כיצד נוצר התא הראשון?

כיצד נוצר התא הראשון?

רציתי לשאול אתכם האם ידוע לכם מאמר או מקום המסביר כיצד נוצר התא החי הראשון ביקום?

ביקום?

אני מניח שאתה מתכוון לכדו"א. יש כמה תאוריות שאני מכיר - האחת, הפופולרית יותר, טוענת שהתא הראשון נוצר ´במרק הקדמוני´ - תערובת מורכבת של כימיקלים שהולידה את האורגניזם הראשון. תאוריה אחרת טוענת שהחיים ´הגיעו´ לכדו"א על פני מטאור. מיותר לציין שאף אחד מהתאוריות לא הוכחה, והסיכוי להוכיח אותן הוא מאוד קלוש. ולכן מאמר שכזה לא יהיה אמין במיוחד, הכל בגדר השערות.

vizini

New member
כמו שאמר קודמי, יש כמה תיאוריות.

מאמרים המציגים ומסכמים אותם ניתן למצוא ב"ידען ראשית החיים"

FinalCut1

New member
תאוריה

התאוריה המקובלת ביותר כיום היא שקודם נוצר הגנום, או קוד גנטי זה או אחר, ואחכ´ בצורת הברירה הטבעית הגנומים הללו החלו לשכפל את עצמם, הקוד או המולק´ בשלב זה ששיכפלה את עצמה טוב יותר שרדה ושיגשגה, בו בזמן החלו המולק´ הללו לנצל אלו את אלו לחומרי מזון ובסופו של דבר החלו לפתח מנגנונים טובים יותר ויותר להגן על עצמן ולשכפל את עצמן, אחת מהדרכים הללו הייתה ליצור ממברנה מסביבן וכך נוצר התא.

אבל כמו שאמר יונתן סויפט...

"מוכן אני להאמין שהעולם נוצר כתוצאה מאוסף מקרי של אטומים, ממש כשם שאוכל להאמין כי ערבוב מקרי של אותיות הדפוס, מסוגל ליצור מאמר פילוסופי גאוני..."

pallidfool

New member
אם

תבחן מליון מליוני מליונים של ערבובים מקריים כאלה בכל רגע ורגע, למשך מליארדי שנים ותזרוק לפח כל ערבוב גרוע, זה כבר לא כל כך מפליא שנוצר כזה מאמר.

FinalCut1

New member
אבל אבל

לא מדובר על אוסף מקרי, מובן שהיה צורך במקריות כלשהי כדי ליצור את המולק´ הראשונה, אבל ברגע שנוצרה מולק´ שמסוגלת לשכפל את עצמה התהליך יתרחש מכוח הברירה הטבעית ולא מכוח המקריות. הסיכוי ליצירת תא מבליל של מולק´ המסתדרות אקראית קטן עד כדי כך שגם מיליארדי השנים ומיליארדי הכוכבים בהם יכול היה התהליך להתרחש לא קרובים אפילו כדי ליצור תא. מידת האקראיות הדרושה כדי שזה יתרחש היא יותר נס מאשר מזל.

Henryf

New member
יונתן סויפט...

"מוכן אני להאמין שהעולם נוצר כתוצאה מאוסף מקרי של אטומים, ממש כשם שאוכל להאמין כי ערבוב מקרי של אותיות הדפוס, מסוגל ליצור מאמר פילוסופי גאוני..." משפט נורא חכם לפני היות דארווין. משפט נורא טיפשי בימינו. איך חולפת תהילת עולם...

FinalCut1

New member
מה זה?

מה זה פאג? פאגוציט? ובכל מקרה ברור שהוא היה אנאירובי כי לא היה חמצן....

למעלה