כיצד מתנהל הקשר בין הגן העירוני להורים?

השולמית

New member
כיצד מתנהל הקשר בין הגן העירוני להורים?

הבן התחיל ללכת לגן טרום חובה עירוני, לאחר שבשנתיים הקודמות הלך לגן פרטי. ההבדלים ברורים: פחות צוות, יותר ילדים, תוכנית חינוכית פחות מושקעת, אוכל פחות איכותי.. ברוכים הבאים למערכת החינוך הציבורית! יחד עם זאת- אני גדלתי בגנים כאלה, ומה שחשוב - עוד ילדים בני גילו, חצר מסודרת ומשחקים- יש; ולא זה מה שיעצור אותו ואותנו. מה שמטריד אותי זה שבגן לא יודעים עליו דבר ואנחנו לא יודעים דבר על הגן: שנת הלימודים החלה מבלי שפגשנו רישמית את הגננת והצוות (למעט "שלום שלום" כשמביאים ואוספים את הילדים), לגן אין מידע על הילד למעט תאריך לידה + כתובת + ת"ז + שמות ההורים (אין לו "תיק אישי" שעבר מהגן הפרטי לציבורי לגבי מחלות, בעיות התנהגות, בעיות בבית וכו'), אסיפת הורים טרם נערכה ולא ידוע כרגע מתי כן, לא קיבלנו דף קשר או כל מידע מסודר אחר מהגן.. כך זה מתנהל בדרך כלל?

elotan

Member
במקומות מסויימים כן (לא להתרגש)

גם לנו היתה רק אתמול אסיפת הורים ראשונה "תיק" לא עובר מגן לגן, ולא רק מהעובדה שאין דבר כזה. דף קשר גם אנחנו לא קיבלנו עדיין קחי בחשבון שמתחילת השנה עד היום היו יותר חופשים מימי עבודה, ושתוך שבוע שבועיים הכל יסתדר ויבוא על מקומו בשלום שיחות אישיות עם ההורים כנראה שיקחו קצת יותר זמן, אבל זה גם מה שיקרה במעבר לבית הספר ואז לתיכון (בצבא כבר לא) אני למשל גיליתי שהיום אין גננת בגן "כי יום רביעי זה היום החופשי שלה"

gils33

New member
ברוכים הבאים

אנחנו עוברים בדיוק את אותן מחשבות שאת עוברת, אבל הרגיעו אותנו מהר מאוד. אין תיק אישי לכל ילד, אך כן ילד מקבל את תשומת הלב שלו במשך היום. אני לא יודע לגבי הפגישה עם הגננות,אצלנו כן נפגשנו וכן דיברנו ואפילו אם רצינו, דיברנו איתן בנפרד לגבי הילד. אם את לא רגועה תבואי לגן ותדברי עם הגננות,תסבירי את החששות ואני מאמין שהעניין יסודר לך ממש מהר. גם אנחנו גדלנו כך וברוך השם הכל בסדר איתנו חוץ מכמה שריטות כמובן

אחרי אסיפת הורים הדברים נעשים ברורים יותר

בחלק מהגנים תערך אסיפת הורים רק אחרי החגים. ישנם גנים רבים וטובים שכבר קיימו אסיפות הורים, ולהורים יש כבר דף קשר ומידע מסודר אחר. אני לא רואה סיבה מספקת למה צוות הגן דוחה אסיפת הורים.

AlonPe

New member
ברוכים הבאים,

למע' החינוך. אלא ש- זה לא כזה נורא כמו שזה נראה או נשמע. אז כן - יש הרבה אטימות ובירוקרטיה ואנשים טפשים, אבל יש גם במערכת הזו, הרבה יותר אנשים טובים ומוכשרים ואיכפתיים שנותנים את הלב והנשמה!. מה שכן - עכשיו הדברים תלויים יותר בכם, בנו ההורים! אם רוצים שדברים ייקרו - צריך לגרום להם לקרות! ואפשר לעשות את זה! צריך להיות מעורבים וקשובים, ליזום ולדחוף דברים, ולא לחכות שיעשו אותם בשבילכם, גם אם אתם חושבים, וגם אם זה בצדק ש-"המערכת" צריכה לעשות את הדברים האלו. לפעמים צריכים להיות "נודניקים" - לא להתבייש! עכשיו זה כבר לא רלוונטי - אבל לגבי להכיר את הגן ואת הגננת לפני תחילת השנה - זה דברים שאתם יכולים לברר ולעשות! עכשיו אתם כמובן יכולים ליזום פגישה, או שיחה, להישאר יותר בגן בבוקר, או לבוא מוקדם יותר בצהריים או באמצע היום לראות איך הדברים מתנהלים. באופן כללי זה שאין "תיק אישי" או איזה מידע אישי שמסתובב במערכת - זה דווקא משהו שמרגיע אותי! אם אתם חושבים שיש איזה מידע חשוב שהגננת צריכה לדעת על הילד, פשוט תרימו טלפון. בהצלחה!

למעלה