העוגה, מהדקים, חותכים שאריות, מצמידים אותו לעוגה - וכך היא מצופה בעצם - האם הבנתי נכון ? במידה וכן, גם כאן הלכתי לאיבוד, אפשר לינק להוראות הכנה לבצק סוכר ? 3. אם אני רוצה לעשות עוגה עם ציפוי וורוד במקום לבן, אני מניח שבסה"כ מוסיפים צבע מאכל לבצק הסוכר ? אפשר הוראות כיצד עושים זאת ? (איזה חומר בדיוק קונים, איזה כמות מערבבים בבצק, באיזה שלב וכו') 4. הבנתי שכדי לעשות ציור מרשים על העוגה, במיוחד מי שאין לו כשרון ציור
מעתיקים מחוברת צביעה את הציור על נייר אפייה, את הנייר מניחים על בצק הסוכר שעל העוגה (לאחר שהרטבתי אותו מעט), הציור יעבור לעוגה, ואז פשוט צובעים ? האם הבנתי נכון ? איך נקרא העפרון שאיתו מעתיקים מחוברת הצביעה לנייר האפייה ? כיצד צובעים את הציור שעל העוגה ? (איזה חומרים לקנות ?) 5. אם בנוסף אני רוצה להציב על גבי העוגה פסלון כלשהו (שושנה למשל), גם היא עשוייה מאותו בצק סוכר כמו הציפוי ? פשוט עובדים איתו, עושים את הצורה, ומניחים על העוגה ? 6. האם יש תבניות לאותיות שאפשר לרכוש, אם כן - היכן קונים, ואיך קוראים לזה ? 7. האם יש תבניות גם לצורות כגון לב, פרחים וכו' ? 8. אם אני רוצה שעל העוגה יהיה ציור של פנים של מישהו, זה אפשרי ? המון
וסליחה על הבלאגן
 

תקוה8

New member
את הבצק סוכר קונים בחנות מתמחה

באותה חנות תוכל למצוא חותכנים, ציבעי מאכל וכו'. במאמרים או בטאגליינס יש הדרכות כיצד לעטוף עוגה, בעיקרון לפני שמניחים את הבצק סוכר מצפים במשהו כדי שידבק- רוטב שוקולד, ריבה מומסת וכד'. אחרי שעוטפים היטב אפשר לקשט במה שרוצים, כדי להדביק את הקישוט (פרח, לב וכד') משתמשים במעט מאד מים. בהתחלה הבצק סוכר קשה וצריך ללוש אותו, כדי שלא ידבק מורחים מעט מרגרינה על הידיים, כשפורסים אותו לעטיפה שמים מתחת קורנפלאור כדי שלא ידבק למשטח העבודה. העיפרון שצריך להעתקה הוא B6, אח"כ צובעים עם ציבעי מאכל, גם על זה יש הדרכה. תכין את העוגה לפחות יום קודם כדי שתתקרר כראוי לפני שאתה מתחיל וכדי שיהיה לך זמן לשאלות שאולי יהיו, ממליצה מאד על עוגת השוקולד של נטע, הכי מוצלחת ממה שניסיתי, גם ישרה וגם עסיסית. לגבי תמונות, אתה בטח לא רציני?!! כל הכבוד על היוזמה והרבה הצלחה.
 

shayer

New member
תודה על המידע ../images/Emo70.gif תגובה :

1. אפשר אפשר לקבל לינק למתכון והוראות הכנה לעוגה כושית ? (מצטער, אני פשוט ממש מתחיל, והולך לאיבוד בים המתכונים
) 2. כלומר, בצק סוכר לא מכינים, אלא קונים... איזה חנויות הם "מתמחות" ? אפשר שם של חנות חנות בת"א / ראשל"צ / בת ים ? 3. להדבק את הציפוי עם רוטב שוקולד נשמע טוב, אפש רלינק להוראות הכנת רוטב שוקולד ? 4. איזו כמות של בצק סוכר יש לקנות בשביל לצפות עוגה כושית בגודל ממוצע, וכמה עולה בצק הסוכר ? 5. אם אני רוצה לעשות לעוגה ציפוי וורוד, אני פשוט קונה בצק סוכר וורוד, או שאני מכין בעצמי ? 6. היכן יש הדרכה לצביעת הציור שהעתקתי עם B6 מחוברת הצביעה, לנייר האפיה, ומשם לעוגה ? (לא מצאתי במאמרים) 7. באותה חנות אני יכול לקנות בצק סוכר, חותכנים, תבניות לאותיות, תבניות לצורות, עפרון B6, צבעי מאכל לציור, מכחול וכו' ? שכחתי משהו ? 8. יש אתר באינטרנט שבו ניתן לראות (ואולי אף לרכוש) את כל המוצרים שפירטתי בסעיף הקודם ? 9. אם אני רוצה שעל העוגה יהיה ציור של פנים של מישהו, זה אפשרי
 

shayer

New member
עוד קצת.......... ../images/Emo13.gif

כאשר אני שואל "האם אני צריך" הכוונה היא האם אני צריך בשביל לעשות עוגה ראשונה פשוטה (כושית עם ציפוי בצק סוכר לבן, כיתוב עם כמה אותיות, וציור מועתק מחוברת צביעה) שוב סליחה על כאב הראש, יש כאן שאלות מאוד בסיסיות, אבל בקריאה באתרים ובפורומים מתווספות לי שאלות רבות
לכן מי שיכול להסביר מעט, זה יהיה מצויין. תודה תודה. 1. איזו כמות של בצק סוכר צריך לעוגה ממוצעת ? 2. אם קונים כמות גדולה, כמה זמן זה מחזיק, וכיצד מאחסנים ? (בהקפאה ?) 3. האם עדיף לרכוש בצק סוכר צבעוני, או שפשוט להוציע צבע מאכל לבצק הרגיל ? 4. מה זה בצק סוכר המרשלג לעומת רגיל ? 5. סתם לידע כללי, ממה בכלל עשוי בצק סוכר (פרט לסוכר..
) 6. מה זה אבקת נוגט - למה משמש ? 7. מה זה רויאל איסינג - למה משמש ? 8. ראיתי שמוכרים CMC לבצק סוכר, וגם זה מופיע בהרבה מתכונים, מה זה ? האם אני צריך ? 9. האם אני צריך ג'לטין ? (זה לייצוב, לא ? לא נראה שאני צריך) 10. האם אני צריך גליצרין (זה לא משמש לפצצות ?
) ? למה זה משמש ? 11. מייצב קצפת - האם לא משתמשים בג'לטין ? 12. גלוקוזה - למה משמש, האם אני צריך ? 13. האם משתמשים בצבעי מאכל ג'ל (ראיתי שעשרה עולה כ 130 ש"ח), או אבקת צבע מאכל רגילה ? 13. האם טוש שחור אכיל הוא במקום העפרון B6, או בנוסף ? 14. האם ניתן לצבוע את הציור עם טושים אכילים, או רק עם ג'ל צבע מאכל ? 15. האם מכל שלל החומרים הנ"ל (ואחרים) יש חומרים לא בריאים שעדיף להמנע מהם ? 16. האם בחתכנים משתמשים על בצק הסוכר ? למשל, אם אני רוצה צורה של לב, אני לוחץ את החתכן על גוש של בצק סוכר ?
 

תקוה8

New member
לא כדאי להכנס להיסטריה...

בשביל פעם ראשונה קח מתכון טוב, תכין עוגה. תקנה בצק סוכר (לא משנה איזה), כמה צבעי מאכל בסיסיים או לפי מה שאתה רוצה לעשות על העוגה, (עדיף בג'ל) ואלכוהול, חותכנים אם אתה ממש רוצה. וזהו, תתחיל לעבוד, אל תסתבך אם כל המידע בבת אחת כי באמת אין לזה סוף וכל הזמן לומדים עוד ועוד. לגבי ציור על עוגה, מוסיפה לך קישור שנמצא במאמרים למתחילים. והנה המתכון של נטע, לאפות לאט בחום של כ- 160 מעלות: 1 קמח אוסם (2.5 כוסות קמח + אבקת אפיה) 1 כפית סודה לשתיה 1 מרגרינה נמסה 2 כוסות סוכר 3 כפות קקאו איכותי (תקנה באותה חנות) 1 אשל 2 ביצים טיפה תמצית וניל, טיפונת מלח. לערבב הכל במיקסר, לשפוך מעל כוס מים רותחים, לערבב. אני מחליפה את האשל בכוס חלב סויה כדי שיהיה פרווה. לגבי חנויות ברשת, יש מלא, תעשה חיפוש.
 

shayer

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo70.gif מרגרינה זה אסון...

הבנתי שניתן להחליף בחמאה באותו משקל. אגב, לאיזו מטרה צריך אלכוהול ?
 
לצבעי מאכל.

אם אתה רוצה לצייר או לכתוב עם מכחול. אז עם האלכוהול מדללים את הצבע ולמה לא עם מים? כי זמן יבוש הצבע עם המים ארוך יותר מעם האלכוהול.
 
תשובות כבר קבלת../images/Emo8.gif

אבל חייבת לומר שהתרשמתי עמוקות (באמת!!!) מההתלהבות, המוטיבציה הגבוהה, והשאלות המצויינות ששאלת! רק מזהירה אותך מדבר אחד....... זה ממכר!
 
למעלה