כיצד מתישבת כיום הזכות על הארץ עם ההלכה?

• פותח הנושא ddt47
  • פורסם בתאריך

ddt47

New member
כיצד מתישבת כיום הזכות על הארץ עם ההלכה?

אני קראתי שיש חילוקי דעות בנושא החזרת שטחים בין רבנים ויש שגורסים שצריך להתפשר למען שלום ואפשר להחליף שטחים למען שלום ויש שפוסלים זאת מכל וכל .......כיצד אפשר לישב מחלוקת כזו במידה והיתה לנו מדינת הלכה כי הרי כל אחד מהטוענים הוא רב ומאמין בתורה רק מפרש אותה אחרת........וכיצד באמת אפשר להגיע לשלום אמת ובאילו תנאים ועל מה אפשר או מותר או צריך לוותר למען לא ימשך הויכוח של זו שלי וזו שלי והיכן בה משפט שלמה להצילנו.?

יש פה 2 דברים.

המחלוקת בין הרבנים היא מחלוקת כמו ים מחלוקות שישנם בין רבנים. גם מי שמצדד בהסכמה של שטחים תמורת שלום מודה שכיום אין עם מי לדבר. כמובן גם שאף אחד לא מתכוון על י-ם אלא החזר הגיוני, וכאן זה כבר גולש לנושא אחר. מדינת הלכה לא תקום . כך לפי דעתי וזה מה שנראה בעצם. אם תקום אז נדבר על הנקודות שבהם ישנה מחלוקת. אני מאמין שייצרו גוש של רבנים שנחשבים ``גדולי הדור`` וכך יוחלטו הדברים הבעייתים. אבל כמו שאמרתי חלום רחוק, שלא יעמוד במבחן המציאות.

ddt47

New member
אכן בנפשינו כל זה הפינוי מעזה היה פשוט בושה..

זה למשל כאב לי כי הפכו ציבור שמאמין בישוב הארץ ולא חשוב אם דתיים או חילוניים חלקם הגדול הלך מתוך אמוהנ שצריך לישב את הארץ במיוחד באזורים בעיתיים כדי להראות לאויבינו שאנחנו לא פוחדים מהם ודווקא מי שתמך בכך מלכתחילה הוא זה שפסל אותם כאילו מעשה רמייה והכי גרוע שבגלל התשקורת הפכו אותם לההפך ממה שהם לעוכרי השלום........והיום כולם כולל עיתונאים שפויים מכים על חטא פשוט בושה וכלימה......חייבים להם גם התנצלות וגם יחס ומה קורה במקום? את אותו הדבר עושים לתושבי הדרום סובלי הקטיושות..........אני חושב שפרשת החזרת שטחים בעתיד רק תמורת הסכם חתום והתחיבות לאי מלחמה או תוקפנות אחרת הם מאבדים את שקיבלו......פשוט נמאס ממלחמות ואין תקציב אין סופי לכך......

datu

New member
תיקון : מסירת שטחים ולא "החזרת" שטחים...

pembencipolisi

New member
מי שלא יודע לשמור על שלו , דבר לא יצילנו

וזה כולל את ארץ ישראל ואת יושביה.

למעלה