כיצד ניתן / האם צריך לוודא הגעת טופס 8843 ל- IRS?

randomuser

New member
כיצד ניתן / האם צריך לוודא הגעת טופס 8843 ל- IRS?

שלום,
אני דוקטורנט עם ויזת J1 ואישתי עם ויזת J2. הגשנו דו"ח מס בפעם הראשונה השנה עבור שנת 2016. אישתי לא עבדה בארה"ב במהלך 2016 ולכן הגישה טופס 8843 בלבד כנדרש על פי החוק, לפני כחודשיים ובטרם חלוף הדדליין הרגיל של עונת המס. שלחנו ב- Certified Mail, אבל למרבה האכזבה, לאחר מספר תחנות המעקב אחרי המעטפה נקטע. ביררתי בדואר וכל מה שהם יכלו לומר לי זה שלפעמים הדואר הרשום נכנס למסלול של הדואר הרגיל והמעקב אחריו אובד (מרגיז). הבנתי שעשיתי טעות בכך שלא שילמתי את הסכום הנוסף עבור ווידוא חתימה, מה שאולי היה מונע את עוגמת הנפש הזו.
עברו חודשיים, והתקשרנו היום ל- IRS על מנת לבדוק האם הטופס 8843 שלה התקבל אצלם. הפקידה לא הייתה יכולה לומר לנו הרבה מעבר לזה שהיא לא רואה שום דבר תחת ה- SSN של אישתי. שאלנו אם זה אמור להופיע ב- transcript כלשהו ומתי, וכל מה שהפקידה אמרה לנו זה ש- "היא לא יכולה לתת לנו תשובות על זה מחוץ לעונת המס."
עכשיו, השאלה היא מה עושים ואם צריך לעשות משהו נוסף. יש לנו עותק של הטופס החתום ששלחנו ויש לנו קבלה מהדואר על כך שהטופס נשלח (אם כי לא תיעוד על כך שנמסר ליעד).
האם אמור להופיע ב- IRS תיעוד כלשהו על הגעת הטופס?

תהיה רגוע

אין לי יותר נחת מלראות כזה רצון להיות in compliance -הלוואי וכל הלקוחות שלי היו כאלה.
אתה מחזיק אישור certified mail אז אתה בסדר
תראה -זה טופס אינפורמטיבי ולא טופס לצורך חישובי מס. החשיבות הכבירה שלו היא בקביעה מתי תיחשב NON US RESIDENT
היינו סטטוס ולא חישוב ולכן אין לה מצב חשבון לשלוף לך ואין לך טעם לבקש
ראה צילום מסך וגם נסיוני יכול לספר לך על ביטול קנסות בנושא ספציפי זה אם יכול להראות ששלחת

אגב אני עושה צילום שמראה ביחד
את הטופס +מעטפה וכתובת +דואר רשום
אשר טוריאל רוח משפטן

randomuser

New member
תודה רבה על ההסבר, ועוד כמה שאלות על מנת להבין לעומק...

יכול להיות שאני סתם "חופר" בזה, אבל אני פשוט מנסה להבין במטרה להימנע מבעיות ככל הניתן :)
1. אם אני מבין נכון מדבריך, למעשה גם בהנחה שהטופס 8843 הגיע כמצופה ל- IRS, לא יהיה תיעוד על כך שאותו הפקידה הטלפונית יכולה לשלוף? כלומר למעשה אין דרך לוודא שהטופס הגיע?
2. בנוגע לקביעת הסטטוס, אם אני מבין נכון אין לזה משמעות לגבי 2016, מכיוון שבכל מקרה תחת וויזת J2 בשנה הראשונה בארה"ב אישתי נחשבת ל- Non-resident...? ובכל מקרה היא לא עבדה בארה"ב בשנה זו כך שאין לה שום חבות מס ואף אחד לא יחפש אותה כנראה... אבל האם יש משמעות כלשהי לגבי השנים הבאות? לצורך העניין בשנת 2017 היא כן עובדת בארה"ב ותצטרך באפריל הקרוב להגיש דו"ח מפורט יותר. מה המשמעות בהקשר זה אם נניח שמסיבה כלשהי אכן טופס 8843 של שנת 2016 לא הגיע ל-IRS? (למרות ששלחנו אותו ב- Сertified!)
3. האם למצב ההגעה "בפועל" של הטופס (שכרגע אינו ידוע לי) יש משמעות כלשהי לצורכי פעילות מול רשויות ההגירה/שגרירות באשר לבקשות לוויזות נוספות וכדומה בעתיד? אני יודע שלפעמים מבקשים לראות עותקים של דוחו"ת מס שהוגשו משנים קודמות. עותק כאמור יש לנו... אני מניח שרשויות ההגירה לא בודקות מול ה- IRS האם הטופס הגיע "באמת"?
4. שורה תחתונה: האם ישנה כדאיות כלשהי לשקול לשלוח את הטופס 8843 שוב? (והפעם לוודא שאני משלם על שירות משלוח מוצלח יותר שגם יחזיר לי תיעוד מסירה)

שוב תודה!

תשובות

1. נראה לי שחבל על המאמץ לבדוק אם הגיע -כי אם אתה שולח את הטופס הזה ביחד עם דוח המס -הנציג קרוב לוודאי ידע להוציא "רק" מצב חשבון.
זה כמו נספח אינפורמטיבי ואני לא נשוכנע שיש לו איזה צק מרק שהוא בודק במסך
המקרים שאני ההיתי מעורב -זה מכתבי קנס עקב שליחה של 8843 לאחר המועד וקנסות אלו בוטלו.
אתה יכול לשלוח שוב אם זה מרגיע אותך ואם תקבל קנס -תראה ששלחת לפני המועד.

3. בקשר לשאלה שלוש -אין שום קשר למצב הגירתי. זהו טופס הצהרה לצורך מס בלבד. הוא אינו דוח מס.
אשר

randomuser

New member
תודה. מה שמבלבל אותי זה: מה הם עושים עם הטופס הזה בעצם?

באותם מקרים ש- J2 שלא עבדו בשנה מסויימת, שמגישים טופס 8843 לצורך הצהרה בלבד, ללא דו"ח מס, מה קורה עם הטופס? הוא נשמר איפשהו? מישהו בודק שזה הגיע בכלל? דבר הגעתו מופיע ב- transcript כלשהו בשלב מסויים?

מצד אחד אני רוצה לוודא שאנחנו in compliance כמו שאמרת, ושאף אחד בהמשך לא ישאל אותנו איפה הטופס. מצד שני אני לא בטוח שאני רוצה לייצר סתם "רעש במערכת" ולשלוח בשנית את הטופס אחרי המועד, בשעה שאולי הטופס המקורי דווקא כן הגיע הרבה לפני הדדליין, ואולי לאף אחד בעצם לא אכפת ולא בודקים את זה...

באותו הקשר, איך נוצרו המצבים שתיארת שהגיעו המכתבים על קנסות על איחור? האם "היוזמה" הייתה של ה- IRS ששאל את עצמו: "למה הם לא שלחו את הטופס עדיין"? או שהיוזמה באה מצידם של הלקוחות שנזכרו באיחור לשלוח, ואז כשפקידי ה- IRS ראו את תאריך השליחה הם הוציאו מכתב קנס...?

למעלה