כיצד מתמודדים עם קינאה

עדייכ

New member
כיצד מתמודדים עם קינאה

שלום, יש לי ילד בן שנתיים ושמונה חודשים ולפני ארבעה שבועות נוספה לנו אחות חדשה למשפחה. הוא ילד של אהבה הוא מלא נתינה ואני מבינה מאוד את הקינאה שלו. רק בשביל הידע הוא ילד מונטסורי. הוא כמובן מקסים איתה מנשק אותה הרבה מחבק רוצה לעזור אבל............ כאשר הוא עושה לה טובה הוא גם נותן לה מכה או שהוא מושך אותה או לפעמים שאני מוציאה אותה מהעריסה הוא מנסה לשבת עליה. שאלותי הן: כיצד מתמודדים? מה אומרים? איך מגיבים? האם כדאי ללכת לבעל מקצוע? תודה רבה עדי

תקשרת בין אחים ו... כמובן מזל טוב!

שלום רב עדי, בנך נמצא בתקופת מעבר מבן יחיד שכל מרכז תשומת הלב הופנה אליו לצומת חדשה.תקופות מעבר הן תקופות רגישות המועדות למשבר ומאידך עם פוטנציאל לצמיחה. בנך מחפש את מקומו החדש במשפחה ובודק את אהבתככם וקבלתכם. הוא שואל את עצמו שאלות בנוסח: האם אני חשוב להם? להורי. עד כמה אני חשוב להם? האם הם מעדיפים את התינוק? האם הם אוהבים אותי? ואם אני חשוב להם והם אוהבים אותי האם יקבלו אותי כמו שאני? התגובות שלכם להתנהגות שלו הם מבחינתו התשובות לשאלות אלה. ליחסים הנרקמים בין שני האחים בימים אלה יש חשיבות רבה לגבי הקשר שלהם בעתיד- גם כאן להתיחסות שלכם השפעה רבה. האם תתפתח ביניהם קנאה גדולה ותחרות? או תשרור ביניהם חברות אמיתית, שיתוף פעולה והרמוניה? האם חייהם יהיו מלווים במריבות רבות או בסך הכל הם ילמדו לחיות יחד בשלום? נושא קבלת אח חדש למשפחה ( המפר את האיזון העדין ודורש מכולם הסתגלות והתאמה) נלמד בהרחבה בקבוצת הורים. ידע בנושא עשוי למנוע לפחות חלק מהטעויות השכיחות, ולאפשר לכל פרט במשפחתכם ולמשפחה כמכלול לצמוח ולהתפח באופן בריא. עינת

עדייכ

New member
לפי תשובתך אני מבינה שעדיף ללכת לבעל מקצוע

תודה רבה על תשובתך, אתם מעבירים את ההדרוכות אילו אצלכם??

יחסים האתגר או "כי בחיים הכול יחסים..."

בהחלט. זה אחד הנושאים הנלמדים בקבוצות הורים. עינת

למעלה